Οι Πέισερς πήραν αυτό που ήθελαν από τους Μάβερικς - Μεγάλες μάχες στην «εξάδα» σε Ανατολή και Δύση (vids)

Οι Πέισερς πήραν αυτό που ήθελαν από τους Μάβερικς - Μεγάλες μάχες στην «εξάδα» σε Ανατολή και Δύση (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:26 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:28 - 26.02.2024

Την ώρα που οι Μάτζικ έχαναν στην Ατλάντα, οι Ιντιάνα Πέισερς έπαιρναν τη νίκη επί των Μάβερικς (133-111) και πλέον βρίσκονται αυτοί στο Νο 6 της Ανατολής. Στη Δύση, οι Καουμπόηδες έχουν μεγάλο ανταγωνισμό και πλέον σχεδόν το ίδιο ρεκόρ με Κινγκς, Σανς και Πέλικανς.

Στην Ιντιάνα, οι Πέισερς το πρώτο πράγμα που κατάφεραν ήταν να... περιορίσουν τον Λούκα Ντόντσιτς. Βέβαια δέχθηκαν 33 πόντους απ' αυτόν, αλλά δεν του επέτρεψαν να επηρεάσει το παιχνίδι, όπως μόνο αυτός ξέρει.

Ο Σλοβένος είχε έξι ριμπάουντ και εξι ασίστ και δεν ήταν αρκετά αυτά τα στοιχεία. Ειδικά από τη στιγμή που ο Μάιλς Τέρνερ έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια στην επίθεση (είχε 33 πόντους) και οι Ταϊρίς Χαλιμπάρτον (17 πόντοι, 10 ασίστ, 4 κλεψίματα) και Μπεν Μαθουρίν (14 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ) του έκαναν τη ζωή πιο εύκολη.

Έτσι, οι Πέισερς επικράτησαν με 133-111 και βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 33-25. Πράγμα που τους επέτρεψε, λόγω της ήττας των Ορλάντο Μάτζικ στην Ατλάντα (109-92) να περάσουν αυτοί στην έκτη θέση της Ανατολικής περιφέρειας. Μία θέση που όποιος την πάρει θα προκριθεί απευθείας στα Play Offs και δεν θα μπλέξει στις περιπέτειες του Play In, στο οποίο συμμετέχουν οι ομάδες από τις θέσεις 7-10.

Το ίδιο διεκδικούν και οι Μάβερικς στη Δύση. Έχουν 33-24 αυτή τη στιγμή, ακριβώς το ίδιο ρεκόρ με τους έκτους Φοίνιξ Σανς που νίκησαν τους Λέικερς (123-113) και τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς που έχασαν στην έδρα τους από τους Σικάγο Μπουλς (114-106).

Στα υπόλοιπα ματς από τα ξημερώματα της Δευτέρας (26/2) οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επικράτησαν στο Χιούστον των Ρόκετς με 123-110 και με τον Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ να σταματάει στους 36 πόντους. Ο Καναδός, μαζί με τον Νίκολα Γιόκιτς και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ίσως παρέα και με τον Λούκα Ντόνσιτς, είναι οι πρωταγωνιστές που θα διεκδικήσουν φέτος το βραβείο του MVP.

Στην Ουάσινγκτον, οι Καβαλίερς επικράτησαν με 114-105 απέναντι στους Ουίζαρντς και συνεχίζουν να είναι στη δεύτερη θέση της Ανατολής, πίσω από τους Μπόστον Σέλτικς και με δύο ήττες λιγότερες από τους τρίτους Μιλγουόκι Μπακς. Τέλος, οι Σάρλοτ Χόρνετς που εσχάτως μαζεύουν διαφοχικές νίκες παρά τις απουσίες τους, αυτή τη φορά τα κατάφεραν στο Πόρτλαντ σε έναν αγώνα που θύμιζε... κλοτσοσκούφι για τα επίπεδα του ΝΒΑ και τελείωσε με σκορ 93-80.