Ο Λεσόρ έκανε σύγκριση Αταμάν και Ομπράντοβιτς - Τι είπε για Σλούκα, Βιλντόζα, κόσμο και το ξύλο στη Μαδρίτη

Ματίας Λεσόρ

i

©Intime

Ο Λεσόρ έκανε σύγκριση Αταμάν και Ομπράντοβιτς - Τι είπε για Σλούκα, Βιλντόζα, κόσμο και το ξύλο στη Μαδρίτη

Ηλίας Λαλιώτης 16:59 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:06 - 30.11.2023

Ο Ματίας Λεσόρ μίλησε στη Σερβία για την επιστροφή του στο Βελιγράδι και την αναμέτρηση Παρτιζάν - Παναθηναϊκός AKTOR, τις διαφορές Αταμάν και Ομπράντοβιτς, τη βοήθεια που του δίνουν Βιλντόζα και Σλούκας, αλλά και τον κόσμο του Τριφυλλιού.

Ο Ματίας Λεσόρ είναι το κεντρικό πρόσωπο της αποψινής (21:45) αναμέτρησης της Παρτιζάν με τον Παναθηναϊκό AKTOR για την 11η αγωνιστική της EuroLeague, καθώς είναι γνωστό το δέσιμο που έχει με τη σερβική ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως γιόρτασε τα γενέθλια του γιου του στο Βελιγράδι μαζί με πρώην συμπαίκτες του.

Ο Γάλλος σέντερ έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα meridiansport πριν αναχωρήσει από την Αθήνα, μιλώντας για την επιστροφή του, τη νέα σελίδα στην καριέρα του, αλλά και τη συνεργασία του με Αταμάν, Ομπράντοβιτς, Σλούκα και Βιλντόζα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ματίας Λεσόρ:

Για την επιστροφή του στο Βελιγράδι: «Το πρώτο πράγμα που κοίταξα στο ημερολόγιο ήταν πότε θα παίξουμε με την Παρτίζαν. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω, για να δω τους ανθρώπους που αγαπώ. Θα είναι ξεχωριστό. Δεν ξέρω τι ακριβώς να περιμένω, αλλά θα είναι ενδιαφέρον. Όλοι όσοι ήρθαν να με επισκεφτούν όταν ζούσα στο Βελιγράδι έμειναν έκπληκτοι με το τι είδους πόλη είναι, πόσο ζεστοί είναι οι άνθρωποι. Όταν δεν γνωρίζεις το Βελιγράδι, μπορεί να σου φαίνεται ότι είναι μια κρύα πόλη. Όλα όμως είναι τελείως διαφορετικά. Όλοι όσοι ήρθαν αγάπησαν το μέρος».

Για το αν έχει επαφή με τους πρώην συμπαίκτες του: «Είμαι σε επαφή με όλους. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι μαζί μου στον Παναθηναϊκό, όμως έχω κρατήσει επαφή με τον Έξουμ, τον Μάνταρ, τον Άντζουζιτς, τον Πάντερ, τον ΛεΝτέι, όλους. Είχαμε μια σχέση που ήταν και παραμένει μεγαλύτερη από το μπάσκετ. Θέλω να κρατήσει».

Για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό AKTOR: «Όταν έμαθα ότι δεν έμενα στην Παρτιζάν, ενώ ο στόχος μου ήταν να μείνω, προσπαθήσαμε να βρούμε μια λύση με τον σύλλογο, μιλήσαμε πολλές φορές. Αλλά όταν έγινε σαφές σε μένα ότι δεν θα έμενα είπα στον ατζέντη να στραφεί σε άλλους συλλόγους. Περίμενα μέχρι το τέλος της σεζόν για να καθίσω με τις ομάδες και να μιλήσω. Όταν τελείωσαν όλα, κοιτάξαμε τις προσφορές και ο Παναθηναϊκός ήταν αυτό που μας άρεσε. Με εμπιστεύονται εδώ, μου δίνουν μεγάλη ευθύνη και αυτό με χαροποιεί. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε έναν ρόλο όπου μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει. Το να είμαι με τον Ιωάννη (Παπαπέτρου) με βοήθησε, ήξερε ήδη τα πάντα και με διευκόλυνε να προσαρμοστώ. Το ίδιο με άλλους συμπαίκτες και προπονητές. Τώρα καλύπτουμε ο ένας την πλάτη του άλλου».

Για τις διαφορές ανάμεσα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Εργκίν Αταμάν: «Όλα είναι διαφορετικά! Άλλη μπασκετική φιλοσοφία, άλλη οπτική, οι ομάδες τους παίζουν διαφορετικά... Όλα! Ο Αταμάν είναι ο τύπος του προπονητή που εμπιστεύεται τους παίκτες με την έννοια ότι τους αφήνει να δημιουργήσουν, έχουν περισσότερη ελευθερία, ενώ ο Ζέλικο είναι κάποιος από το σύστημα του οποίου προέρχονται τα αποτελέσματα. Δύο διαφορετικοί αλλά σπουδαίοι προπονητές. Είναι ευλογία να έχω δουλέψει και με τους δύο».

Για τη συνεργασία με τους Σλούκα και Βιλντόζα: «Πάντα αστειεύομαι με τον Λούκα για τον Ερυθρό Αστέρα και τη Παρτιζάν, ειδικά μετά τις δύο νίκες των ασπρόμαυρων στα ντέρμπι. Αλλά, γενικά, είναι σπουδαίοι πλέι μέικερ που τους αρέσει να βοηθούν, τους αρέσει να παίζουν με τους σέντερ. Είναι σπουδαίοι παίκτες και με βοηθούν πολύ στη μετάβαση από το ένα σύστημα στο άλλο». 

Για την επιστροφή του Βιλντόζα στο Βελιγράδι: «Ναι, αλλά δεν θα τον υποδεχτούν όπως εμένα... (σ.σ. γελάει)», γελάει ο Ματίγιας .

Μήτογλου και Λεσόρ σαρώνουν σε παρκέ και στατιστική - Το κορυφαίο δίδυμο ψηλών στην EuroLeague
EUROLEAGUE

13:41 - 29.11.2023

Μήτογλου και Λεσόρ σαρώνουν σε παρκέ και στατιστική - Το κορυφαίο δίδυμο ψηλών στην EuroLeague

Οι αριθμοί στο μπάσκετ σπάνια λένε ψέματα και ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει στη διάθεσή του το πιο αποδοτικό -με διαφορά- δίδυμο ψηλών (σέντερ και πάουερ φόργουορντ) σε ολόκληρη την EuroLeague.

Για τους φίλους του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς οπαδούς και ξέρουν μπάσκετ. Η προσωπικότητά μου είναι τέτοια, μαχητική και αυτό τους αρέσει».

Για τον αγαπημένο παίκτη των οπαδών: «Ο Μήτογλου!».

Για το μόνο πράγμα που θα άλλαζε από τη θητεία του στην Παρτιζάν: «Δεν θα πάλευα στη Μαδρίτη (σ.σ. τον τσακωμό στον τρίτο προημιτελικό στη Μαδρίτη που άλλαξε τα δεδομένα στη σειρά). Μόνο αυτό! Θα τράβαγα τον Κέβιν (Πάντερ) μακριά. Αυτό είναι κάτι που θα άλλαζα, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι η όλη εικόνα είναι μέρος αυτού που συνέθεσε την ενότητα αυτής της ομάδας. Όλη η ομάδα ενεπλάκη όταν συνέβη αυτή η κατάσταση».

Sportal Euroleague Show για τις μάχες των «αιωνίων» σε Μονακό & Βελιγράδι και του Big 4 στην Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!