Προολυμπιακό Τουρνουά: Με Δομικανή Δημοκρατία και Αίγυπτο η Εθνική και στο βάθος... Ντόντσιτς ή Χεζόνια

Προολυμπιακό Τουρνουά: Με Δομικανή Δημοκρατία και Αίγυπτο η Εθνική και στο βάθος... Ντόντσιτς ή Χεζόνια

Χρήστος Τσάλτας 20:30 - 27.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:56 - 27.11.2023

Η Εθνική ομάδα έμαθε αντιπάλους για το Προολυμπιακό τουρνουά του καλοκαιριού, όπου θα αντιμετωπίσει Δομινικανή Δημοκρατία και Αίγυπτο στον δεύτερο όμιλο και την διαστάυρωση με την Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς ή τον Μάριο Χεζόνια να είναι ορατή.

Τους αντιπάλους της στο Προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ έμαθε η Εθνική ομάδα στην κλήρωση που έλαβε χώρα στην Ελβετία και πιο συγκεκριμένα στα γραφεία της FIBA.

Η «γαλανόλευκη» κληρώθηκε στον δεύτερο όμιλο του Προολυμπιακού τουρνουά της Ελλάδας, που θα γίνει στο φαληρικό στάδιο το καλοκαίρι του 2024 και στο δρόμο της θα βρει την Δομινικανή Δημοκρατία και την Αίγυπτο, που αμφότερες μετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA στις Φιλιππίνες.

Στον δεύτερο γύρο του Προολυμπιακού όμως, ο βαθμός δυσκολίας αναμένεται να αυξηθεί, καθώς στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης βρίσκεται η Σλοβενία, η Κροατία και η Νέα Ζηλανδία, γεγονός που σημαίνει πως η Γαλανόλευκη θα αντιμετωπίσει μία εκ των δύο παραδοσιακών δυνάμεων του ευρωπαϊκού μπάσκετ στο δρόμο για το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Προολυμπιακό Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

1ος Όμιλος: Σλοβενία, Νέα Ζηλανδία, Κροατία

2ος Όμιλος: Ελλάδα, Δομινικανή Δημοκρατία, Αίγυπτος

Προολυμπιακό Βαλένθια

1ος Όμιλος: Ισπανία, Λίβανος, Aνγκόλα

2ος Όμιλος: Πολωνία, Φινλανδία, Μπαχάμες

Προολυμπιακό Ρίγας

1ος Όμιλος: Λετονία, Γεωργία, Φιλιππίνες

2ος Όμιλος: Βραζιλία, Μαυροβούνιο, Καμερούν

Προολυμπιακό Σαν Χουάν

1ος Όμιλος: Λιθουανία, Μεξικό, Ακτή Ελεφαντοστού

2ος Όμιλος: Πουέρτο Ρίκο, Ιταλία, Μπαχρέιν

Οι οκτώ ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι Γαλλία (οικοδέσποινα), Γερμανία, Σερβία (Ευρώπη), ΗΠΑ, Καναδάς (Αμερική), Ιαπωνία (Ασία), Νότιο Σουδάν (Αφρική), Αυστραλία (Ωκεανία). Το ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ θα διεξαχθεί 27 Ιουλίου με 11 Αυγούστου στη Γαλλία με την πρώτη φάση να φιλοξενείται στο «Πιέρ Μορουά» της Λιλ και την τελική στο «Παλέ Ντε Μπερσί» του Παρισιού.

Θυμηθείτε τη διαδικασία της κλήρωσης των Προολυμπιακών Τουρνουά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού για το 2024: