Σπουδαία νίκη των Κινγκς στο Λ.Α. - Φοξ και Σαμπόνις διέλυσαν τους Κλίπερς (vids)

Σπουδαία νίκη των Κινγκς στο Λ.Α. - Φοξ και Σαμπόνις διέλυσαν τους Κλίπερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:49 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:53 - 26.02.2024

Ο Ντομάντας Σαμπίνις έκανε το 20ο του triple double και ο ΝτιΆρον Φοξ έβαλε 33 πόντους. Οι δυο τους οδήγησαν τους Σακραμέντο Κινγκς στη νίκη με 123-107 επί των Κλίπερς στο Λ.Α.

Κι ενώ ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε το 18ο triple double στη σεζόν και οι Νάγκετς νίκησαν τους Ουόριορς στο Γκόλντεν Στέιτ, ο Ντομάντας Σαμπόνις έκανε το 20ο του και συνεχίζει να είναι ο παίκτης με τις περισσότερες «τριπλές» επιδόσεις την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Με τους 17 πόντους, τα 15 ριμπάουντ και τις 12 ασίστ τους Λιθουανού, αλλά και με τους 33 πόντους του ΝτιΆρον Φοξ, οι Σακραμέντο Κινγκς -που αγωνίζονται χωρίς τον τραυματία, Σάσα Βεζένκοφ- πήραν σπουδαία νίκη επί των Κλίπερς στο Λος Άντζελες.

Μάλιστα δεν δυσκολεύτηκαν και ιδιαίτερα για να το κάνουν. Το τελικό 123-107 «προσφέρει» μία άνεση σε μία αναμέτρηση που για τους γηπεδούχους δεν συμμετείχε ο Πολ Τζορτζ. Βέβαια, ο Νόρμαν Πάουελ πήρε τη θέση τους στην πρώτη πεντάδα και έβαλε 21 πόντους, αλλά αυτοί ήταν οι περισσότεροι για τους Κλίπερς. Ο Κουάι Λέοναρντ σταμάτησε στους 20, όσους δηλαδή πρόσθεσε και ο Τζέιμς Χάρντεν.

Οι τρεις τους πάντως, δεν μπόρεσαν να τα βάλουν με τους πρωτευουσιάνους της πολιτείας τους (Καλιφόρνια), αλλά στην συνολική κατάταξη παραμένουν μπροστά τους.

Οι Κλίπερς έχουν ρεκόρ 37-19 και οι Κινγκς βρίσκονται στο 33-23 μετά τη νίκη τους. Και οι δύο πάντως, προσπαθούν να ακολουθήσουν τους τρεις πρώτους της Δύσης (Μινεσότα, Οκλαχόμα και Ντένβερ) ώστε να τερματίσουν έστω τέταρτοι στην περιφέρεια, για να έχουν πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των Play Offs.