Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ και το οργανόγραμμα του ΕΣΑΚΕ για τα playoffs

Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ και το οργανόγραμμα του ΕΣΑΚΕ για τα playoffs

Πάρης Τσελεπίδης • 21:17 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τη τύχη του παιχνιδιού Άρης-Περιστέρι bwin που μπορεί να γίνει γνωστή ακόμη και αύριο Μεγάλη Τρίτη (11/4) θα κρίνει το πότε θα ξεκινήσουνε τα φετινά playoffs της Basket League με τον ΕΣΑΚΕ να έχει κάνει ήδη το οργανόγραμμά του.

Η κανονική περίοδος της φετινής Basket League μπορεί να ολοκληρώθηκε αγωνιστικά αλλά η επικύρωση της βαθμολογίας της δεν έχει ακόμη γίνει. Αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τη τύχη του παιχνιδιού Άρης-Περιστέρι bwin που είχε διεξαχθεί στη Nick Galis Hall μετά την προσφυγή της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Κάτι που αναμένεται να γίνει ακόμη και αύριο (11/4) Μεγάλη Τρίτη. Στον ΕΣΑΚΕ ωστόσο φαίνεται να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο όσον αφορά το πότε θα μπορούνε να ξεκινήσουνε τα φετινά playoffs που θα αναδείξουνε τον φετινό πρωταθλητή.

Τι σημαίνει αυτό; Στην περίπτωση που το ΑΣΕΑΔ απορρίψει την προσφυγή της ΚΑΕ Άρης τότε δεν αλλάζει το παραμικρό στη βαθμολογία ως έχει τη στιγμή αυτή. Όπως διαμορφώθηκε μετά από τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου για την 26η αγωνιστική και μένουνε ως έχουνε τα ζευγάρια των playoffs. Δηλαδή Ολυμπιακός-Άρης, Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου, Περιστέρι bwin-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ mateco-Προμηθέας Πατρών.

Το θέμα είναι τι θα γίνει στην περίπτωση που το ΑΣΕΑΔ αποφασίσει την εκ νέου διεξαγωγή είτε όλου του παιχνιδιού Άρης-Περιστέρι bwin είτε ακόμη και αυτό να συνεχιστεί με το σκορ στο 59-67 με χρόνο 7'07'' να απέμενε για το 40' όπως ήταν όταν έγινε η διακοπή από τη διαιτητή Τσαρούχα και αφού είχε σφυρίξει επιθετικό φάουλ του Φίλλιου σε σκριν. Αν και πάλι κερδίσει η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη δεν αλλάζει και πάλι το παραμικρό όσον αφορά τα τέσσερα ζευγάρια του Α΄ γύρου των playoffs. Αν όμως κερδίσει το σύνολο του Γιάννη Καστρίτη αλλάζουνε και τα τέσσερα ζευγάρια λόγω της τριπλής ισοβαθμίας που θα υπάρξει μεταξύ Άρη, Προμηθέα Πατρών και ΑΕΚ ενώ ο Κολοσσός Ρόδου θα υποχωρήσει στην 8η θέση.

Στην περίπτωση λοιπόν που ο Άρης φθάσει στη νίκη επί του Περιστερίου bwin είτε μετά την διεξαγωγή εκ νέου όλου του παιχνιδιού είτε με ανατροπή της διαφοράς των οχτώ βαθμών τότε θα τερματίσει από 7ος στην 5η θέση αφού υπερτερεί στη τριπλή ισοβαθμία έναντι των Προμηθέα Πατρών που θα πάει 6ος από 5ος και της ΑΕΚ που θα πάει 7η από 6η. Στο σενάριο αυτό τα τέσσερα ζευγάρια των playoffs θα διαμορφωθούνε Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, Περιστέρι bwin-Προμηθέας Πατρών και ΠΑΟΚ mateco-Άρης.

Πότε όμως θα ξεκινήσουνε τα φετινά playoffs της Basket League; Στην περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι στην υπάρχουσα βαθμολογία τότε Τετάρτη (19/4) και Πέμπτη (20/4) μετά το Πάσχα θα παίξουνε τα ζευγάρια σίγουρα του Ολυμπιακού με τον Άρη ελέω και της συμμετοχής του στα playoffs της φετινής Euroleague στο δρόμο προς το Final Four του Κάουνας και ίσως και αυτό του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό Ρόδου. Κι όσο για τα άλλα δύο ζευγάρια (Περιστέρι bwin-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ mateco-Προμηθέας Πατρών) αναμένεται να ξεκινήσουνε το Σαββατοκύριακο (22-23/4) που θα ακολουθήσει. Το πρώτο μετά το Πάσχα κι αυτό στη λογική ότι η «Ένωση» θα πάει εκ νέου στα Ιεροσόλυμα για να διεκδικήσει την πρόκρισή της κόντρα στην Χάποελ στο Final Four του FIBA Basketball Champions League και ο Προμηθέας να αποκλείσει μεθαύριο Μεγάλη Τετάρτη (12/4) την Μπουρζ για τους 16 του Eurocup.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει στην περίπτωση που το ΑΣΕΑΔ αποφασίσει είτε επανάληψη του παιχνιδιού Άρη-Περιστέρι bwin είτε ακόμη και τελευταίων 7'07'' ασχέτου αποτελέσματος. Πολύ απλά γιατί θα πρέπει πρώτα να οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής του, ακολούθως να επικυρωθεί η νέα βαθμολογία που θα προκύψει και μετά να ξεκινήσουνε τα playoffs.

Tags: