Η Παρτίζαν προσφέρει γήπεδο στη Μακάμπι για όσο καιρό δεν μπορεί να αγωνίζεται στο Ισραήλ

Ο πρόεδρος της Παρτίζαν, Οστόγια Μιχαΐλοβιτς

i

Partzan / Twitter

Η Παρτίζαν προσφέρει γήπεδο στη Μακάμπι για όσο καιρό δεν μπορεί να αγωνίζεται στο Ισραήλ

Νίκος Καλαμπάκας 16:24 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:41 - 08.10.2023

Πράξη που προάγει το αθλητικό πνεύμα από τη διοίκηση της Παρτίζαν η οποία με επιστολή της ενημέρωσε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ότι της παρέχει έδρα για να αγωνίζεται όσο διαρκέσουν οι πράξεις πολέμου στη χώρα.

Το Ισραήλ είναι εμπόλεμη ζώνη έπειτα από τις επιθέσεις των Παλαιστινίων και την ανταπόδοση των πυρών από πλευράς του και ήδη οι αγώνες της Μακάμπι Τελ Αβίβ με την Αρμάνι για την Euroleague και της Χάποελ Τελ Αβίβ με τη Γουλβς για το Eurocup οδηγήθηκαν σε αναβολή.

Το πότε θα ηρεμήσει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι άγνωστο, όπως άγνωστο είναι και το πότε θα μπορέσει να επανέλθει η κανονικότητα στον αθλητισμό του Ισραήλ. Υπό αυτές τις συνθήκε, η ομάδα της Παρτίζαν προσφέρθηκε να βοηθήσει αυτή της Μακάμπι.

Με την αβεβαιότητα γύρω από τη μελλοντική συμμετοχή του συλλόγου σε τουρνουά μπάσκετ, η Παρτίζαν προσφέρθηκε επίσημα να προσφέρει μπασκετική στέγη στους Ισραηλινούς.

Ο πρόεδρος του σερβικού συλλόγου, Οστόγια Μιχαΐλοβιτς, δημοσίευσε μια επιστολή, προσφέροντας βοήθεια στην ισραηλινή ομάδα για να παίξουν τους εντός έδρας αγώνες της στο Βελιγράδι, εάν χρειαστεί.

Το δελτίο τύπου της ομάδας της Σερβίας αναφέρει:

«Αγαπητέ κύριε Μιζράχι, αγαπητοί φίλοι της ΚΚ Παρτιζάν και της Σερβίας,

Σε αυτές τις θλιβερές στιγμές, εκ μέρους της Παρτίζαν, θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια σε εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους.

Σε δύσκολες στιγμές, θέλω να πω ότι η Μακάμπι έχει έναν ειλικρινή φίλο στη Σερβία που είναι έτοιμος να προσφέρει μια νέα προσωρινή «στέγη» με ένα ειλικρινές καλωσόρισμα στο Βελιγράδι.

Παρά τα όσα συμβαίνουν, οι αθλητές πρέπει να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και να εκπροσωπήσουν τον σύλλογο και τη χώρα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο ρόλος τους είναι να είναι ένα φωτεινό σημείο σε μαύρες μέρες για τους ανθρώπους τους.

Αγχώθηκε, αλλά νίκησε πριν από το ΣΕΦ η Μπαρτσελόνα
LIGA ENDESA

15:21 - 08.10.2023

Αγχώθηκε, αλλά νίκησε πριν από το ΣΕΦ η Μπαρτσελόνα

Η Ανδόρρα έβαλε δύσκολα στην Μπαρτσελόνα, σε όλη τη διάρκεια του 40λεπτου, όμως η ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου βρήκε λύσεις και έφτασε στη νίκη με 91-87, λίγες μέρες πριν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ, για την 2η αγωνιστική της Euroleague.

Εάν ο σύλλογός σας αναγκαστεί να παίξει αγώνες εκτός της χώρας του, η ομάδα μας είναι έτοιμη να παρέχει μια αίθουσα προπόνησης, διαμονή και ένα γήπεδο για να παίξετε τους αγώνες σας.

Τα τελευταία περισσότερα από 40 χρόνια, η Μακάμπι και η Παρτιζάν υπήρξαν μεγάλοι αντίπαλοι στο γήπεδο, αλλά όλες οι μονομαχίες μας τελείωναν πάντα με συγχαρητήρια και μια ειλικρινή και σεβαστή χειραψία».