Νάσος Μπαζίνας, το «κέρδος» του φετινού Προμηθέα

Νάσος Μπαζίνας

Νάσος Μπαζίνας, το «κέρδος» του φετινού Προμηθέα

Χρήστος Τσάλτας 16:53 - 12.03.2024

Ο Προμηθέας πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, έχοντας αφήσει πίσω τα περσινά σκαμπανεβάσματα και στη φετινή διαδικασία ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει δώσει χώρο σε ένα παιδί των ακαδημιών, τον Νάσο Μπαζίνα, που έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Την φετινή σεζόν ο Προμηθέας αποφάσισε να πάει σε διαφορετική κατεύθυνση, σε σχέση με όσα είχε κάνει στο παρελθόν. Η ομάδα της Πάτρας έδωσε τα ηνία στον Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει καταθέσει διαπιστευτήρια στο υψηλό επίπεδο και έχει «χτίσει» ομάδες στις οποίες ξεχειλίζει η σοβαρότητα και η συγκέντρωση στο πλάνο.

Το ίδιο θέλησε να κάνει και φέτος. Ναι μεν το μπάτζετ μειώθηκε σε σχέση με την περσινή σεζόν, ωστόσο το ρόστερ των Πατρινών διατηρήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα. Η παραμονή του Άντονι Κάουαν τζούνιορ έπαιξε ρόλο σε αυτό, την ίδια ώρα που προστέθηκαν παίκτες όπως ο Χάιμε Ετσενίκε, που έχει εμπειρία στο ΝΒΑ, ο Ντεσόν Στέφενς, ο Κρις Κόφι, ο Κάμερον Ρέινολντς και φυσικά ο Χάντερ Χέιλ, που φέτος πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Δίπλα στους ξένους παίκτες των Πατρινών υπάρχουν και πολλοί παίκτες από τα τμήματα υποδομής της ομάδας και το πρότυπο πρόγραμμα «ΝΟΥΣ». Παίκτες που πήραν βάπτισμα πυρός στον Προμηθέα και πλέον στελεχώνουν την ομάδα. Ο Νίκος Πλώτας, ο Άγγελος Λάγιος, ο Νίκος Βασιλείου, ο Γρηγόρης Πρέκας συνθέτουν τη νουβέλ βαγκ της ομάδας του Παπαθεοδώρου και είναι παίκτες που έχουν πάρει ευκαιρίες μέσα στη σεζόν.

Ανάμεσά τους υπάρχει και ένας παίκτης που έχει ξεχωρίσει, χάρη στην σκληρή καθημερινή δουλειά. Ο Νάσος Μπαζίνας όχι μόνο αποτελεί παίκτη του κορμού της ομάδας, αλλά πλέον έχει εξελιχθεί σε μια σταθερά στο παιχνίδι των Πατρινών, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Νάσος Μπαζίνας

Είναι χαρακτηριστικό πως με το πέρας του νικηφόρου αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ, όπου ο Προμηθέας επικράτησε με 91-87 στο κλειστό των Λιοσίων, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έκανε ονομαστική αναφορά στον νεαρό διεθνή πλέι μέικερ.

«Η ΑΕΚ μας πίεσε πάρα πολύ και μπλόκαρε κάποια ατού μας, όμως καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε. Χρωστάμε πολλά στον Νάσο Μπαζίνα και στον Αντώνη Κόνιαρη, που όσο βρίσκονταν στο παρκέ, η ομάδα δεν είχε σκαμπανεβάσματα», ανέφερε στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων. Κι αν για τον Κόνιαρη δεν είναι η πρώτη φορά, καθώς είναι παίκτης τον οποίο γνωρίζει εδώ και αρκετά χρόνια, για τον Μπαζίνα ήταν μια «επιβράβευση» της σκληρής δουλειάς του.

Ο νεαρός γκαρντ από την Πάτρα είναι ένας από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει φέτος, τόσο για την πνευματική του ετοιμότητα, όσο και για την αποτελεσματικότητα πάνω στο παρκέ. Στο αμυντικό κομμάτι πιέζει την μπάλα αλλά και τον αντίπαλο μέχρι... εξάντλησης, ενώ στην επίθεση σταδιακά γίνεται όλο και πιο σημαντικός, καθώς αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δεν διστάζει να σουτάρει.

Η πιο σημαντική επιβράβευση όμως, πέραν της αναφοράς του προπονητή του, είναι τα λεπτά παρουσίας στο παρκέ. Τα οποία όσο προχωράει η σεζόν γίνονται όλο και περισσότερα, Στο ελληνικό πρωτάθλημα, στα 19 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί μένει στο παρκέ για 12 λεπτά κατά μέσο όρο, ενώ στο BCL μετράει 7,6 λεπτά κατά μέσο όρο, δείγμα της εμπιστοσύνης του σταφ στο πρόσωπό του.

Από την πρώτη μέρα άλλωστε που ο Ηλάς Παπαθεοδώρου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Προμηθέα ο Μπαζίνας ήταν ένα από τα πρότζεκτ τα οποία δούλεψε πολύ και καθημερινά τον... πίεζε στις προπονήσεις και τους αγώνες. Η πίεση αυτή όχι μόνο δεν λύγισε τον νεαρό άσο, αλλά με τον καιρό τον έκανε όλο και καλύτερο, αλλά και πιο αποφασιστικό στην επίθεση. Με τον Προμηθέα να «κερδίζει» έναν παίκτη που μπορεί να αποτελέσει κεφάλαιο και για το ελληνικό μπάσκετ για τα επόμενα χρόνια.