Τα ταλαντούχα «σκιάχτρα» του ΝΒΑ: Ο Ουεμπανιαμά νίκησε τον Χόλμγκρεν - Νέες επιτυχίες για Ουόριορς και Λέικερς (vids)

Τα ταλαντούχα «σκιάχτρα» του ΝΒΑ: Ο Ουεμπανιαμά νίκησε τον Χόλμγκρεν - Νέες επιτυχίες για Ουόριορς και Λέικερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:22 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:34 - 01.03.2024

Η συνάντηση του Βικτόρ Ουεμπανιαμά με τον Τσετ Χόλμγκρεν συγκέντρωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τον 20χρονο Γάλλο να πραγματοποιηεί μία σπουδαία εμφάνιση απέναντι στον... ανταγωνιστή του των Θάντερ και οι Σπερς νίκησαν εντυπωσιακά μία από τις καλύτερες ομάδες της λίγκας - Σημαντικές νίκες για Ουόριορς, Λέικερς, Σανς και Μάτζικ.

Αν κάποιος είχε αμφιβολία για το αν ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά είναι ο καλύτερος rookie της σεζόν και σκεπτόταν πως ίσως ο Τσετ Χόλμγκρεν να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, τότε ο 20χρονος Γάλλος εξήγησε με τις πράξεις του στο παρκέ πως κανένας πρωτοεμφανιζόμενος δεν μπορεί να τον ακολουθήσει στο επίπεδο που έχει θέσει. Έτσι, όταν με τους Σαν Αντόνιο Σπερς φιλοξένησαν τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ του ανταγωνιστή του, έκανε... πάταγο.

Έβαλε 28 πόντους με 5/7 τρίποντα είχε 13 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 5 μπλοκ και δύο κλεψίματα. Το πιο εντυπωσιακό πάντως, ήταν που οδήγησε τα Σπιρούνια στη νίκη με 132-118, απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Οι Θάντερ πάντως, γνώρισαν την 18η ήττα τους, αλλά με το ρεκόρ που έχουν (41-18) βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της περιφέρειας, εκεί που βρίσκονται οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς, ενώ κρατάνε ακόμα πίσω τους τούς πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς, παρά τη νίκη τους επί των Μαϊάμι Χιτ.

Ο Ουεμπανιαμά ήταν καταπληκτικός στο παιχνίδι, ενώ είχε για άμεσο συνεργάτη του τον Ντέβιν Βέισελ, ο οποίος είχε επίσης 28 πόντους και ο Τζέρεμι Σοτσάν πρόσθεσε 21 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ο Χόλμγκρεν με τη σειρά του, που προ ημερών έγινε ο πρώτος rookie στην ιστορία που στην πρώτη του σεζόν έχει 150+ τρίποντα και 100+ μπλοκ, είχε 23 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και μία τάπα, αλλά οι Θάντερ χρειάζονταν πολύ περισσότερα για να τα καταφέρουν. Παρά το γεγονός, ότι ο Σάι Τζίλτζεους Αλεξάντερ είχε 31 πόντους και ο Τζέιλεν Ουίλιαμς σταμάτησε στους 26.

Πάντως, η συγκεκριμένη «μονομαχία» δεν ήταν η μόνη που ξεχώρισε από το σύνολο των οκτώ αγώνων της αγωνιστικής ημέρας. Πέραν από τους νεαρούς πρωτοεμφανιζόμενους, αίσθηση έκαναν και οι... βετεράνοι τους είδους. Όπως για παράδειγμα ο Στέφεν Κάρι, ο οποίος έβαλε 31 πόντους στους Νικς και οδήγησε τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στη νίκη με 110-99 στο Madison της Νέας Υόρκης.

Για τους γηπεδούχους επέστρεψε ο Τζέιλεν Μπράνσον έπειτα από απουσία ενός αγώνα, έβαλε 27 πόντους, αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Ακόμα παραμένουν εκτός δύο από τους βασικούς συνεργάτες του, ο Τζούλιους Ραντλ και ο Ότζι Ανουνόμπι (και ο Μίτσελ Ρόμπινσον) και χωρίς αυτούς η ομάδα του Μεγάλου Μήλου έχει χάσει μεγάλο μέρος της δυναμικής της.

Σημαντική νίκη πήραν και οι Λέικερς στο Λος Άντζελες. Εκεί που πριν από λίγες ώρες είχαν νικήσει με ανατροπή τους συμπολίτες Κλίπερς, αυτή τη φορά πιέστηκαν και πάλι για να επικρατήσουν των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Τελικά, τα κατάφεραν στο έξτρα πεντάλεπτο (134-131) με τον Άντονι Ντέιβις να βάζει 40 πόντους και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να τον ακολουθεί με 31.

Μάλιστα για τον King, που είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, πλέον βρίσκεται λίγο πριν σπάσει τα φράγμα των 40.000 πόντων στον «μαγικό πλανήτη». Του απομένουν άλλοι εννέα (έχει 3.991) και πολύ σύντομα θα σημειώσει άλλη μία ιστορική επίδοση στην 21η του χρονιά στο πρωτάθλημα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, οι Ορλάντο Μάτζικ που διεκδικούν με αξιώσεις την έκτη θέση στην Ανατολή, νίκησαν τους Γιούτα Τζαζ (115-107) με τον Πάολο Μπανκέρο να ξεπερνά την ίωση που τον ταλαιπώρησε, να επιστρέφει στη δράση και να ηγείται με 29 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Oι Μπακς έχουν ρυθμό και με καθοδηγητή τον Αντετοκούνμπο νίκησαν εύκολα και στη Σάρλοτ (vids)
NBA

06:44 - 01.03.2024

Oι Μπακς έχουν ρυθμό και με καθοδηγητή τον Αντετοκούνμπο νίκησαν εύκολα και στη Σάρλοτ (vids)

Μετά τη νίκη τους στο Μιλγουόκι, τώρα οι Μπακς νίκησαν τους Χόρνετς και στη Σάρλοτ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 24 πόντους και 10 ριμπάουντ, τα Ελάφια επικράτησαν με 111-99 και έκαναν το 4/4 μετά την διακοπή του All-Star Weekend.

Οι Φοίνιξ Σανς με τον Ντέβιν Μπούκερ να βάζει 35 πόντους νίκησαν τους ανταγωνιστικούς Χιούστον Ρόκετς με 110-105, ενώ τέλος οι Μπρούκλιν Νετς με τον Κάμερον Τζόνσον να κάνει ρεκόρ σεζόν στους πόντους (29) νίκησαν εύκολα τους Ατλάντα Χοκς: 124-97