Άρης και Καστρίτης έτοιμοι να συνεχίσουνε μαζί για άλλα δύο χρόνια

Ο Γιάννης Καστρίτης

i

© Intime

Άρης και Καστρίτης έτοιμοι να συνεχίσουνε μαζί για άλλα δύο χρόνια

Πάρης Τσελεπίδης • 17:43 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Θέμα ημερών φαντάζει η πρόταση της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης στον Γιάννη Καστρίτη ώστε να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας για ακόμη δύο χρόνια. Μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Το τέλος της κανονικής διάρκειας της Basket League βρήκε τον Άρη με ρεκόρ 11-11 μετά την εντός έδρας νίκη του επί του Προμηθέα Πατρών στη Nick Galis Hall και τη χρονιά να συνεχίζεται με τα playoffs και τη σειρά με τον Ολυμπιακό στον Α΄ γύρο τους. Κι αν ο Γιάννης Καστρίτης θέλει η ομάδα του να παρουσιαστεί όσο πιο έτοιμη γίνεται η διοίκηση της ΚΑΕ θέλει να τον διατηρήσει στην άκρη του πάγκου της ομάδας για άλλα δύο χρόνια. Μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal προ ημερών η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης είχε μία πρώτη συνάντηση με τον Έλληνα τεχνικό. Στη διάρκεια αυτής του εκφράστηκε εκτός από την ικανοποίησή για τη φετινή πορεία της ομάδας και το θέλω της για την περαιτέρω συνέχιση της μεταξύ τους συνεργασίας. Ουσιαστικά την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Καστρίτη υπό τις οδηγίες του οποίου η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφθασε στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος και στα playoffs της Basket League.

Γκάλης: «Αφιερώνουμε το 22ο λάβαρο στον Ιωαννίδη και τον κόσμο του Άρη»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

18:50 - 09.04.2023

Γκάλης: «Αφιερώνουμε το 22ο λάβαρο στον Ιωαννίδη και τον κόσμο του Άρη»

Ο θρύλος του Άρη και του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης, μίλησε για το 22ο λάβαρο της ομάδας που σηκώθηκε στον ουρανό του «Nick Gallis Hall», αφιερώνοντάς το στον προπονητή που είχε εκεί, Γιάννη Ιωαννίδη και τον κόσμο των «κιτρινόμαυρων».

Σε μία χρονιά που ξεκίνησε πρόωρα για τον Άρη με τον αποκλεισμό από την λιθουανική Γουλβς για τα προκριματικά του FIBA Eurocup αλλά η συνέχεια ήταν πολύ διαφορετική προς το καλύτερο. Κι αν έναν χρόνο πριν οι «κίτρινοι» φέρεται να είχανε καθυστερήσει να κινηθούνε για την παρουσία τους στο FIBA Champions League φέτος ήδη έχουνε φροντίσει να κάνουνε σχετική συνάντηση με τον CEO της διοργάνωσης, τον Πατρίκ Κομνηνό. Στη διάρκεια αυτής φρόντισε να τους ξεκαθαρίσει πως σημαντικό ρόλο θα παίξει και πάλι το βαθμολογικό κριτήριο για αυτό και στην ομάδα της Θεσσαλονίκης είχανε σημαδέψει την 6η θέση της βαθμολογίας στο τέλος της κανονικής διάρκειας της Basket League.

Η παρουσία του Άρη σε κάποιον ευρωπαϊκό θεσμό αποτελεί και θέλω του Καστρίτη. Όπως ίσχυε και την περσινή. Για αυτό και στις τάξεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης με δεδομένο ότι έχει υπάρξει μία ροή στο θέμα των ΒΑΝ προς διευθέτησή τους υπάρχει και δεύτερη επιλογή. Αυτή της συμμετοχής στο Eurocup. Σε έναν θεσμό όπου μεταξύ άλλων συμμετέχει και ο Προμηθέας Πατρών.

Όσον αφορά το θέμα της πρότασης για νέο διετές συμβόλαιο στο πρόσωπο του Καστρίτη από τη διοίκηση της ΚΑΕ Άρης αναμένεται να του κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Και πιο συγκεκριμένα μετά το Πάσχα. Δηλαδή μετά από μία εβδομάδα με τον Έλληνα τεχνικό να είναι από την πλευρά του θετικός όσον αφορά την παραμονή του. Η κοινή επιθυμία των δύο πλευρών εκτός από αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό φανερώνει και ταύτιση απόψεων τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι με αυτό που απομένει εκτός της χρονικής διάρκειας να υπάρξει και στο οικονομικό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Καστρίτης διανύει την δεύτερη θητεία του στον Άρη. Μετά την πρώτη του την περίοδο 2018-2019 η τρέχουσα διετία (2021-2023). Αν υπάρξει και συμφωνία για την επόμενη διετία και την εξαντλήσει τότε θα ξεπεράσει τον Δημήτρη Πρίφτη και θα γίνει ο δεύτερος μακροβιότερος τεχνικός στην ιστορία της ομάδας της Θεσσαλονίκης μετά από τον Γιάννη Ιωαννίδη.