Περίπατος της Ζάλγκιρις πριν το «τελικό» με φόντο τα playoffs της Euroleague κόντρα στη Μπάγερν

Ζαλγκίρις Κάουνας

Περίπατος της Ζάλγκιρις πριν το «τελικό» με φόντο τα playoffs της Euroleague κόντρα στη Μπάγερν

Sportal newsroom 21:58 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 22:29 - 10.04.2023

Μία ακόμη νίκη για το πρωτάθλημα της Λιθουανίας πρόσθεσε η Ζάλγκιρις επικρατώντας στο Κάουνας της Σιαουλιάι με 84-60 τέσσερις μέρες πριν από το «τελικό» της κόντρα στην Μπάγερν στο Μόναχο με φόντο την πρόκριση στα playoffs της φετινής Euroleague, με τους Βαυαρούς να κέρδισαν εύκολα την Βούρτσμπουργκ για το γερμανικό πρωτάθλημα με 67-49.

Η Ζάλγκιρις μπορεί να κέρδισε σήμερα (10/4) για την 26η αγωνιστική του λιθουανικού πρωταθλήματος εύκολα τη Σιαουλιάι ωστόσο είναι βέβαιο πως το μυαλό του Μακσβίτις και των παικτών του ήταν στο «τελικό» της Μεγάλης Παρασκευής (14/4). Αυτόν με την Μπάγερν στο Μόναχο για τη τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Euroleague στο κυνήγι της πρόκρισης στα playoffs της, με τους Βαυαρούς να επικράτησαν με τη σειρά τους εύκολα την Βούρτσμπουργκ για το γερμανικό πρωτάθλημα.

Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ και το οργανόγραμμα του ΕΣΑΚΕ για τα playoffs
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

21:17 - 10.04.2023

Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ και το οργανόγραμμα του ΕΣΑΚΕ για τα playoffs

Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τη τύχη του παιχνιδιού Άρης-Περιστέρι bwin που μπορεί να γίνει γνωστή ακόμη και αύριο Μεγάλη Τρίτη (11/4) θα κρίνει το πότε θα ξεκινήσουνε τα φετινά playoffs της Basket League με τον ΕΣΑΚΕ να έχει κάνει ήδη το οργανόγραμμά του.

Η Ζάλγκιρις επικράτησε της Σιαουλιάι με 84-60 και έφθασε στο 22-4 απολαμβάνοντας πάντα την κορυφή του πρωταθλήματος Λιθουανίας. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Μακσβίτις ήταν ο Ντίμσα με 13 πόντους, και ακολούθησαν ο Ουλάνοβας με 12 και ο Χέις με 11. Κι όσο για τη Σιαουλιάι που δίνει τη δική της μάχη να μπει στα playoffs πρώτος σκόρερ και μοναδικός διψήφιος ήταν ο Μάνγκας με 11 πόντους.

Επόμενο ραντεβού για την Ζάλγκιρις το βράδυ της Παρασκευής (14/4) στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν, όπου αν την προηγουμένη ο Ολυμπιακός θα έχει κερδίσει στο ΣΕΦ την Μπασκόνια τότε με νίκη της θα βρίσκεται στην πρώτη οχτάδα της βαθμολογίας της Euroleague και συνάμα στα playoffs της.

Η Μπάγερν εν τω μεταξύ με οδηγό της την άμυνά της πέρασε με νίκη από την έδρα της Βούρτσμπουργκ με το 67-49 (Τσίταμ 13-Ουίλιαμς 13) για την 27η αγωνιστική της Bundesliga φθάνοντας το ρεκόρ της στο 21-6 και βρισκόμενη στη 3η θέση. Σε μία κούρσα που στην κορυφή τους βρίσκεται η Άλμπα Βερολίνου με την Βόννη με ρεκόρ 25-2.