Οι δύο απίθανες ασίστ του Αντετοκούνμπο - Μία κατά λάθος και μία κατά... παραγγελία (vids)

Οι δύο απίθανες ασίστ του Αντετοκούνμπο - Μία κατά λάθος και μία κατά... παραγγελία (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:52 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 07:17 - 01.03.2024

O Γιάννης Αντετοκούνμπο, τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου έκανε double double με πόντους (24) και ριμπάουντ (10) στη νίκη των Μπακς επί των Χόρνετς, αλλά δύο τελικές του πάσες ήταν αυτές που εντυπωσίασαν πιο πολύ...

Στην επίθεση έβαλε λιγότερους πόντους από όσους σημειώνει συνήθως. Οι 24 απέχουν από τον μέσο όρο τους που ξεπερνά του 30 (30,1), όμως, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη νέα νίκη επί των Σάρλοτ Χόρνετς ασχολήθηκε έντονα με όλα τα σημεία του παιχνιδιού. 

Φρόντισε, μαζί με τους συμπαίκτες του να μην δεχθούν τριψήφιο αριθμό πόντων και οι Σφήκες σταμάτησαν τελικά στους 99. 

Επίσης, φρόντισε να αισθανθούν πιο άνετα στο παιχνίδι όλα τα Ελάφια. Και ειδικά οι σουτέρ. Προσπάθησε να γίνει δημιουργικός γι' αυτούς. Έκανε πέντε ασίστ, που επίσης υπολείπονται από τον μέσο όρο τους (έχει 6,3), αλλά οι δύο από αυτές ήταν πολύ εντυπωσιακές. 

Ακόμα και αυτή που... μάλλον έγινε κατά λάθος, όταν ο Τζέι Κράουντερ αστόχησε σε τρίποντο, η μπάλα πλησίασε τον Αντετοκούνμπο και με ένα αυθόρμητο άγγιγμα της άλλαξε πορεία. Τελικά η πορτοκαλί θεά κατέληξε στα χέρια του Ντέιμιαν Λίλαρντ και από εκεί στον τελικό της προορισμό. 

Κι αν σε αυτή την περίπτωση τον ευνόησε η τύχη (που βέβαια πάντα ευνοεί τους τολμητούς), τότε η δεύτερη τρομερή του ασίστ, προήλθε από την εξαιρετική οπτική που έχει πάνω στον αγωνιστικό χώρο. 

Ο Αντετοκούνμπο ανεβάζει κατακόρυφα τα... νούμερα: Αυτό που κάνει φέτος, δεν το 'χει ξανακάνει! (vids)
NBA

08:58 - 25.02.2024

Ο Αντετοκούνμπο ανεβάζει κατακόρυφα τα... νούμερα: Αυτό που κάνει φέτος, δεν το 'χει ξανακάνει! (vids)

Στην 11η σεζόν του στο ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σουτάρει για πρώτη φορά με μεγαλύτερο από 60% ποσοστό ευστοχίας και μοιράζει για πρώτη φορά στην καριέρα του πάνω από 6 ασίστ. Οι Μπακς προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους κι αν τα καταφέρουν τότε ίσως ο Greek Freak να είναι ο MVP της σεζόν.

Γι' αυτό «είδε» την διαγώνια πάσα και γι' αυτό με το ένα χέρι, πάνω από το κεφάλι του, την... πέταξε στην άλλη πλευρά εκεί όπου βρισκόταν ο Πατ Κόνατον, ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Προσέφερε ένα τρίποντο στους Μπακς και μία ακόμα τελική πάσα στον Greek Freak.