Ο περίπατος των Ελαφιών: Οι Μπακς διέλυσαν τους Χόρνετς και ο Αντετοκούνμπο έπαιξε όσο χρειαζόταν (vids)

Ο περίπατος των Ελαφιών: Οι Μπακς διέλυσαν τους Χόρνετς και ο Αντετοκούνμπο έπαιξε όσο χρειαζόταν (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:49 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 07:50 - 28.02.2024

Με 38 πόντους διαφορά οι Μιλγουόκι Μπακς διέλυσαν τους Σάρλοτ Χόρνετς (123-85) και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν χρειάστηκε να παίξει πάνω από 24 λεπτά. Παρόλα αυτά πρόλαβε να σημειώσει 24 πόντους.

Έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 24 λεπτά. Και σε αυτό το διάστημα έβαλε 24 πόντους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν χρειάστηκε να πιεστεί. Ίδρωσε τη φανέλα, μα δεν την… μάτωσε κι όλας, διότι οι Μπακς ξέφυγαν από νωρίς και τελικά νίκησαν τους Σάρλοτ Χόρνετς στο Fiserv Forum του Μιλγουόκι με το εντυπωσιακό 123-185

Για τον κόουτς Ντοκ Ρίβερς, που είδε τους παίκτες του να προηγούνται με double score στην πρώτη περίοδο (32–16) και να δέχονται μόνο 10 πόντους στην δεύτερη (ημίχρονο 58-26) η απόφαση ήταν προφανής. Κράτησε στον πάγκο τον Αντετοκούνμπο όσο περισσότερο ήταν δυνατόν για να του δώσει... ανάσες. Το ίδιο έκανε και με τους υπόλοιπους βασικούς, καθώς κανείς δεν αγωνίστηκε πάνω από τα 26 λεπτά του Μαλίκ Μπίσλεϊ. 

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ σε 25’ είχε 23 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ από τον πάγκο ο Μπόμπι Πόρτις έβαλε 21 πόντους σε 20 λεπτά και ο Πατ Κόνατον έπαιξε δύο λεπτά περισσότερα από τον Αντετοκούνμπο και είχε 9 πόντους, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα. 

Επίσης, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ενεργοποιήθηκε για 12 λεπτά, είχε 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, δύο χαμένα σουτ και δύο χαμένες ελεύθερες βολές. Παραλίγο βέβαια, να δημιουργήσει την φάση του αγώνα από pick n roll με τον Κόνατον πήρε τη μπάλα στον αέρα, αλλά έχασε το κάρφωμα που πήγε να κάνει!

Από την άλλη πλευρά οι Σάρλοτ Χόρνετς που είχαν συνολικά 30/81 σουτ, ο Μάιλς Μπρίτζες ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους και έναν λιγότερο είχε ο Τρε Μαν. Ο Βασίλιε Μίτσιτς έπαιξε 17 λεπτά και είχε 2 πόντους και 3 ασίστ, ενώ στη Σάρλοτ περιμένουν την προσθήκη του Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο οποίος υπέγραψε μαζί τους μέχρι το τέλος της σεζόν, λίγες ώρες μετά την αποδέσμευσή του από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Ο Αντετοκούνμπο ανεβάζει κατακόρυφα τα... νούμερα: Αυτό που κάνει φέτος, δεν το 'χει ξανακάνει! (vids)
NBA

08:58 - 25.02.2024

Ο Αντετοκούνμπο ανεβάζει κατακόρυφα τα... νούμερα: Αυτό που κάνει φέτος, δεν το 'χει ξανακάνει! (vids)

Στην 11η σεζόν του στο ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σουτάρει για πρώτη φορά με μεγαλύτερο από 60% ποσοστό ευστοχίας και μοιράζει για πρώτη φορά στην καριέρα του πάνω από 6 ασίστ. Οι Μπακς προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους κι αν τα καταφέρουν τότε ίσως ο Greek Freak να είναι ο MVP της σεζόν.

Οι Μιλγουόκι Μπακς πλέον έχουν ρεκόρ 38-21, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως μετά την διακοπή για το All-Star Weekend, έχουν παρουσιαστεί πιο φρέσκιοι και πιο... οργανωμένοι στο παιχνίδι τους και στην άμυνα και στην επίθεση. Κι αφού νίκησαν στη Μινεσότα και στη Φιλαδέλφεια, αυτή τη φορά διέλυσαν τους Χόρνετς, που ναι μεν έχουν ρεκόρ 15-43, αλλά πριν ταξιδέψουν στο Μιλγουόκι είχαν νικήσει πέντε φορές στα τελευταία έξι ματς!