Πονίτκα: «Ήμασταν "πεινασμένοι" από την αγωνιστική απραξία, διαφορετικός ο δεύτερος αγώνας της σειράς»

Ματέους Πονίτκα και Σιλβέιν Φρανσίσκο

i

©Intime

Πονίτκα: «Ήμασταν "πεινασμένοι" από την αγωνιστική απραξία, διαφορετικός ο δεύτερος αγώνας της σειράς»

Ηλίας Λαλιώτης 18:03 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:05 - 15.05.2023

Ο Ματέους Πονίτκα ήταν εκ των πρωταγωνιστών του Παναθηναϊκού στη μεγάλη νίκη επί του Περιστερίου. Ο Πολωνός δήλωσε μετά τον αγώνα ότι λόγω της μεγάλης αγωνιστικής απραξίας, ο ίδιος και οι συμπαίκτες του ήταν πεινασμένοι για τη νίκη, επισημαίνοντας ότι ο δεύτερος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες θα είναι εντελώς διαφορετικός.

Ο Παναθηναϊκός πήρε άνετη νίκη στον πρώτο αγώνα της σειράς του με το Περιστέρι και ο Ματέους Πονίτκα, που ήταν από τους πρωταγωνιστές του αγώνα, επισήμανε μετά το τέλος του ότι η νίκη ήταν αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «το δεύτερο ματς θα είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Καμπερίδης: «Όταν δεν προσπαθείς όλες οι τακτικές πάνε περίπατο»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

17:53 - 15.05.2023

Καμπερίδης: «Όταν δεν προσπαθείς όλες οι τακτικές πάνε περίπατο»

Ο Παναθηναϊκός έκανε... πάρτι στο πρώτο παιχνίδι της σειράς του με το Περιστέρι, νίκησε με 101-57 και ο βοηθός του Βασίλη Σπανούλη, Σάββας Καμπερίδης, απέδωσε τη βαριά ήττα στο γεγονός ότι οι παίκτες της ομάδας δεν είχαν ένταση και δεν προσπάθησαν καν.

«Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που παίξαμε για τελευταία φορά. Ήμασταν εκτός ρυθμού. Δεν είχαμε παιχνίδια για 20 ημέρες, αλλά είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε. Ακόμα και στην προετοιμασία για 10 ημέρες προπονείσαι και παίζεις. Εμείς «πεινάγαμε». Μπορεί να μας έλειψε η φόρμα, αλλά σημασία έχει πως κερδίσαμε και παίξαμε ομαδικά. Παίξαμε καλά όμως. Γυρίσαμε την μπάλα, και κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι το Σάββατο στο Περιστέρι».

Για τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στους «πράσινους», είπε: « Ένας από τους πρώτους μου προπονητές στο πολωνικό πρωτάθλημα έλεγε ότι η άμυνα και τα ριμπάουντ δίνουν νίκες και η έξυπνη επίθεση κερδίζει τα πρωταθλήματα. Σήμερα τα είχαμε όλα. Κάναμε ότι πρέπει να κάνουμε και στην άμυνα και στην επίθεση. Και συμμετείχαμε όλοι. Και αυτό είναι το «κλειδί» για την νίκη μας και την εμφάνισή μας. Εκμεταλλευτήκαμε τα πλεονεκτήματά μας».

Για το ματς του Σαββάτου: « Θα είναι τελείως διαφορετικό ματς. Μετά από αυτή την ήττα θα είναι πληγωμένοι, όπως και εγώ και θα βγουν με τελείως διαφορετική νοοτροπία. Θα προετοιμαστούν πολύ καλύτερα και θα προσπαθήσουν να πάρουν… εκδίκηση. Εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι και από σήμερα να κάνουμε το 2-0 και να φτάσουμε πιο κοντά στον στόχο μας».

Για το ότι παίζει σε πολλές θέσεις: «Το να παίζω σε πολλές θέσεις είναι κατάρα και ευλογία μαζί. Όταν παίζω playmaker μ αρέσει γιατί βοηθάω τους συμπαίκτες μου. Πολλές φορές θυσιάζω τα στατιστικά μου. Δε με νοιάζουν. Μ αρέσει το μπάσκετ. Το αγαπάω. Και μ αρέσει ο ένας να βοηθάει τον άλλον. Έτσι μεγάλωσα μπασκετικά αυτό είναι το μότο μου και αυτό κάνω από μικρός. Στις μεγάλες ομάδες δε χωράνε ατομιστές».

Όσο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος σχολίασε: «Θα πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Παιχνίδι με παιχνίδι. Δε χρειάζεται να κοιτάμε μακριά. Δε ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Σκεφτόμαστε το παιχνίδι του Σαββάτου. Να διορθώσουμε ότι δεν κάναμε καλά και θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Δεν κοιτάμε τον Ιούνιο και τον Αύγουστο».