Η Ρεάλ πάτησε ξανά την Μπασκόνια και ετοιμάζεται για Βερολίνο...

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπασκόνια

i

Photo by Angel Martinez/Euroleague Basketball via Getty Images

Η Ρεάλ πάτησε ξανά την Μπασκόνια και ετοιμάζεται για Βερολίνο...

Νίκος Καλαμπάκας 23:54 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:32 - 26.04.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε της Μπασκόνια με σκορ 101-90 και έκανε το 2-0 στη σειρά τους για τα playoffs της Euroleague. Με νίκη την επόμενη Τετάρτη 1/5 στη Βιτόρια, οι Μαδριλένοι πλέον παίρνουν το εισιτήριο για το Final 4.

Το 2-0 στη σειρά της με την Μπασκόνια έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία επιβλήθηκε στην έδρα της με σκορ 101-90. Κορυφαίος για τους νικητές ο Καμπάτσο που ήταν πραγματικό «κομπιούτερ» και οργάνωσε άψογα την ομάδα του, φορτώνοντας παράλληλα με πόντους το αντίπαλο καλάθι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Μπασκόνια μετά το... πάθημα της Τρίτης, πήρε το μάθημά της και εμφανίστηκε πιο έτοιμη. Οι Βάσκοι έβγαλαν τρομερή ενέργεια στην πρώτη περίοδο και κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στους πρωταθλητές Ευρώπης που δεν είχαν τη... ζωηράδα του game 1.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώσει με τους γηπεδούχους να έχουν προβάδισμα 2 πόντων (23-21) και να μην αισθάνονται... άνετοι στο παρκέ.

Ο Καμπάτσο προσπαθούσε να δώσει ώθηση στη Ρεάλ, οι Μαρίνκοβιτς και Χάουαρντ ωστόσο έβρισκαν λύσεις και κρατούσαν την Μπασκόνια στον αγώνα. Το 2ο δεκάλεπτο δεν είχε διαφορές με το πρώτο, οι δύο αντίπαλοι έδιναν σκληρές μάχες και έτσι το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Ματέο στο +6 (46-40).

H Ρεάλ φάνηκε να είναι πιο έτοιμη για τη νίκη στο 2ο ημίχρονο. Παρά τις προσπάθειες των αντιπάλων να προηγηθούν, οι παίκτες του Ματέο έδειξαν χαρακτήρα και έβρισκαν πάντα λύσεις στην επίθεση, με αποτέλεσμα να μη χάνουν το προβάδισμα. Στο 30' το σκορ ήταν 74-63 και οι Μαδριλένοι είχαν κάνει δήλωση νίκης!

Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Ιβάνοβιτς, η Ρεάλ μπήκε στην 4η περίοδο με το πόδι πατημένο στο γκάζι και γρήγορα εκτόξευσε τη διαφορά ακόμα περισσότερο Στο 33' το σκορ ήταν 87-66 και όλα έδειχναν ότι η σεμνή τελετή είχε τελειώσει και το μόνο που απέμενε ήταν να δούμε που θα σταματήσει το σκορ. Αυτό τελικά έγινε στο 101-88 και έτσι η Ρεάλ έχει αποκτήσει σαφές προβάδισμα πρόκρισης.

MVP

Ο Φακούντο Καμπάτσο έδωσε μια ακόμα μπασκετική παράσταση και απέδειξε γιατί είναι ένας εκ των κορυφαίων γκαρντ της Ευρώπης.

Το κλειδί του αγώνα

Το κακό δεύτερο ημίχρονο της Μπασκόνια οφείλεται τόσο στις δικές της αδυναμίες, όσο και στο εκρηκτικό παιχνίδι της Ρεάλ. Οι φιλοξενούμενοι μετά το 27' παραδόθηκαν στις ορέξεις των πρωταθλητών Ευρώπης και δεν μπόρεσαν να αντισταθούν και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Διαιτητές: Ρότσα, Πουλκ, Ζαμότσκι

Δεκάλεπτα: 23-21, 46-40, 74-63, 101-90

Δείτε εδώ το play by play του αγώνα