Τρομακτικοί οι Σέλτικς, διέλυσαν τους Ουόριορς!

Τρομακτικοί οι Σέλτικς, διέλυσαν τους Ουόριορς!

Νίκος Καλαμπάκας 07:19 - 04.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:11 - 04.03.2024

Η Βοστώνη φέτος δεν αστειεύεται και το έδειξε και στον αγώνα κόντρα στους Ουόριορς τους οποίους συνέτριψε με 140-88!

Καταιγιστικοί ήταν τα ξημερώματα της Δευτέρας 4/3 οι Μπόστον Σέλτικς, που συνέτριψαν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με 140-88.

Κοιτάζοντας τη μεγάλη εικόνα, οι Σέλτικς είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Πριν από τη νίκη επί των Ουόριορς το ρεκόρ τους (47-12) επιβεβαιώνει αυτή την κυριαρχία.

Στις 19 Δεκεμβρίου, οι τέσσερις φορές πρωταθλητές διέγραψαν ένα προβάδισμα 17 πόντων στο Chase Center μόνο για να νικήσουν τη Βοστώνη στην παράταση μετά από κάποιο αμφισβητήσιμο παιχνίδι για τους Σέλτικς. Το σκηνικό αυτό δεν επαναλήφθηκε, αντίθετα οι Κέλτες είχαν πολύ πιο εύκολη δουλειά!

Για τις δύο ομάδες με τον υψηλότερο αριθμό σουτ τριών πόντων στο πρωτάθλημα, ξεκίνησε ως πέναλτι και τελείωσε με τη Βοστώνη να κερδίζει απόλυτα στο OK Corral. Στο τελευταίο τους παιχνίδι εντός έδρας, οι Celtics πέτυχαν 25/49 πίσω από το τόξο, συμπεριλαμβανομένων των Τέιτουμ, Μπράουν και Μπράουν.

Ακόμη και χωρίς τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, οι Σέλτικς επιτέθηκαν σε αναντιστοιχίες και σφυροκόπησαν το ζωγραφιστό. Είτε ήταν ο Τέιτουμ ή ο Μπράουν που έκαναν ότι ήθελαν, είτε ο Αλ Χόρφορντ και ο Λουκ Κόρνετ που εκμεταλλεύονταν το παραμικρό κενό, η Βοστώνη ήταν άνετη κόντρα στο Γκόλντεν Στέιτ και πήρε διαφορά 42 πόντων.

Ο Μπράουν και ο Τέιτουμ ήταν και οι δύο σε ρυθμό για 50 πόντους, αλλά τελείωσαν το παιχνίδι με 29 και 27 αντίστοιχα. Ο Γουάιτ είχε 14 πόντους και οκτώ ασίστ. Ο Πρίτσαρντ ολοκλήρωσε με 19.

Με τους Σέλτικς να καταγράφουν το μεγαλύτερο προβάδισμα ημιχρόνου (44) στην ιστορία του franchise, οι Ουόριορς κυμάτισαν την κόκκινη σημαία, αντικαθιστώντας τους Κάρι Τόμπσον και Γκριν για το υπόλοιπο του αγώνα.

Δώδεκα από τα επόμενα δεκαπέντε παιχνίδια της Βοστώνης είναι στον δρόμο. Οι Σέλτικς θα ξεκινήσουν ένα road trip πέντε αγώνων προς τα δυτικά εναντίον ορισμένων διεκδικητών των πλέι οφ στο Κλίβελαντ, το Ντένβερ, το Φοίνιξ, το Πόρτλαντ και τη Γιούτα.

Τα δωδεκάλεπτα: 44-22, 82-38, 115-62, 140-88.