Πέσιτς: «Μόνο ένας μπορεί να βοηθήσει στην υπόθεση Καμπάτσο. Ο Γκλίκμαν!»
i

Σβέτισλαβ Πέσιτς / © Intime

Πέσιτς: «Μόνο ένας μπορεί να βοηθήσει στην υπόθεση Καμπάτσο. Ο Γκλίκμαν!»

Γιώργος Γαβριλάκης 16:57 - 13.01.2023 / Ανανεώθηκε: 17:24 - 13.01.2023

Η υπόθεση του Φακούντο Καμπάτσο και του Ερυθρού Αστέρα για το πότε θα αποκτήσει ο Αργεντίνος δικαίωμα συμμετοχής στην Euroleague έχει ταλαιπωρήσει τους πάντες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς, ξέρει ποιος μπορεί να δώσει τη λύση…

Ο Ερυθρός Αστέρας τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στο επίκεντρο. Πρωταγωνιστεί και στο γήπεδο και έξω από αυτό. Στα μέσα του Νοέμβρη άλλαξε προπονητή, αλλά κυρίως άλλαξε αγωνιστική μορφή. 

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αντικατέστησε τον Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς στο πάγκο της ομάδας του Βελιγραδίου και μονομιάς άρχισαν να μαζεύονται οι νίκες. 

Στη συνέχεια (στα μέσα του Δεκέμβρη) αποκτήθηκε ο Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος ακόμα δεν έχει αγωνιστεί στην Euroleague λόγω της τιμωρίας που έχει η ομάδα για παλαιότερες οφειλές,  όπως λέει η διοργανώτρια αρχή και αρνείται ο σέρβικος σύλλογος, σε μία… γραφειοκρατική μονομαχία που κρατάει εβδομάδες. 

Η ουσία είναι πως ο Ερυθρός Αστέρας στο αγωνιστικό κομμάτι έχει αναβαθμίσει το επίπεδο δυσκολίας, ειδικά των ομάδων που διεκδικούν την είσοδο στην πρώτη οκτάδα. Δηλαδή, στις θέσεις που οδηγούν στα play off. 

Με την πρόσφατη εντυπωσιακή νίκη του επί της Μονακό ο Αστέρας απέκτησε θετικό ρεκόρ και με 10-9, αυτή τη στιγμή βρίσκεται θεωρητικά και πρακτικά στην ίδια θέση με τις Μακάμπι Τελ Αβιβ, Ζαλγκίρις Κάουνας και Αναντολού Εφές. 

Υπάρχει σχεδόν ένας… γύρος ακόμα στην Euroleague, αλλά αυτές οι τέσσερις ομάδες αυτή τη στιγμή διεκδικούν την 7η και την 8η θέση της κανονικής περιόδου. 

Το πρόβλημα, το ζήτημα και η αγωνία του Ερυθρού Αστέρα είναι ο Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί ακόμα και οι πιέσεις του συλλόγου προς την Euroleague δεν έχουν αποδώσει. Η τιμωρία θα κρατήσει ολόκληρο τον Φεβρουάριο, αν δεν αλλάξει κάτι δραστικό και σύμφωνα με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς μία είναι η λύση. 

Ο 73χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβίας και για δύο σεζόν της μακράς του πορείας κόουτς του Ερυθρού Αστέρα (2008-09 και 2011-12) θεωρεί πως «μόνο ένας άνθρωπος μπορεί αν θέλει να δώσει τη λύση», είπε και αποκάλυψε το όνομά αυτού: «Ο Μάρσαλ Γκλίκαμ». Πρόκειται για τον εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague. 

Ο Πέσιτς βρέθηκε καλεσμένος στο σέρβικο talk show «Oko», μίλησε για τον Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς, την εθνική Σερβίας και την πορεία προς το Παγκόσμιο, αλλά η ιστορία του «Φάκου» κέντρισε το ενδιαφέρον. «Ο Αστέρας δεν δέχεται την τιμωρία. Την αρνείται. Οπότε θα πρέπει να αποφασίσει στην ουσία ο Γκλίκμαν. Μόνο αυτός μπορεί να ακυρώσει την τιμωρία», περιέγραψε και κατέληξε: «Το ερώτημα είναι αν θα το κάνει. Από πλευράς αθλητισμού και θεάματος κάποιος πρέπει να δώσει τη λύση και ο Καμπάτσο πρέπει να παίξει».