O Τσετ Χόλμγκρεν έγινε ο πρώτος NBAer στην ιστορία με 150 μπλοκ και 100 τρίποντα στη rookie σεζόν (vid)

O Τσετ Χόλμγκρεν έγινε ο πρώτος NBAer στην ιστορία με 150 μπλοκ και 100 τρίποντα στη rookie σεζόν (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:51 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:55 - 26.02.2024

Κι ενώ απομένουν 25 ματς για το τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν, ο 21χρονος rookie των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Τσετ Χόλμγκρεν, «έγραψε» ιστορία με τις επιδόσεις στο ξεκίνημα της καριέρας του.

Έγινε επιλογή στο Draft το 2022 (Νο 2), αλλά η πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ είναι η τρέχουσα. Ο Τσετ Χόλγκρεν δεν αγωνίστηκε καθόλου (λόγω τραυματισμού) το 2022-23 και φέτος λογίζεται ως rookie. Και στην ουσία είναι!

Μάλιστα, αν δεν ήταν ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά και η εντυπωσιακή του παρουσία με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, αυτός θα είχε πάρει όλη τη... δόξα, που τώρα την μοιράζεται.

Πάντως, ο 21χρονος ψιλόλιγνος φόργουορντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, εκτός του ότι είναι πρωταγωνιστής σε μία ομάδα που ηγείται ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ και την οδηγεί στις κορυφαίες θέσης της Δύσης, δεν σταματάει να προσθέτει στοιχεία στο παιχνίδι του που τον κάνουν πολλές φορές ασταμάτητο.

Στη νίκη των Θάντερ, τα ξημερώματα της Δευτέρας (26/2), στο Χιούστον, ο Χόλμγκρεν είχε 29 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Έβαλε 5/8 τρίποντα και έκανε τρεις τάπες. Με αυτές τις δύο επιδόσεις έγινε ο πρώτος rookie στην ιστορία του «μαγικού πλανήτη» που έφθασε τα 100+ εύστοχα τρίποντα και τα 150+ μπλοκ στην πρώτη του σεζόν.

Και μάλιστα τα κατάφερε 25 αγώνες πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, στοιχεία επίσης εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς πως με τα 1,8 τρίποντα και τις 2,6 τάπες που κάνει μέσο όρο, έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα στοιχειωμένο ρεκόρ.

Επίσης, εκτός των πρωτοεμφανιζόμενων, γενικά μόνο τρεις παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ έχουν ξεπεράσει αυτό το όριο σε μία σεζόν. Ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ των Μέμφις Γκρίζλις, ο συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι, Μπρουκ Λόπεζ και ο Ράεφ ΛαΦρεντζ, ο οποίος αγωνίστηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα από το 1998 έως το 2009 με τους Ντένβερ Νάγκετς, Ντάλας Μάβερικς, Μπόστον Σέλτικς και Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.