Κραυγής αγωνίας από Ανγκόλα στο Ισραήλ: «Να προσέχετε! Προσεύχομαι»
i

© Intime

Κραυγής αγωνίας από Ανγκόλα στο Ισραήλ: «Να προσέχετε! Προσεύχομαι»

Sportal newsroom 21:07 - 09.10.2023

Με ένα μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Μπράιαν Ανγκόλα απηύθυνε έκκληση προς τον κόσμο να προσευχηθεί για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο επίκεντρο της διεθνούς ειδησεογραφίας βρίσκεται το Ισραήλ. Εδώ και λίγα 24ωρα η Χαμάς έχει εξαπολύσει επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας ενώ έχει κηρυχθεί επίσημα πόλεμος από την πλευρά του Ισραήλ.

Ο Μπράιαν Ανγκόλα τοποθετήθηκε μέσω των social media και έκανε έκκληση στον κόσμο να προσευχηθεί. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και της Παρτίζαν αγωνίζεται στη Χάποελ Τελ Αβίβ.

«Σας ευχαριστώ όλους για όλα τα μηνύματα που έλαβα όλη την ημέρα. Δόξα τω Θεώ είμαστε καλά, αλλά η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη και τρελή. Προσέξτε εκεί έξω. Προσεύχομαι για τον λαό του Ισραήλ», ανέφερε ο Ανγκόλα.

Όλα είναι ρευστά στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Ο ισραηλινός στρατός διέταξε τη Δευτέρα «πλήρη πολιορκία» της Λωρίδας της Γάζας, που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, κατά την τρίτη ημέρα της αιφνιδιαστικής και μαζικής επίθεσης που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, η οποία συγκρίνεται από το Ισραήλ με την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

«Είμαστε ήδη στην καρδιά της εκστρατείας αλλά δεν είναι παρά μόνο η αρχή», δήλωσε ο Νετανιάχου στη διάρκεια της συνάντησης, προσθέτοντας πως «θα τους κινήσουμε με τη δύναμη». Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός προειδοποίησε τον λαό του για ένα «μακρύ και δύσκολο» πόλεμο.

Περισσότεροι από 900 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σε περισσότερες από 48 ώρες και 2.150 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον στρατό. Από παλαιστινιακής πλευράς, 560 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 2.900 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.