Σαμπόνις: Έγινε ο 10ος παίκτης στην ιστορία του NBA με 40 σερί νταμπλ νταμπλ

Σαμπόνις: Έγινε ο 10ος παίκτης στην ιστορία του NBA με 40 σερί νταμπλ νταμπλ

Ο Ντομάτας Σαμπόνις πέτυχε κόντρα στους Χιτ το 53ο νταμπλ νταμπλ του τη φετινή σεζόν και μπήκε στο κλαμπ των παικτών που έχουν πετύχει 40 συνεχόμενα.

Η σεζόν που πραγματοποιεί ο Ντομάντας Σαμπόνις με τους Σακραμέντο Κινγκς είναι συγκλονιστική. Μπορεί οι Κινγκς να ηττήθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης (27/2) από τους «λαβωμένους» Χιτ, ωστόσο ο Λιθουανός σέντερ πέτυχε το 40ο συνεχόμενο νταμπλ νταμπλ του και έγινε μόλις ο 10ος παίκτης στην ιστορία του NBA που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Στην αναμέτρηση κόντρα στους Χιτ, ο σούπερ σταρ του Σακραμέντο είχε 14 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασσίστ και κατάφερε να μπει σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών. Ο προηγούμενος που είχε κάνει 40 σερί νταμπλ νταμπλ ήταν ο Κέβιν Λοβ το 2011 ενώ οι υπόλιποι που συμπληρώνουν τη σχετική λίστα είναι οι: Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, Έλβιν Χέιζ, Μόουζες Μαλόουν, Ουόλτ Μπέλαμι, Μπομπ Πέτιτ, Έλτζιν Μπέιλορ,Τζέρι Λούκας και ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Τη φετινή σεζόν, ο Σαμπόνις έχει κάνει 53 φορές νταμπλ νταμπλ σε 57 αγωνιστικές ενώ με το τριπλ νταμπλ που πέτυχε κόντρα στους Χιτ (14/14/10) έφτασε τα 21 τη τρέχουσα σεζόν, όντας πρώτος και στις δύο κατηγορίες.