Ο Λίλαρντ νιώθει μόνος στο Μιλγουόκι: «Δεν ξέρω τι να κάνω εδώ. Όλοι μου οι αγαπημένοι είναι στο Πόρτλαντ»

Ο Λίλαρντ νιώθει μόνος στο Μιλγουόκι: «Δεν ξέρω τι να κάνω εδώ. Όλοι μου οι αγαπημένοι είναι στο Πόρτλαντ»

Με τους Μπακς διεκδικεί ότι δεν πλησίασε καν έντεκα χρόνια με τους Μπλέιζερς: Το πρώτο του πρωτάθλημα στο ΝΒΑ. Μόνο που ο Ντέιμιαν Λίλαρντ στο Μιλγουόκι νοιώθει μοναξιά. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sports Illustrated εξηγεί πως «μου λείπουν τα παιδιά μου και όλη μου η οικογένεια που μένει στο Πόρτλαντ».

«Τα μεγάλα παιδιά», όπως λέει και ο ίδιος, «παίρνουν μεγάλες αποφάσεις». Και κάποιες φορές αυτές (οι αποφάσεις) είναι συναισθηματικά σκληρές.

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έζησε για ένδεκα χρόνια στο Πόρτλαντ. Εκεί ξεκίνησε η επαγγελματική του καριέρα, εκει έγινε αστέρι του ΝΒΑ με τους Μπλέιζερς και εκεί βρίσκονται όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα: Τα τρία του παιδιά, η μάνα του, ο αδελφός του και όλοι του οι φίλοι.

Εκεί βρίσκεται και η μητέρα των τριών του παιδιών, ο έρωτας των παιδικών του χρόνων, σύντροφός του από το γυμνάσιο, που λίγο πριν γίνει ανταλλαγή στους Μιλγουόκι Μπακς (το καλοκαίρι που μας πέρασε) συναντήθηκαν μαζί με τους δικηγόρους τους για την αίτηση του διαζυγίου.

Πλέον, ο Λίλαρντ κατοικεί πολλά χιλιόμετρα μακριά από το Πόρτλαντ και προσπαθεί να… επιβιώσει στο Μιλγουόκι. Όσο βρίσκεται στο παρκέ με τους Μπακς δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα. Έχει προσαρμοστεί ήδη στα νέα αγωνιστικά δεδομένα, οι συνεργασίες του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι αποτελεσματικές και η προοπτική είναι σπουδαία.

Όταν όμως, δεν έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις «δεν έχω τι να κάνω στο Μιλγουόκι», παραδέχθηκε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sports Illustrated και στον Κρις Μάνιξ, λίγο μετά το τέλος του All-Star Weekend, στο οποίο πρωταγωνίστησε. Και ως ο νικητής του διαγωνισμού τριπόντων και ως o ΜVP του All-Star Game.

«Το πρόγραμμά μου πλέον, είναι σπίτι, προπόνηση και μετά πίσω στο σπίτι. Βλέπω αγώνες πυγμαχίας που μου αρέσουν, παίζω video game και… τέλος», εξήγησε. Μετά ύπνο και πάλι τα ίδια. Η μέρα της Μαρμότας. Ενώ, «όταν ήμουν στο Πόρτλαντ, πήγαινα βόλτες με τα παιδιά. Η μητέρα μου έμενε στο δίπλα στενό και ο αδελφός μου δυο δρόμους πιο κάτω». Είχε τόσα πολλά να κάνει που «δεν τα πρόφταινα να τα κάνω όλα πολλές φορές». 

Οπότε, η αλήθεια είναι πως «είναι πολύ μοναχικά για μένα στο Μιλγουόκι. Άλλά ήρθα εδώ για άλλους λόγους και τα μεγάλα παιδιά, κάποιες φορές παίρνουν μεγάλες και σκληρές αποφάσεις». 

Μια τέτοια ήταν κι αυτή για τον 34χρονο σούπερ σκόρερ, ο οποίος ελπίζει πως θα αποζημιωθεί γι’ αυτή του την απόφαση με (τουλάχιστον) ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή, παρέα με το δεύτερο του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το πρώτο μαζί του και το πρώτο μετά από αυτό του 2021

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Αν δώσω βαρύτητα στα social media θα αισθανθώ σαν... σκουπίδι» (vid)
NBA

11:24 - 28.02.2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Αν δώσω βαρύτητα στα social media θα αισθανθώ σαν... σκουπίδι» (vid)

Αν και είναι δραστήριος στα κοινωνικά δίκτυα του ίντερνετ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θεωρεί πως «δεν είναι αυτός ο πραγματικός κόσμος» και πιστεύει πως «αν διαβάζεις μόνο καλά πράγματα, δεν είναι τόσο καλός».

Ο Λίλαρντ προφανώς, δεν ξέχασε να μιλήσει και για την συνύπαρξή του με τον Greek Freak την οποία και απολαμβάνει, αλλά και για τα νέα δεδομένα που έφερε η αλλαγή προπονητή κατά τη διάρκεια της σεζόν: Ο Έιντριαν Γκρίφιν έφυγε, ο Ντοκ Ρίβερς ήρθε.

Για τον ίδιο πάντως, όλα αυτά τα αγωνιστικά θέματα λύνονται. «Βρίσκομαι εδώ, γιατί ξέρω να διαχειρίζομαι πολύπλοκες καταστάσεις», είπε επί του θέματος και κατέληξε για να ξεκαθαρίσει πως «ξέρω ότι θα δέχομαι συχνά κριτική. Γιατί δεν έκανα το τάδε, γιατί δεν πήρα το σουτ ή οτιδήποτε. Σε αυτή την ηλικία και με την εμπειρία μου μπορώ να αντέξω τα πάντα και η ομορφιά κρύβεται στις δοκιμασίες και πρέπει να είναι αληθινός για να τις ξεπεράσεις».