Ο Νίκος Γιαννακόπουλος που αγωνίζεται στο Ισραήλ στο Sportal: «Μας ενημέρωσαν τι γίνεται και μετά ακούσαμε τις σειρήνες του πολέμου»

Ο Νίκος Γιαννακόπουλος που αγωνίζεται στο Ισραήλ στο Sportal: «Μας ενημέρωσαν τι γίνεται και μετά ακούσαμε τις σειρήνες του πολέμου»

Κώστας Τόπας 11:30 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:43 - 09.10.2023

Ο Νίκος Γιαννακόπουλος μίλησε στο Sportal για τις πρώτες του σκέψεις όταν άκουσε τις σειρήνες του πολέμου και περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Χάποελ Πετάχ Τίκβα ανακοίνωσε την απόκτηση του Νίκου Γιαννακόπουλου. Ο 30χρονος Έλληνας τερματοφύλακας είχε μείνει χωρίς ομάδα από τον περασμένο Ιούλιο, όταν έμεινε ελεύθερος από την Ζίμπρου Κισινάου της Μολδαβίας. Ο γεννημένος στην Τρίπολη «πορτιέρε» ο οποίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Πανιώνιο, Παναθηναϊκό, Άρη Λεμεσού, ΑΟ Κέρκυρας, Παναιτωλικό και Απόλλωνα Σμύρνης, είχε βάλει την υπογραφή του σε μονοετές συμβόλαιο με την ομάδα της πρώτης κατηγορίας του Ισραήλ.

Το Σάββατο (07/10) η Χαμάς εξαπόλυσε μια άγρια επίθεση χωρίς προηγούμενο στο Ισραήλ, ανατινάζοντας τμήματα του ισχυρού τείχους που χωρίζει τις δύο πλευρές και στέλνοντας μαχητές στις κοινότητες των Ισραηλινών κατά μήκος των συνόρων της Γάζας. Ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών από την επίθεση ανήλθε σε 700, ενώ σύμφωνα με την ισραηλινή κυβέρνηση περίπου 100 είναι οι Ισραηλινοί που παραμένουν όμηροι.

Στο Ισραήλ ήταν και ο Νίκος Γιαννακόπουλος και συγκεκριμένα στην πόλη Πέταχ Τίκβα, η οποία βρίσκεται 10 χιλιόμετρα, μισή ώρα, έξω από το Τελ Αβίβ όταν ξέσπασε ο πόλεμος. Ο 30χρονος Έλληνας γκολκίπερ κατάφερε να επιστρέψει εσπευσμένα στην Ελλάδα, προκειμένου να βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του και σε ασφαλές μέρος.

Μιλώντας στο Sportal ο Νίκος Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στις πρώτες του σκέψεις όταν άκουσε τις σειρήνες του πολέμου και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Οταν ήχησαν οι σειρήνες ήμουν στο ξενοδοχείο. Με είχαν ενημερώσει λίγο νωρίτερα από την ομάδα για το τι συνέβαινε και μετά από 10 λεπτά ήχησαν οι σειρήνες! Κατέβηκα στο safe room δέκα λεπτά και μετά όλα κανονικά. Δεν φοβήθηκα για τη ζωή μου. 

Η κατάσταση που επικρατούσε στους δρόμους της πόλης που ζω ήταν πολύ ήρεμη και καθόλου πανικός. Το Σάββατο είναι αργία εκεί. Αυτό που μας είπε η ομάδα ήταν να μείνουμε ήρεμοι και να είμαστε ασφαλείς. Μάλιστα, μας είπαν πως άμα θέλουμε να βγάλουμε εισιτήρια για να επιστρέψουμε στις χώρες μας να έρθουμε σε συνεννόηση μαζί τους.

Πάντως δεν γνωρίζω αν κινδύνευσε κάποιος Έλληνας εκεί. Οσον αφορά την ελληνική πρεσβεία, τα τακτοποιήσαμε όλα πολύ γρήγορα με την ομάδα κι έτσι δεν χρειάστηκε η βοήθεια της. Οι σκέψεις μου είναι στο Ισραήλ εύχομαι να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό γιατί είναι μια υπέροχη χώρα!».