Αναβολή όλων των εντός έδρας των εθνικών ομάδων του Ισραήλ από την UEFA

Αναβολή όλων των εντός έδρας των εθνικών ομάδων του Ισραήλ από την UEFA

Δημήτρης Χούπης 22:28 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:01 - 08.10.2023

Η UEFA πήρε την απόφαση να αναβάλει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια των εθνικών ομάδων του Ισραήλ, λόγω των εχθροπραξιών που υπάρχουν στην περιοχή.

Οι μάχες στη λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ συνεχίζονται, έχοντας αφήσει πίσω τους μέχρι στιγμής χιλιάδες  νεκρούς και τραυματίες. Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή δεν γινόταν να αφήσει ανεπηρέαστο το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό. Συγκεκριμένα η UEFA πήρε την απόφαση να αναβάλλει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια όλων των εθνικών ομάδων, όλων των κατηγοριών του Ισραήλ.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έκανε αυτή την είδηση γνωστή μέσω μιας ανακοίνωσης, στην οποία μάλιστα ανέφερε και την αναβολή του αγώνα με την Ελβετία που ήταν προγραμματισμένη στις 12 Οκτωβρίου στο Τελ Αβίβ για τα προκριματικά του Euro 2024. 

Ακόμα ανακοινώθηκε ότι αναβλήθηκε το μίνι τουρνουά των προκριματικών του Euro 2024 στο επίπεδο Κ17, όπου εκτός από το Ισραήλ θα συμμετείχε το Βέλγιο, το Γιβραλτάρ και η Ουαλία. Ενώ αναβλήθηκαν και τα παιχνίδι του Ισραήλ με την Εσθονία και τη Γερμανία για προκριματικά του Euro 2025.  Εκτός αυτού η UEFA έκανε γνωστό πως τις επόμενες ημέρες θα αξιολογηθεί η κατάσταση στην περιοχή για αν θα χρειαστεί να αναβληθούν και τα εκτός έδρας παιχνίδια των εθνικών Ισραήλ, όπως το παιχνίδι στο Κόσοβο στις 15 Οκτωβρίου. 

Πρώην ταλέντο της Χαποέλ Χάιφα έγινε στρατιώτης και πέθανε στη Γάζα
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

22:19 - 08.10.2023

Πρώην ταλέντο της Χαποέλ Χάιφα έγινε στρατιώτης και πέθανε στη Γάζα

Ο νεαρός Γιάρον Ζοχάρ, ο οποίος αποτέλεσε ένα από τα ταλέντα στις υποδομές της Χαποέλ Χάιφα, κατετάγη στον στρατό. Ωστόσο, για κακή του τύχη βρέθηκε στη Γάζα και τελικά έχασε τη ζωή του σε ηλικία 19 ετών, μετά την επίθεση της Χαμάς.

Στον «πάγο» τα εγχώρια πρωταθλήματα του Ισραήλ

Όπως είναι λογικό και τα εγχώρια πρωταθλήματα της χώρας έχουν μπει στον «πάγο» λόγω της εμπόλεμης κατάστασης. Σύμφωνα με τα ξένα μέσα αρκετές ομάδες του Ισραήλ, όπως για παράδειγμα η Μακάμπι Χάιφα και η Χάπεολ Μπερ Σεβά έχουν επιτρέψει στους ξένους παίκτες να αποχωρήσουν από τη χώρα, ενώ την ίδια ώρα οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι να καταταχθούν στον στρατό αν αυτό κριθεί αναγκαίο.