Παπανικολάου: «Δεν έχουμε παίξει ακόμα όλοι μαζί για να δούμε ποιο είναι το ταβάνι μας» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 16:14 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 16:18 - 15.11.2023

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα και τόνισε πως στην Euroleague πρέπει να έχεις… κοντή μνήμη και να αφήνεις πίσω τα προηγούμενα αποτελέσματα.

Ο Κώστας Παπανικολάου, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, μίλησε για την αναμέτρηση που ακολουθεί για τους Πειραιώτες απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και στάθηκε στους τραυματίες, αλλά και στην ανάγκη να αφήνεις πίσω τα προηγούμενα αποτελέσματα. Παράλληλα θυμήθηκε και μια περίπτωση που είχε παίξει δίδυμο ψηλών μαζί με τον… Ιωάννη Παπαπέτρου πριν από χρόνια στο ΣΕΦ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Παπανικολάου: 

«Είναι ένα πρωτάθλημα που πρέπει αν έχει κοντή μνήμη και να δεις την επόμενη μέρα σαν μια καινούργια. Πρέπει να κάνεις ρισέτ γρήγορα, κρατώντας μόνο τα θετικά και δουλεύοντας πάνω στα προβλήματα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να στεκόμαστε σε ένα θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικό ματς είναι πάντα το επόμενο. Αυτό πρέπει να κάνουμε και αύριο. Όλοι έχουμε δει πως δεν είναι εύκολη η λίγκα. Χρόνο με το χρόνο όλες οι ομάδες δυναμώνουν και πρέπει και στα 40’ να αποδίδεις το καλύτερο που μπορείς».

Για τα προβλήματα τραυματισμών:

«Δεν είναι το πιο θετικό να μην βλέπεις την ομάδα υγιή και πλήρη. Ακόμα εμείς δεν έχουμε κάνει μια προπόνηση όλοι μαζί, ούτε και έναν αγώνα, ώστε να δούμε ποιο είναι το ταβάνι μας, να δούμε πόσο καλύτεροι μπορούμε να γίνουμε και τι περιθώρια βελτίωσης έχουμε. Αυτό είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος. Από την άλλη όταν αγωνίζεσαι δεν έχεις περιθώριο να το σκεφτείς. Πρέπει να αποδώσεις αυτά που ζητάει ο προπονητής. Είναι μια δύσκολη περίοδος αλλά αυτή είναι η δουλειά μας».

Μπαρτζώκας: «Είναι η Euroleague των τραυματισμών - Χρειαζόμαστε εσπευσμένα ένα ευχέλαιο»
EUROLEAGUE

14:40 - 15.11.2023

Μπαρτζώκας: «Είναι η Euroleague των τραυματισμών - Χρειαζόμαστε εσπευσμένα ένα ευχέλαιο»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε δηλώσεις του ενόψει του μεγάλου αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα (16/11), στάθηκε στις απουσίες της ομάδας του, στην δυσκολία της φετινής Euroleague, αλλά και στο... ευχέλαιο που χρειάζονται οι Ερυθρόλευκοι.

Για την χρησιμοποίησή του στο «4»:

«Δεν είναι αλλαγή για εμένα. Έτσι όπως έχει γίνει και το σύγχρονο μπάσκετ το «3» και το «4» δεν έχουν μικρές διαφορές. Πάντα ήμουν της λογικής να κάνεις ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσεις την ομάδα σου. Θυμάμαι έχει χρειαστεί να παίξω θυμάμαι εγώ  στο «4» και ο Παπαπέτρου στο «5» με την ΤΣΣΚΑ εδώ. Ήταν πολύ αδόκιμο το σχήμα αλλά ήταν αυτό που απαιτούσε η στιγμή. Πρέπει να κάνεις ό,τι μπορείς για να κερδίσει η ομάδα και να βγει όσο πιο αλώβητη μπορεί από αυτή τη συνθήκη. »

🔴Sportal Euroleague Show για το Παναθηναϊκός - Ζάλγκιρις και όλη τη δράση της Τετάρτης