Πάρις Λι: Διπλό ρεκόρ καριέρας στη ματσάρα κόντρα στη Ζάλγκιρις

Πάρις Λι

i

© Intime

Πάρις Λι: Διπλό ρεκόρ καριέρας στη ματσάρα κόντρα στη Ζάλγκιρις

Sportal newsroom 00:08 - 27.01.2023 / Ανανεώθηκε: 12:47 - 27.01.2023

Ο Πάρις Λι έκανε διπλό ρεκόρ καριέρας απέναντι στη Ζάλγκιρις, με τον Αμερικανό να παίρνει ουσιαστικά από το χέρι τον Παναθηναϊκό και να τον οδηγεί στην ανατροπή και τη νίκη!

Ο Πάρις Λι είχε μόλις 2 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο ο Αμερικανός ήταν σκέτο όνειρο! 

Ο Αμερικανός ήταν μυθικός στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου και μέτρησε 17 πόντους, ενώ συνολικά σταμάτησε στους 24, νούμερο που αποτελεί και ρεκόρ καριέρας για τον βραχύσωμο γκαρντ του Παναθηναϊκού. 

Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν οι 22, νούμερο που έπιασε απέναντι στην Αρμάνι. 

Παναθηναϊκός από τα… παλιά στο δεύτερο ημίχρονο, κατατρόπωσε την Ζαλγκίρις
EUROLEAGUE

23:53 - 26.01.2023

Παναθηναϊκός από τα… παλιά στο δεύτερο ημίχρονο, κατατρόπωσε την Ζαλγκίρις

Στο ημίχρονο έχανε με 15 πόντους (42-27), αλλά ο Πάρις Λι έδωσε το σύνθημα, έβαλε τρίποντα από παντού και «ανέστησε» τον Παναθηναϊκό, που με ψυχή και χάρη διέλυσε την Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ με το εντυπωσιακό 89-65.

Πέραν του σκοραρίσματος, ο Πάρις Λι έκανε ρεκόρ καριέρας και στην αξιολόγηση, όπου σταμάτησε στους 27 βαθμούς, νούμερο βελτιωμένο κατά μια μονάδα σε σχέση με το ματς του Δεκεμβρίου κόντρα στην ομάδα του Μιλάνο. 

Πάντως ο Λι στάθηκε περισσότερο στην άμυνα, τονίζοντας πως από εκεί βρήκε ρυθμό και στην επίθεση, ώστε να φτάσει να κάνει ρεκόρ. 

«Ήταν θέμα άμυνας. Στο ημίχρονο ήθελα να βγω και να παίξω καλύτερα στην άμυνα. Από εκεί ξεκίνησα. Όταν παίζει έτσι ο πλέι μέικερ, οι άλλοι ακολουθούν. αν πρέπει να το κάνω σε κάθε παιχνίδι, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με την άμυνα, θα κάνω το καλύτερο που μπορώ», ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα.