Σερέλης στο Sportal: «Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να είναι στο Final 4 και να κατακτά την Euroleague» (vid)

Sportal newsroom 23:53 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:29 - 12.04.2024

Ο Χρήστος Σερέλης αναφέρθηκε στη νίκη κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου και την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας και υπογράμμισε πως για τον Παναθηναϊκό AKTOR ο στόχος είναι η παρουσία σε Final 4 και η κατάκτηση τίτλων.

Αποστολή εξετελέσθη για τον Παναθηναϊκό AKTOR. To «τριφύλλι» επικράτησε της Άλμπα Βερολίνου και εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, καθώς τερμάτισε στην δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας. Κάτι που άφησε απόλυτα ικανοποιημένους άπαντες, με τον Χρήστο Σερέλη να έχει αρκετούς λόγους για να χαμογελάει. Ο έμπειρος κόουτς μίλησε για την επικράτηση του «τριφυλλιού» και επεσήμανε πως η ομάδα είναι χτισμένη για να κατακτάει τρόπαια.

Όσα είπε ο Χρήστος Σερέλης στο Sportal Euroleague Show:

«Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος, βγήκαμε δεύτεροι. Όλοι έχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία. Δεν θα πρέπει να ασχοληθούμε με το αν έχει έδρα η Μακάμπι, είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχω την αίσθηση πως εξαρτάται από την Μακάμπι. Έχει παίκτες που σε καλή μέρα μπορούν να ισοσκελίσουν μια κακή μέρα της ομάδας. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα. Μετά τις ήττες στην αρχή της χρονιάς ελέγχουμε τα παιχνίδια, κερδίζουμε, υπάρχει μια σταθερά, η άμυνα. Είναι καλό ότι ελέγχουμε τα παιχνίδια. Ελπίζουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει και να πάμε στο Final 4.

Προφανώς ικανοποιεί την ομάδα και τον κόσμο. Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να είναι στο Final 4 και να παίρνει Ευρωλίγκα. Κοιτάζουμε το τώρα. Όλα αρχίζουν από τον κύριο Γιαννακόπουλο. Εμείς πρέπει να δουλεύουμε ακόμα περισσότερο και να καταφέρουμε να ανταποδώσουμε.

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός στο μπάσκετ. Διαχειριζόμαστε την κούρασή μας. Προσπαθούμε να παίζουμε όλοι. Ο Κώστας ήταν πάρα πολύ καλός. Πολλά παιδιά έχουν επιβαρυνθεί. Η Άλμπα έχει ένα στυλ παιχνιδιού γρήγορο. Δεν έχει πολλή ποιότητα όμως δεν είναι ευκολοκατάβλητη. Μέσα στο παιχνίδι την ελέγχεις. Ενδεχομένως να παίζει ρόλο ότι είμαστε κοντά και αυτό μας κρατάει κοντά. Περιμέναμε αυτή τη στιγμή. Τέλος καλό όλα καλά, το πιο σημαντικό ήταν η νίκη.

Δεν πιστεύω ότι ήταν τεχνιτή η κρίση. Όταν ένας παίκτης δεν παίζει καλά ο κόουτς το λέει. Το έχει πει και για τον Κώστα και για άλλα παιδιά και αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο. Οι παίκτες ήξεραν τι παιχνίδι έπαιζαν. Ο αντίπαλος δεν ήταν στο επίπεδό μας. Όπως στη Ρόδο έτσι και σήμερα ενεργειακά δεν ήματαν όπως έπρεπε και πρέπει να αντιδράσουμε με τον Ολυμπιακό.

Είναι παιχνίδι για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Είναι παιχνίδι που το θέλουμε πάρα πολύ. Και ο Ολυμπιακός το θέλει, αλλά θα είναι και αυτός κουρασμένος. Η έλλειψη ενέργειας στο ΟΑΚΑ με αυτόν τον κόσμο ξεχνιέται. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι μετά στην έδρα μας με το Περιστέρι αλλά θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για την πρώτη θέση.

Δεν έχουμε μπει στη διαδικασία να το σκεφτούμε πραγματικά. Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα γιατί η ομάδα ήταν πάρα πολύ πίσω και ενώ φαινόταν ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας όλα αυτά είναι τόσο μακρινά. Πρέπει να πάμε βήμα βήμα και ακόμα δεν έχω σκεφτεί κάτι γι αυτό. Άξιζε τον κόπο να έρθω στον Παναθηναϊκό από το Λαύριο. Δεν συγκρίνονται τα μεγέθη αυτά. Στο Λαύριο έδωσα την ψυχή μου. Ο Παναθηναϊκός έχει άλλες απαιτήσεις, δίνουμε και την ψυχή μας. Ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο τρόπαια».

Παναθηναϊκός - Άλμπα Βερολίνου 84 - 75: Κλείδωσε τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας