Παπανικολάου: «Μην στοχοποιείτε τον Αγραβάνη, αν έκανα λάθος ζητάω συγγνώμη»
i

© Intime

Παπανικολάου: «Μην στοχοποιείτε τον Αγραβάνη, αν έκανα λάθος ζητάω συγγνώμη»

Sportal newsroom 21:44 - 18.02.2023

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να στοχοποιηθεί ο Αγραβάνης για την αψιμαχία τους!

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στον τελικό του κυπέλλου, αφού επικράτησε με σκορ 81-65 σε ένα ματς με ένταση και πάθος. 

Ο αγώνας είχε όλα όσα χαρακτηρίζουν ένα ντέρμπι. Ακόμα και ένταση. Παπανικολάου και Αγραβάνης παραλίγο να πιαστούν στα χέρια και σε αυτό το γεγονός στάθηκε αρχικά στις δηλώσεις του ο αρχηγός του Ολυμπιακού:

«Είναι ένα παιδί που έφυγε από Ολυμπιακό και πλέον αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό και δεν θέλω να στοχοποιηθεί για αυτή τη φάση, ξέρω ότι τον έσπρωξα, όμως δεν ήθελα να δημιουργήσω κάποια κατάσταση. Αν έχω κάνει κάποιο λάθος ζητάω συγγνώμη. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω όμως λίγο το παιχνίδι, λίγο οι οπαδοί δεν ήταν έτοιμος να μιλήσουμε.

Ο ΠΑΟ έπαιξε πολύ έξυπνα, μας έβαλε να σκεφτούμε πολύ, ήμασταν στατικοί. Ίσως ήμασταν λίγο επηρεασμένοι θέλοντας να ξεκινήσουμε καλά κι επειδή δεν έγινε, μας επηρέασε. Είπαμε να ηρεμήσουμε και μέσα από την άμυνά μας να πάρουμε ενέργεια και να τρέξουμε στην επίθεση.

Εχει τεράστια διαφορά η άμυνά σου να είναι σε ισορροπία, από το να βρίσκεις την άμυνα σε ανισορροπία. Αυτό γίνεται από ένα ριμπάουντ και τη μεταφορά στο τρανζίσιον. Έχουμε μάθει να εκμεταλλευόμαστε καταστάσεις.

Το ότι παίξαμε έτσι σήμερα δεν σημαίνει ότι το κάνουμε πρώτη φορά. Είναι η δουλειά μας. Στα μονά παιχνίδια υπάρχει κίνδυνος. Και ο Παναθηναϊκός δεν είναι τόσο κακός. Έχουμε καταφέρει να βρίσκουμε λύσεις, όμως ο ΠΑΟ έχει καλούς παίκτες που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να ξεκλειδώσουν το παιχνίδι όπως το έχουμε εξελίξει.

Η δουλειά μας είναι να κάνουμε ό,τι πρέπει να για κερδίζει η ομάδα. Είναι ένας τελικός, ο εαυτός τίτλος της χρονιάς. Δεν έχει τελειώσει κάτι. Είμαστε χαρούμενοι που θα παίζουνε και μην ξεχνάμε ότι στο τελευταίο ματς κερδίσαμε στο τελευταίο σουτ. Έχουμε ακόμα 40 λεπτά. Το Περιστέρι έχει χαρακτηριστικά του Σπανούλη. Ο Σπανούλης είναι αδερφός μου αλλά αύριο είμαστε αντίπαλοι», είπε μετά τον αγώνα ο Παπανικολάου.