Προμηθέας: Μειώνει το μπάτζετ και πάει BCL

Προμηθέας

i

@ Intime

Προμηθέας: Μειώνει το μπάτζετ και πάει BCL

Χρήστος Τσάλτας 19:19 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 19:20 - 03.05.2023

Η σεζόν ολοκληρώθηκε πρόωρα για τον Προμηθέα, ο οποίος ξεκινάει τον σχεδιασμό ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, με τα δεδομένα να είναι διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Έπειτα από τέσσερις διαδοχικές παρουσίες στα ημιτελικά της Basket League (η σεζόν 2019-20 δεν ολοκληρώθηκε λόγω κορωνοϊού), ο Προμηθέας δεν κατάφερε να φτάσει στην τετράδα του πρωταθλήματος για ακόμα μια σεζόν. Η ομάδα της Πάτρας δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ, στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, με την ήττα στο Game 3 της σειράς με 81-78 να είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν.

Μια σεζόν πολύ περίεργη για τους Πατρινούς σε όλα τα επίπεδα. Διότι οι βλέψεις ήταν υψηλές, όμως οι Προμηθείς δεν κατάφεραν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Στο Κύπελλο Ελλάδας έμειναν εκτός Final 8, ενώ στο πρωτάθλημα δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά. Μοναδικό θετικό στην όλη σεζόν ήταν η πορεία στο Eurocup, με τους παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου να φτάνουν ως τα προημιτελικά του Eurocup.

Πλέον στην Πάτρα έχουν το χρόνο να «τρέξουν» τα θέματα για τη νέα σεζόν, με τη βάση στην οποία θα χτιστεί η ομάδα να είναι διαφορετική. Αυτό γιατί οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως το μπάτζετ θα μειωθεί σε σχέση με την σεζόν, με την μείωση να είναι σημαντική για τα δεδομένα της ομάδας, που όλα τα προηγούμενα χρόνια έδειξε πως είχε την οικονομική δυνατότητα να φέρει στην Ελλάδα παίκτες με δυνατό βιογραφικό, όπως ο Τζο Γιανγκ, ο Αρνόλντας Κουλμπόκα, ο Ράιον Μπράουν, ο Τζέριαν Γκραντ, ο Κέντρικ Ρέι.

Με τα δεδομένα αυτά οι Πατρινοί αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά το ρόστερ τους ενόψει της νέας σεζόν. Αυτό γιατί οι ξένοι του ρόστερ θα αποτελέσουν παρελθόν και ο νέος προπονητής που θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας θα χτίσει εκ βάθρων το ρόστερ. Όπως αποκάλυψε το Sportal ο Γιάννης Καστρίτης είναι φαβορί για τη θέση του προπονητή, ώστε να δημιουργήσει εκείνος το γκρουπ της νέας σεζόν με τον τρόπο που θελει.

Από εκεί και πέρα, αλλαγή αναμένεται να υπάρξει και στην διοργάνωση στην οποία θα λάβει μέρος η ομάδα της Πάτρας τη νέα σεζόν. Αυτό γιατί οι Πατρινοί θα αποχωρήσουν από το Eurocup και θα επιστρέψουν στο BCL, στο οποίο αγωνίστηκαν τη σεζόν 2018-19. Ο Προμηθέας επιστρέφει στη διοργάνωση της FIBA, στην οποία στοχεύει στο να πρωταγωνιστήσει, διατηρώντας το καλό όνομα που έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.