Παναθηναϊκός: Η «εύκολη λύση» και η εναλλακτική επιλογή για την τελική εξάδα των ξένων

Νέιτ Ουόλτερς, Ντέρικ Ουίλιαμς και Ντουέιν Μπέικον

i

© Intime

Παναθηναϊκός: Η «εύκολη λύση» και η εναλλακτική επιλογή για την τελική εξάδα των ξένων

Ηλίας Λαλιώτης 19:52 - 10.04.2023

Οι δύο επιλογές του Χρήστου Σερέλη για τους έξι ξένους με τους οποίους θα πορευθεί ο Παναθηναϊκός στα play offs της Basket League.

Η κανονική περίοδος της Basket League ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να τερματίζει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και να ετοιμάζεται για τα play offs της διοργάνωσης. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει αρχικά τον Κολοσσό Ρόδου και εν συνεχεία -εφόσον προκριθεί- τον νικητή του ζευγαριού Περιστέρι-ΑΕΚ. Με τον Ολυμπιακό να περιμένει -βάσει λογικής- στους τελικούς. 

Η ήττα στο Περιστέρι δημιούργησε ένα αρνητικό ρεκόρ 26 ετών και έφερε την έκρηξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους παίκτες. Η αγωνιστική εικόνα και η νοοτροπία της ομάδας στα play offs επιβάλλεται να αλλάξει αν οι «πράσινοι» δεν θέλουν να είναι απλά θεατές στους τελικούς. Αν, φυσικά, φτάσουν μέχρι αυτούς...

Ο Χρήστος Σερέλης πριν την έναρξη αυτών των αγώνων έχει να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση. Να επιλέξει τους έξι ξένους με τους οποίους θα πορευθεί ο Παναθηναϊκός στην τελική φάση. Όπως είναι γνωστό, στα ματς που θα καθορίσουν τον τίτλο, δεν θα ισχύει ότι στην κανονική περίοδο. Δηλαδή οι ομάδες που έχουν επτά ξένους στο ρόστερ δεν θα μπορούν να επιλέγουν σε κάθε αγώνα ποιους έξι θα δηλώσουν στη 12άδα. Αυτό θα πρέπει να γίνει 24 ώρες πριν από την έναρξη των play offs. Δηλαδή μέχρι την Τρίτη του Πάσχα, από τη στιγμή που οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός, λόγω των υποχρεώσεων του στην Euroleague θα αντιμετωπίσει τον Άρη την Τετάρτη του Πάσχα.

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή έχει στο ρόστερ του επτά ξένους δηλωμένους, ενώ ο Ματ Τόμας έχει μείνει οριστικά εκτός, λόγω της κακής διαχείρισης των αλλαγών από τον Ντέγιαν Ράντονιτς. Αυτοί είναι οι Πάρις Λι, Νέιτ Ουόλτερς, Μάριους Γκριγκόνις, Ματέους Πονίτκα, Ντουέιν Μπέικον, Ντέρικ Ουίλιαμς και Αρτούρας Γκουντάιτις.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (ενός τραυματισμού δηλαδή μέσα στην επόμενη εβδομάδα) οι Λι, Γκριγκόνις, Μπέικον και Γκουντάιτις δεν βγαίνουν από την τελική εξάδα. Το ίδιο ισχύει και για τον Πονίτκα, από τη στιγμή που επέστρεψε στη δράση και είναι σημαντικό εργαλείο στα χέρια του Χρήστου Σερέλη. Οπότε απομένουν οι Ουόλτερς και Ουίλιαμς για την τελευταία θέση.

Η εύκολη -και πιο πιθανή- λύση είναι να μείνει εκτός ο Αμερικανός γκαρντ. Έχει ταλαιπωρηθεί μέσα στη σεζόν από τραυματισμούς κι έχει χάσει πολλά παιχνίδια. Συγκεκριμένα έχει αγωνιστεί στα 22 από τα 33 ματς της Euroleague (με χρόνο συμμετοχής 21:30 κατά μέσο όρο, μετρώντας 8,1 πόντους, 3 ασίστ, 2,5 ριμπάουντ, 0,9 λάθη και 0,7 κλεψίματα) και μόλις στα 14 από τα 22 παιχνίδια της Basket League. Πλέον, είναι σε θέση να αγωνιστεί, συμμετέχει στις προπονήσεις τις τελευταίες μέρες και εκτός απροόπτου θα πάρει χρόνο συμμετοχής κόντρα στη Παρτιζάν στο Βελιγράδι.

Φουλάρει για επανεμφάνιση στο Βελιγράδι ο Ουόλτερς
EUROLEAGUE

19:13 - 10.04.2023

Φουλάρει για επανεμφάνιση στο Βελιγράδι ο Ουόλτερς

Ο Νέιτ Ουόλτερς έχει ξεπεράσει τις δύο εβδομάδες εκτός δράσης για τον Παναθηναϊκό με τον Αμερικανό γκαρντ να αναμένεται να βρίσκεται στη διάθεσή του Χρήστου Σερέλη στο παιχνίδι της Μεγάλης Παρασκευής (14/4) στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν για την 34η αγωνιστική της Euroleague.

Η εναλλακτική επιλογή είναι να μείνει εκτός τελικής εξάδας ξένων ο Ουίλιαμς. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήρθε για να κάνει τη διαφορά, αλλά ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν, πέρα από τις σημαντικές αμυντικές αδυναμίες που πάντα εμφάνιζε, δεν συνεισφέρει τα αναμενόμενα ούτε στην επίθεση. Μια τέτοια απόφαση θα είναι σίγουρα ρίσκο και δύσκολα θα την πάρει ο Χρήστος Σερέλης, αλλά από τη στιγμή που ο Λευτέρης Μαντζούκας δείχνει ικανός να βοηθήσει και ο Δημήτρης Αγραβάνης ανεβάζει συνεχώς την απόδοσή του δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε τη πιθανότητα.

Εκτός κι αν ο Έλληνας κόουτς και οι επόμενες μέρες μας επιφυλάσσουν κάποια άλλη έκπληξη...