Η κούπα πήγε στο Παρίσι: Από την αγκαλιά του Τι Τζέι Σορτς στην τροπαιοθήκη της Παρί (vid)

Η κούπα πήγε στο Παρίσι: Από την αγκαλιά του Τι Τζέι Σορτς στην τροπαιοθήκη της Παρί (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 21:16 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:19 - 13.04.2024

Ο Τι Τζέι Σορτς έκανε τα... πάντα για την Παρί και την οδήγησε στην κατάκτηση του EuroCup. Φεύγοντας από τη Μπουρζ πήρε στην αγκαλιά του το τρόπαιο και το παρέδωσε με ασφάλεια στα γραφεία της ομάδας στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Η αποστολή ήταν δύσκολη, αλλά η Παρί ήταν πανέτοιμη και για την πρόκληση και για την επιτυχία. Νίκησε στην έδρα της το πρώτο ματς του διπλού τελικού του Eurocup κόντρα στην Μπουρζ και όταν πήγε στην επαρχιακή πόλη της Γαλλίας δεν άφησε πολλά περιθώρια στους γηπεδούχους.

Ο Τι Τζέι Σορτς το βράδυ του Σαββάτου (12/4) οδήγησε την ομάδα του Παρισιού σε μία ακόμα επικράτηση και κατέκτησε το τρόπαιο, όπως είχε κατακτήσει και πέρσι την κορυφή του Basketball Champions League με την Βόννη (τωρινή αντίπαλος του Περιστερίου). Ο μικροκαμωμένος Αμερικανός γκαρντ ήταν MVP και την περασμένη αγωνιστική σεζόν στην διοργάνωση της FIBA, αλλά και φέτος σε έναν θεσμό που διαχειρίζεται οργανωτικά η Euroleague Basketball.

Και μάλιστα αυτή η κατάκτηση δίνει το δικαίωμα στην Παρί, τη νέα αγωνιστική περίοδο να ενταχθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (τη Euroleague) ως η τρίτη ομάδα από την «τρικολόρ» χώρα -μετά την Βιλερμπάν και την Μονακό.

Γι' αυτό και η χαρά όλων ήταν... διπλή και ειδικά του Σορτς που θα έκανε τα πάντα για να παίξει στην Euroleague και είναι ιδιαίτερα ευτυχισμένος που απ' ότι φαίνεται θα το κάνει με την ομάδα του Παρισιού.

Ήταν τόσο ενθουσιασμένος που δεν άφησε όχι μόνο από τα μάτια του το τρόπαιο, αλλά και ούτε από την αγκαλιά του. Το είχε συνεχώς... πάνω του (και του άξιζε) ενώ η Παρί κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και το στιγμιότυπο της επιστροφή της στην «πόλη του φωτός».