Δείτε το ξανά και ξανά! Το buzzer beater του Μαξ Στρους από τα 17 μέτρα που «σκότωσε» τους Μάβερικς (vids)

Δείτε το ξανά και ξανά! Το buzzer beater του Μαξ Στρους από τα 17 μέτρα που «σκότωσε» τους Μάβερικς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:33 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 07:36 - 28.02.2024

Ο Μαξ Στρους πήρε τη μπάλα στα 2'' και στην εκπνοή σούταρε πίσω από το κέντρο του γηπέδου. Οι Καβαλίερς με αυτό το απίθανο καλάθι, αλλά και τα προηγούμενα τέσσερα τρίποντα που έβαλε ο ίδιος, στα τελευταία τέσσερα λεπτά κόντρα στους Μάβερικς, πήραν τρομερή νίκη με 119-118.

Όταν ο Λούκα Ντόντσιτς πάσαρε πανέξυπνα στον Πι Τζέι Ουάσινγκτον και εκείνος από κοντά ευστόχησε, οι Μάβερικς πίστεψαν ότι νίκησαν. Διότι εκείνη τη στιγμή ήταν μπροστά στο σκορ με έναν πόντο διαφορά (119-118) απέμεναν δύο δευτερόλεπτα και οι Καβαλίερς δεν είχαν τάιμ άουτ για να αργανώσουν μία γρήγορη (έστω βιαστική) επίθεση. Τι να το κάνουν όμως, το τάιμ άουτ;

Ο Μαξ Στρους ήταν εκεί για να του σώσει χωρίς χρονοτριβές. Και παρά το γεγονός ότι δεν είχε χρόνο στη διάθεσή του, η ίδια του η... προδιάθεση ήταν αρκετή. Δεν ζήτησε τη μπάλα, αλλά την πήρε ανταγκαστικά και σούταρε στην εκπνοή του χρονομέτρου από τα 17 μέτρα. Δηλαδή, πίσω από το κέντρο του γηπέδου! Και ήταν εύστοχος! Σε ένα τρομερό buzzer beater, που βάζει υποψηφιότητα για το κορυφαίο νικητήριο στην εκπνοή της σεζόν.

Κι αν δεν το ευχαριστηθήκατε, δείτε το άλλη μία φορά από την προοπτική των court seats...

Αυτό ήταν το σουτ λοιπόν, που έδωσε τη νίκη στους Καβαλίερς με τρόπο εντυπωσιακό, αλλά ο Μαξ Στρους μερικά λεπτά νωρίτερα είχε… εξηγήσει με τις πράξεις του, πως η ομάδα του δεν θα το βάλει κάτω. Άλλωστε, ο ίδιος στα τελευταία τέσσερα λεπτά έβαλε το νικητήριο τρίποντο, αλλά και τέσσερα ακόμα. 

Συνολικά στο ματς είχε 21 πόντους με 7/10 τρίποντα, ενώ ο Ντόνοβαν Μίτσελ σταμάτησε στους 31 και είχε επίσης άλλα επτά εύστοχα τρίποντα, σε σύνολο 11 προσπαθειών. 

Έτσι, οι δυο τους, δεν επέτρεψαν στον Λούκα Ντόντσιτς να πανηγυρίσει σε έναν αγώνα που έβαλε 45 πόντους, είχε 14 ασίστ και απέτυχε να κάνει triple double για ένα ριμπάουντ (είχε 9). Οι Μάβερικς συνολικά πάντως, απέτυχαν να πάρουν τη νίκη και πλέον έχουν ρεκόρ 33-25 και με αυτό βρίσκονται στην 8η θέση της Δύσης. Στην πραγματικότητα μαζί με τους Πέλικανς, τους Σανς, τους Κινγκς, τους Ουόριορς και τους Λέικερς διεκδικούν δύο θέσης στην εξάδα (την πέμπτη και την έκτη) που οδηγούν απευθείας στα Play Offs.

Ο περίπατος των Ελαφιών: Οι Μπακς διέλυσαν τους Χόρνετς και ο Αντετοκούνμπο έπαιξε όσο χρειαζόταν (vids)
NBA

06:49 - 28.02.2024

Ο περίπατος των Ελαφιών: Οι Μπακς διέλυσαν τους Χόρνετς και ο Αντετοκούνμπο έπαιξε όσο χρειαζόταν (vids)

Με 38 πόντους διαφορά οι Μιλγουόκι Μπακς διέλυσαν τους Σάρλοτ Χόρνετς (123-85) και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν χρειάστηκε να παίξει πάνω από 24 λεπτά. Παρόλα αυτά πρόλαβε να σημειώσει 24 πόντους.

Την ίδια στιγμή που οι Καβαλίερς (38-19) είναι δεύτεροι στην Ανατολή, πίσω μόνο από τους Μπόστον Σέλτικς (46-12) και μπροστά -με δύο ήττες λιγότερες- από τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο