Πέθανε ο Πάρις Καλημερίδης

Πέθανε ο Πάρις Καλημερίδης

Sportal newsroom 13:36 - 16.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:42 - 16.10.2023

Θρήνος στην ελληνική δημοσιογραφία, καθώς «έφυγε» από τη ζωή ο Πάρις Καλημερίδης, ο οποίος επί χρόνια κάλυπτε το ρεπορτάζ της ομάδας μπάσκετ του Άρη.

Μια ακόμα απώλεια μετράει το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και η αθλητική δημοσιογραφία. Αυτό γιατί ο Πάρις Καλημερίδης, επί χρόνια ρεπόρτερ της ομάδας του Άρη και στενός φίλος του Νίκου Γκάλη, «έφυγε» από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τη χώρα.

Ο Καλημερίδης ήταν ρεπόρτερ των «κίτρινων» στα χρυσά χρόνια της ομάδας τη δεκαετία του '80 και του '90 και κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο.

Το όνομά του άλλωστε συνδέθηκε με τις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια έδωσε μεγάλη μάχη για τη ζωή του όμως τελικά δεν τα κατάφερε, με την είδηση του θανάτου του να γίνεται γνωστή τη Δευτέρα (16/10).

Ο Πάρις Καλημερίδης ήταν ένας από τους παλαιότερους ρεπόρτερ στη χώρα, καθώς ξεκίνησε την πορεία του στο ρεπορτάζ το 1967, μέσα από αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων, πριν μεταπηδήσει στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής.

Στα χρόνια της δόξας του, τη δεκαετία του '80 αλλά και του '90 κάλυψε το ρεπορτάζ του Άρη, με μεγάλη επιτυχία, καλύπτοντας παράλληλα πολλά Final 4. Στην πορεία του στο χώρο εργάστηκε για πολλά χρόνια τόσο στην ΕΡΤ3, όσο και στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη».

Tags: