Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να «κλέψει» τον Καμπάτσο από τον Ερυθρό Αστέρα
i

Ο Καμπάτσο/ © Αba-liga.com

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να «κλέψει» τον Καμπάτσο από τον Ερυθρό Αστέρα

Πάνος Μαλακτάρης • 16:55 - 10.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Η διαμάχη γύρω από την απαγόρευση συμμετοχής του Αργεντινού στην ευρωλίγκα κορυφώθηκε όταν αρκετές ομάδες προσπάθησαν να τον πείσουν να αφήσει τους κόκκινους του Βελιγραδίου

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει σχετικά με το «ban» που έχει επιβληθεί στον Αστέρα, με τους διοικούντες του κλαμπ να δηλώνουν πως όλες οι εκκρεμότητες είναι τακτοποιημένες και να εκφράζουν παράλληλα τη δυσαρέσκειά τους με κάθε δυνατό τρόπο. Η προσθήκη του Καμπάτσο αναμένεται να βοηθήσει πάρα πολύ το σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην προσπάθειά του να πλασαριστεί στην πρώτη 8άδα της τελικής κατάταξης, συμμετέχοντας έτσι στα πλέι οφ για το φάιναλ φορ του Κάουνας. 

Μεγάλο «διπλό» (77-75) για τον Ερυθρό Αστέρα στη Βαλένθια με φόντο τα playoffs
EUROLEAGUE

23:41 - 06.01.2023

Μεγάλο «διπλό» (77-75) για τον Ερυθρό Αστέρα στη Βαλένθια με φόντο τα playoffs

Χωρίς τον τραυματία Λούκα Βιλντόζα και χωρίς τον Φακούντο Καμπάτσο ο Ερυθρός Αστέρας συνεχίζει με ποιότητα και πάθος. Νίκησε στη Βαλένθια, βελτίωσε το ρεκόρ του σε 9-8 και μένει σε απόσταση βολής για την «οκτάδα»

Η πληροφορία που φέρνει στο φως το σερβικό SPORTAL και σόκαρε τους οπαδούς του Αστέρα, είναι πως ανάμεσα στις ομάδες που προσπάθησαν αυτές τις μέρες να εκμεταλλευτούν την όλη κατάσταση και να πείσουν τον Αργεντινό να αλλάξει στρατόπεδο, βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός του Ντέγιαν Ράντονιτς. Tου ανθρώπου που διετέλεσε προπονητής του Ερυθρού Αστέρα από το 2013 έως το 2017, όσο και τη διετία 2020-22, πριν έρθει δηλαδή στο τριφύλλι.  

Πέρα από τους πράσινους, τόσο η Μακάμπι όσο και Ισπανικοί σύλλογοι προσπάθησαν να αποσπάσουν την υπογραφή του. Ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Σέρβων συναδέλφων, αυτό που ξένισε τόσο στους ιθύνοντες της ομάδας όσο αδιαμφισβήτητα και στον κόσμο της, δεν είναι άλλο από την απόπειρα της ομάδας του Ράντονιτς να εκμεταλλευτεί την όλη κατάσταση προς ίδιον όφελος, «κλέβοντας» τον Καμπάτσο υπό άκρα μυστικότητα, μετά από την «εν λευκώ» εντολή του μεγαλομετόχου Δημήτρη Γιαννακόπουλου για ενίσχυση της ομάδας. Η δε προσφορά που έγινε στον παίκτη, λέγεται πως ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από το συμβόλαιο που έχει στην ομάδα του Βελιγραδίου. 

Ο ίδιος ο «Φάκου» έσπευσε να καθησυχάσει τον κόσμο της ομάδας με ένα tweet που έκανε σήμερα, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Παραμένω στον Ερυθρό Αστέρα! Μένω στο κλαμπ, με τους συμπαίκτες μου, με τους φιλάθλους μας και με αυτή την πόλη. Πάμε μαζί για νέες νίκες. Πάμε Αστέρα»! Και η ομάδα όμως προέβη σε μια λιτή σχετική ανακοίνωση επί του θέματος: «Ενημερώνουμε τον κόσμο μας πως ο Καμπάτσο παραμένει στην ομάδα, δείχνοντας την απόλυτη αφοσίωσή του στον Ερυθρό Αστέρα παρά τις τεράστιες προσφορές που είχε από άλλες ομάδες. Μια κίνηση που έδειξε πως εκτός από κορυφαίος παίκτης, είναι και ακόμα καλύτερος άνθρωπος, επιλέγοντας να παραμείνει μέλος της ομάδας μας»

Κλείνοντας, απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να συνεχίσει να γεμίζει σε κάθε παιχνίδι το «Αλεξάντερ Νίκολιτς» δείχνοντας την στήριξή του στην ομάδα, μια ομάδα που σύντομα θα δει και τον Καμπάτσο να συμμετέχει στους αγώνες της.