Οι Πέλικανς νίκησαν στo Madison τους... αποδεκατισμένους Νικς - Νίκες για τους πρωτοπόρους των περιφερειών (vids)

Οι Πέλικανς νίκησαν στo Madison τους... αποδεκατισμένους Νικς - Νίκες για τους πρωτοπόρους των περιφερειών (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:26 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:29 - 28.02.2024

Το Νο 1 της Ανατολής, οι Μπόστον Σέλτικς επικράτησαν των Σίξερς και οι κορυφαίοι της Δύσης, Τίμπερολγουβς νίκησαν τους Σπερς στη Μινεσότα. Οι Νικς χωρίς τους Μπράνσον, Ραντλ και Ανουνόμπι, παραδώθηκαν στους Πέλικανς. Τα αποτελέσματα από τα ξημερώματα της Τετάρτης (28/2) και η κατάταξη...

Σέλτικς και οι Πέλικανς ήταν οι δύο ομάδες που χρησιμοποίησαν τις συγκυρίες και το ταλέντο τους, ώστε να πάρουν νίκες απέναντι σε δύο… ταλαιπωρημένα σύνολα. Στη Βοστώνη εμφανίστηκαν οι Σίξερς, που δεν μπορούν να απειλήσουν από τη στιγμή που ο MVP Τζοέλ Εμπίντ είναι τραυματίας και θα επιστρέψει -στην καλύτερη των περιπτώσεων- στο τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν ή στις αρχές των Play Offs. Εάν και εφόσων οι 76ers κρατηθούν στις θέσεις που οδηγούν εκεί.

Έτσι, οι Κέλτες νίκησαν έναν θεωρητικά ανταγωνιστή τους στην Ανατολή με άνεση και με τελικό σκορ 117-99

Την ίδια ώρα, οι Πέλικανς βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη, που έχει αποδυναμωθεί επίσης από τραυματισμούς. Οι Τζούλιους Ραντλ και Ότζι Ανουνόμπι είναι εκτός εδώ και εβδομάδες, ενώ αυτή τη φορά δεν αγωνίστηκε και ο Τζέιλεν Μπράνσον. Η ομάδα της Νέας Ορλεάνης λοιπόν, δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα και επικράτησε στο Μadison με 115-92

Τρεις παίκτες των Πελεκάνων είχαν πάνω από 20 πόντους και ο Τρέι Μέρφι (26), περισσότερους από τον Μπράντον Ίνγκραμ (24) και τον Ζάιον Ουίλιαμσον (21). Πλέον, με αυτή τους τη νίκη έφθασαν στο 35-24 και βρίσκονται στην πέμπτη θέση της Δύσης

Στην Ουάσινγκτον, ο Τζόρνταν Πουλ φιλοξένησε τους τέως συμπαίκτες του. Και ιδανικά θα ήθελε να… νικήσει τους Ουόριορς, αλλά τελικά είχε 12 πόντους με 5/17 σουτ και (προφανώς) δεν τα κατάφερε. Η ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ επικράτησε με 123-112 και για μία ακόμα φορά ο νέος τους παγκίτης ήταν ο πρώτος σκόρερ. 

Ο Κλέι Τόμπσον, μπορεί να μην βολεύεται συναισθηματικά να έρχεται από τον πάγκο και να μην είναι μέλος της πρώτης πεντάδας, αλλά οι πόντοι του αυξάνονται. Αυτή τη φορά είχε 25 και μαζί με τον Τζόναθαν Κουμίνγκα (21 πόντοι) ανέλαβαν δράση στην επίθεση. Ο Στέφεν Κάρι είχε 18 πόντους με 4/16 τρίποντα, ενώ αγωνίστηκε μετά από πολύ καιρό ο Κρις Πολ. Και ο 38χρονος γκαρντ δείχνει να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του: 9 πόντοι, 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ σε 21’40’’.

Στο μεταξύ, οι πρωτοπόροι της Δύσης, Μινεσότα Τίμπεργουλβς νίκησαν με 114-105 τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Επίσης, αν και είδαν τον Άντονι Έντουαρντς να γυρνάει τον αστράγαλό του και να μεταφέρεται υποβασταζόμενος στα αποδυτήρια. Τελικά, λίγο αργότερα, ο νεαρός σούπερ σταρ τους επέστρεψε και ολοκλήρωσε το ματς με 34 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ

Στα υπόλοιπα ματς, οι Ορλάντο Μάτζικ πήραν μία εύκολη και πολύ… χρήσιμη νίκη επί των Μπρούκλιν Νετς (108-81) και παραμένουν σε τροχιά εξάδας στην Ανατολή, ενώ οι Ατλάντα Χoκς νίκησαν εντυπωσιακά τους Γιούτα Τζαζ (124-97) παρά το γεγονός ότι αγωνίζονται χωρίς τον τραυματία Τρέι Γιανγκ. 

Ο περίπατος των Ελαφιών: Οι Μπακς διέλυσαν τους Χόρνετς και ο Αντετοκούνμπο έπαιξε όσο χρειαζόταν (vids)
NBA

06:49 - 28.02.2024

Ο περίπατος των Ελαφιών: Οι Μπακς διέλυσαν τους Χόρνετς και ο Αντετοκούνμπο έπαιξε όσο χρειαζόταν (vids)

Με 38 πόντους διαφορά οι Μιλγουόκι Μπακς διέλυσαν τους Σάρλοτ Χόρνετς (123-85) και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν χρειάστηκε να παίξει πάνω από 24 λεπτά. Παρόλα αυτά πρόλαβε να σημειώσει 24 πόντους.

Τέλος, οι Ντιτρόιτ Πίστονς νίκησαν τους Μπουλς στο Σικάγο (105-95), οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν στο Πόρτλαντ των Μπλέιζερς (106-96) και η Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ υποδέχθηκαν τους Χιούστον Ρόκετς και τους επιβλήθηκαν εύκολα με 112-95.