Οι Νάγκετς νίκησαν οριακά τους Χιτ, σε μία κόντρα που θύμισε τους περσινούς τελικούς (vids)

Οι Νάγκετς νίκησαν οριακά τους Χιτ, σε μία κόντρα που θύμισε τους περσινούς τελικούς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:54 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:55 - 01.03.2024

Στο Ντένβερ, οι πρωταθλητές Νάγκετς συνάντησαν τους Μαϊάμι Χιτ, δηλαδή τους περσινούς φιναλίστ και τους νίκησαν ξανά (103-97). Ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορς ήταν ο πρωταγωνιστής με 30 πόντους, ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε double double, ενώ οι Μπαμ Αντεμπάγιο και Τζίμι Μπάτλερ προσπάθησαν στο τέλος, αλλά... κάτι τους έλειπε.

Οι δυο τους συναντήθηκαν στους περσινούς τελικούς του ΝΒΑ, τότε που οι Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Τώρα, τα ξημερώματα της πρώτης μέρας του Μαρτίου, η δυναμική των Χιτ και των Νάγκετς συναντήθηκε ξανά.

Και παρά τα διαφορετικά δεδομένα που έχει η κάθε ομάδα, η αύρα και το στυλ παιχνιδιού, είχε κοινά χαρακτηριστικά από την σειρά που έκρινε το ποιος θα φορέσει το δακτυλίδι του 2023. Και η ομάδα του Ντένβερ ήταν ξανά αυτή που επικράτησε. Το έκανε με 103-97 και με πρώτο σκόρερ και πρωταγωνιστή, τον Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ αυτή τη φορά.

Ο 25χρονος φόργουορντ των Σβόλων σταμάτησε στους 30 πόντους και ανέλαβε τις ευθύνες, ειδικά όταν ο Τζαμάλ Μάρεϊ γύρισε τον αστράγαλό του και αποσύρθηκε. Ο Πόρτερ όχι απλώς δεν άφησε αβοήθητο τον Γιόκιτς, αλλά τον έκανε να αισθανθεί άνετα και δεν χρειάστηκε να πάρει όλες τις πρωτοβουλίες. Έκανε ένα βήμα πίσω, προσέφερε βέβαια 18 πόντους, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ, αλλά ο νεαρός ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα μπροστά στο σκορ. Ακόμα και όταν οι Χιτ προσπάθησαν να πιέσουν στην τελευταία περίοδο.

Για τους φιλοξενούμενους και εν τέλει ηττημένους, ο Μπαμ Αντεμπάγιο είχε 22 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Τζίμι Μπάτλερ πρόσθεσε 21 πόντους και άλλα 7 ριμπάουντ, αλλά η απουσία του Τάιλερ Χίροου ήταν σημαντική. Ο 24χρονος σουτέρ, ο οποίος είχε χάσει και τους περσινούς τελικούς λόγω τραυματισμού στο χέρι, αυτή τη φορά έμεινε εκτός με πρόβλημα στο γόνατο.

Πάντως, κι ενώ οι Νάγκετς με 41 νίκες και 60 αγώνες πρωταγωνιστούν στη Δύση, αν και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην τρίτη θέση (πίσω από Μινεσότα Τίμπεργουλβς και Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), στην Ανατολή, οι Χιτ παλεύουν μπας και αποφύγουν την δοκιμασία των Play In. Από την οποία βέβαια επιβίωσαν πέρσι και τελικά έφθασαν να διεκδικούν το πρωτάθλημα.

Oι Μπακς έχουν ρυθμό και με καθοδηγητή τον Αντετοκούνμπο νίκησαν εύκολα και στη Σάρλοτ (vids)
NBA

06:44 - 01.03.2024

Oι Μπακς έχουν ρυθμό και με καθοδηγητή τον Αντετοκούνμπο νίκησαν εύκολα και στη Σάρλοτ (vids)

Μετά τη νίκη τους στο Μιλγουόκι, τώρα οι Μπακς νίκησαν τους Χόρνετς και στη Σάρλοτ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 24 πόντους και 10 ριμπάουντ, τα Ελάφια επικράτησαν με 111-99 και έκαναν το 4/4 μετά την διακοπή του All-Star Weekend.

Οι Φλόγες με 33-26 αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην όγδοη θέση της Ανατολής, αλλά οι Πέισερς, οι Μάτζικ, ακόμα και οι Σίξερς βρίσκονται μισό βήμα μπροστά τους.