Πρωτάθλημα Λιθουανίας: Αποχωρεί ομάδα λόγω πτώχευσης

Πρωτάθλημα Λιθουανίας: Αποχωρεί ομάδα λόγω πτώχευσης

Παναγιώτης Κατσαφάδος • 18:44 - 30.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 23.05.2024

Η Λιθουανική Γκαργκζντάι θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που την οδήγησαν σε καθεστώς πτώχευσης.

Δυσάρεστη εξέλιξη στο πρωτάθλημα μπασκετ της Λιθουανίας, το οποίο θα ολοκληρωθεί με μία ομάδα λιγότερη.

Εξαιτίας των πολύ σοβαρών οικονομικών της προβλημάτων, η Γκαργκζντάι ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την εγχώρια λίγκα και παράλληλα ενημέρωσε ότι ξεκίνησε τη διαδικασία πτώχευσης.

Στα 17 παιχνίδια που αγωνίστηκε έως τώρα στο φετινό πρωτάθλημα, η Γκαργκζντάι ήταν τελευταία στην βαθμολογία με ρεκόρ 3-14.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της λίγκας, η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με έντεκα ομάδες και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ενημερώσει για τις τροποποιήσεις στο πρόγραμμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της λίγκας:

«Στις 29 Ιανουαρίου, στη συνάντηση που συμμετείχαν οι διευθυντές της LKL, ο διευθυντής του συλλόγου Gargžda, Ovidijus Jakubaitis, εκπρόσωποι του δήμου και της δημοτικής διοίκησης της περιοχής Klaipėda και μια μεγάλη ομάδα δικηγόρων που εκπροσωπούν όλα τα μέρη, κατάρτησαν ένα σχέδιο δράσης που θα επέτρεπε στην ομάδα της πόλης Gargžda να συνεχίσει συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα Betsafe-LKL. Ωστόσο, τα προβλεπόμενα αρχικά βήματα δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν. Η Λιθουανική Λίγκα ανακοινώνει ότι η ομάδα «Gargžda» αποσύρεται από το πρωτάθλημα «Betsafe-LKL». Έως το τέλος της σεζόν έντεκα σύλλογοι θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα «Betsafe-LKL». Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση, η Λιθουανική Λίγκα Μπάσκετ θα ενημερώσει το πρόγραμμα αγώνων στο άμεσο μέλλον. Αύριο η Λιθουανική Λίγκα Μπάσκετ θα δώσει συνέντευξη Τύπου όπου θα σχολιάσει αναλυτικότερα αυτή την κατάσταση».

Ο Μόουζες Ράιτ «θυμίζει πολύ τον... Λεσόρ» και γι' αυτό ο Ολυμπιακός τον πήρε!
EUROLEAGUE

12:28 - 30.01.2024

Ο Μόουζες Ράιτ «θυμίζει πολύ τον... Λεσόρ» και γι' αυτό ο Ολυμπιακός τον πήρε!

Ο Ολυμπιακός παίζει με την Άλμπα και ο Μόουζες Ράιτ είναι διαθέσιμος για το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. O Έρικ ΜακΚόλουμ της Καρσίγιακα που τον είδε να αγωνίζεται στην Τουρκία θεωρεί πως «είναι πολύ δυναμικός με πολύ ενέργεια, όπως ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού».

🔴Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Άλμπα Βερολίνου και όλη τη δράση της Τρίτης

Tags: