Πρωτιά για το Μαρόκο του Ελ Κααμπί, επιστρέφει Ελλάδα ο Σαμάτα

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

Πρωτιά για το Μαρόκο του Ελ Κααμπί, επιστρέφει Ελλάδα ο Σαμάτα

Το Μαρόκο με τη νίκη κόντρα στη Ζάμπια κατέκτησε την πρώτη θέση σε αντίθεση με την Τανζανία του Σαμάτα, η οποία αποκλείστηκε από το Κόπα Άφρικα ως τελευταία του 6ου ομίλου.

Στην τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, το Μαρόκο νίκησε 1-0 την Ζάμπια και κατέκτησε την πρώτη θέση του ομίλου, περνώντας έτσι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα του Μαρόκο, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει. Το γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Χακίμ Ζίγες στο 37ο λεπτό, το οποίο ήταν αρκετό για να δώσει στη χώρα του την νίκη και την πρωτιά στον όμιλο.

Το Μαρόκο ήταν συνολικά καλύτερο, έχοντας την κατοχή της μπάλας και 19 τελικές στο στόχο και συνέχισε την καλή παράδοση κόντρα στη Ζάμπια (4 νίκες στα τελευταία 6 μεταξύ τους ματς).

Στο άλλο ματς του ομίλου η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ήρθε ισόπαλη με την Τανζανία, η οποία τερμάτισε τελευταία στον όμιλο και αποχαιρετά την διοργάνωση. Αυτό σημαίνει ότι  Σαμάτα του ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνίστηκε ως βασικός σήμερα, επιστρέφει στην Ελλάδα μετά τον αποκλεισμό της Τανζανίας. Η αναμέτρηση σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένη με μοιρασμένη την κατοχή της μπάλας και αμφότερες να μην απειλούν ιδιαίτερα.