Πίτερς: «Ήμασταν αργοί σε όλα απόψε»
i

© Intime

Πίτερς: «Ήμασταν αργοί σε όλα απόψε»

Sportal newsroom 22:01 - 19.03.2024

Ο Άλεκ Πίτερς ανέφερε μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Αναντολού Εφές ότι η ομάδα του Πειραιά δυσκολεύθηκε πολύ και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Ολυμπιακός υπέστη τη δωδέκατη ήττα του στη φετινή Euroleague. Η ομάδα του Πειραιά «λύγισε» με 85-72 από την Αναντολού Εφές στην Τουρκία για την 30ή αγωνιστική της διοργάνωσης.

Ο Άλεκ Πίτερς ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός φόργουορντ πέτυχε 19 πόντους, ωστόσο αυτοί δεν ήταν αρκετοί για την ομάδα του Πειραιά.

«Η Εφές έχει ταλέντο, μπορεί να σε καταστρέψει αν βρει ρυθμό. Δεχτήκαμε 10 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε από αυτό. Και στις δύο πλευρές του παρκέ δεν ήμασταν καλοί. Επιθετικά δεν θέσαμε τον τόνο μας από την αρχή. Είναι δύσκολο να τρέξεις καλά όταν μια τόσο ταλαντούχα ομάδα βρίσκει ομάδα. Χάσαμε κάποια ριμπάουντ, ήμασταν αργοί σε όλα απόψε», σημείωσε αρχικά ο Άλεκ Πίτερς.

Για αυτό που θα άλλαζε αν μπορούσε στο παιχνίδι των Πειραιωτών, ο Αμερικανός σημείωσε: «Θα έπρεπε να είμαστε πιο physical. Δεν ήμασταν καλοί ούτε στο ματς του πρωταθλήματος. Δεν ήμασταν physical από την αρχή στην έδρα της Εφές. Αυτό θα ήταν διαφορετικό. Είναι ομαδικό το θέμα, δεν έχει να κάνει αν φέρνει physicality ένας παίκτης ή όχι. Πρέπει όλοι να βάζουμε τα κορμιά μας. Πρέπει να επιστρέψουμε στον σωστό δρόμο την Πέμπτη».

Η βροχή τριπόντων της Έφες «έπνιξε» τον Ολυμπιακό στην Πόλη

Ο Ολυμπιακός είδε το σερί του να σταματά στην Πόλη, με την Έφες να επικρατεί των Ερυθρόλευκων με 85-72 στο κατάμεστο Σινάν Ερντέμ.

Από την αρχή η Έφες, χάρη στα τρίποντά της, είχε τον έλεγχο και κρατούσε τον Ολυμπιακό πίσω στο σκορ με διψήφιες τιμές. Οι Ερυθρόλευκοι παρόλα αυτά, στο τρίτο δεκάλεπτο, απάντησαν με το ίδιο νόμισμα και μπήκαν στο ματς, μειώνοντας στον πόντο. Κάπου εκεί όπως η επίθεση έχασε την συνοχή της, ο Πίτερς και ο Φαλ κουράστηκαν και η Έφες βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει και πάλι, φτάνοντας εν τέλει στη νίκη.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός υποχώρησε στο 18-12, χάνοντας μεν ευκαιρία να εδραιωθεί στην τετράδα, αλλά παραμένοντας για τα καλά μέσα στο «κόλπο».

Σπουδαία δουλειά για τον Ολυμπιακό έκαναν οι Πίτερς (19π.), Φαλ (14π.), Παπανικολάου (12π.) και Ουόκαπ (2π., 10ασ.) όμως δεν ήταν αρκετοί για τους Ερυθρόλευκους.

Για την Έφες ο Λάρκιν με 15 πόντους και 6 ασίστ ήταν ο κορυφαίος, ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσαν οι Κλάιμπερν (14π.), Ουίλις (13π.), Μπομπουά (11π.) και Μπράιαντ (10π.).

Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 85-72: Τρίποντη εκτέλεση στην Κωνσταντινούπολη