Η Chinatown της Φιλαδέλφεια δεν θέλει γήπεδο των Σίξερς στη γειτονιά της (vids)
i

© 76place.com

Η Chinatown της Φιλαδέλφεια δεν θέλει γήπεδο των Σίξερς στη γειτονιά της (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:56 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:07 - 15.06.2023

Οι Σίξερς έχουν αρκετά αγωνιστικά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις για τη νέα σεζόν, με κυρίαρχο την ανανέωση ή την αντικατάσταση του Τζέιμς Χάρντεν. Ως οργανισμός όμως, βρίσκονται σε διαδικασία ανοικοδόμησης του νέου τους γηπέδου και εκεί έχουν πρόβλημα με τις διαδηλώσεις της κοινότητας της Chinatown.

Μιας και η αγωνιστική σεζόν ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Ντένβερ Νάγκετς και υπέρλαμπρο πρωταγωνιστή τον Νίκολα Γιόκιτς, το σύνολο των ομάδων του ΝΒΑ έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τα πλάνα τους για να αρχίσουν τις... νέες περιπέτειές τους στον «μαγικό πλανήτη». Όσες θέλουν να επιστρέψουν στο υψηλό επίπεδο στοχεύουν στις ανανεώσεις κρίσιμων συνεργασιών ή στην προσθήκη κάποιον από τον διαθέσιμων ικανών ελεύθερων παικτών. Σιγά σιγά θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται και οι φήμες που αφορούν σημαντικά trade, αφού ήδη έχουν αρχίσει να υπάρχουν... καπνοί, με τους πιο πυκνούς να αφορούν στον Μπράντλεϊ Μπιλ των Ουίζαρντς και τον Ντέιμιεν Λίλαρντ των Μπλέιζερς

Οι Φιλαδέλφεια Σίξερς αναμένεται να είναι μία από τις ομάδες που θα συγκεντρώσουν υψηλό ενδιαφέρον στην off season, καθώς εμφανίζονται με νέο προπονητή, τον Νικ Νερς και προέρχονται από αποτυχημένες προσπάθειες για να επιστρέψουν στους τελικούς για πρώτη φορά μετά το 2001 και να διεκδικήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά το 1983. 

Σε αυτή τη διαδικασία, περιμένουν να μάθουν την απόφαση του free agent Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος κατευθύνεται προς το Χιούστον (και πάλι), αλλά ακόμα το τοπίο δεν έχει ξεκαθαριστεί. Η ομάδα από την πόλη της Αδελφικής Αγάπης καλείται να οργανώσει την επόμενη μέρα της με επίκεντρο φυσικά τον MVP της κανονικής περιόδου, Τζόελ Εμπίντ, αν και ο Καμερουνέζος δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσει μέχρι και σε σενάρια ανταλλαγής. Ήδη «ακούγονται» καλέσματα από τη Νέα Υόρκη, αλλά και από το Μαϊάμι του... επιστήθιου φίλου του Τζίμι Μπάτλερ

Οι Σίξερς δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο να αποχωριστούν τον Εμπίντ και θα προτιμούσαν αν θα κάνουν μία σημαντική ανταλλαγή, αυτή να αφορά μόνο τον Τομπάιας Χάρις και αρκεί είτε να κρατήσουν τον Χάρντεν για να επιστρέψουν στο υψηλό επίπεδο, είτε να τον αντικαταστήσουν (με τον Φρεντ ΒανΒλιτ των Ράπτορς, για παράδειγα) ώστε να κάνουν μία νέα προσπάθεια και να δημιουργήσουν τους άμεσους στόχους τους. 

Υπάρχουν όμως, και κάποιοι... μακροπρόθεσμοι στόχοι, που αφορούν τον οργανισμό γενικότερα και όχι το ρόστερ που θα πατήσει το παρκέ τη νέα αγωνιστική περίοδο. Συγκεκριμένα, οι Σίξερς έχουν καταθέσει ήδη το πλάνο τους για ανέγερση νέου γηπέδου. Έχουν ήδη φτιάξει τα σχέδια, έχουν εγκριθεί και μάλιστα έχουν κανονίσει με την πολιτεία της Πενσυλβάνια το μέρος που θα ανεγερθεί η νέα υπερσύγχρονη Arena, που το πλάνο λέει πως το 2031 θα αντικαταστήσει το Wells Fargo Center, που αποτελεί την έδρα των 76ers από το 1996 μέχρι και σήμερα.  

Και το μέρος αυτό είναι ένα οικοδομικό τετράγωνο στην Market East District. Εκεί δηλαδή που βρίσκεται η Chinatown της Φιλαδέλφεια και ήδη, όχι μόνο οι κινέζικη μειονότητα, αλλά και εν γένει κάτοικοι της περιοχής, έχουν εκδηλωθεί ενάντια στην ανέγερση γηπέδου στη γειτονιά τους. 

Ειδικά τις τελευταίες μέρες έχουν υπάρξει καθημερινά συλλαλητήρια, εκδηλώσεις και συμβούλια ώστε να αλλάξουν τα σχέδια της ομάδας. Θεωρούν πως οι κάτοικοι της περιοχής θα αναγκαστούν να φύγουν, να αφήσουν τα μαγαζιά και τα σπίτια τους καθώς είναι δεδομένο πως τα ενοίκια θα εκτιναχθούν, μεγάλες εταιρίες θα εμφανιστούν στην περιοχή και οι κάτοικοι, ειδικά οι μικροεπιχειρηματίες δεν θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στα νέα οικονομικά δεδομένα. 

Οι Σίξερς πάντως, που στην οικονομοτεχνική τους μελέτη έχουν καταλήξει πως η επένδυση θα αφορά πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, προσπαθούν να κατευνάσουν την έκρυθμη ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών, ώστε να μπουν και οι τελικές υπογραφές.  

Ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς, Στιβ Μπάλμερ, ενημέρωσε πως το νέο γήπεδο της ομάδας θα έχει 1.160 τουαλέτες και ουρητήρια
NBA

20:24 - 09.03.2023

Ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς, Στιβ Μπάλμερ, ενημέρωσε πως το νέο γήπεδο της ομάδας θα έχει 1.160 τουαλέτες και ουρητήρια

Ο Στιβ Μπάλμερ, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος και αφεντικό των Λος Άντζελες Κλίπερς ένιωσε περηφάνια και ενθουσιασμό που το νέο γήπεδο της ομάδας του θα διαθέτει τριπλάσιες τουαλέτες από οποιαδήποτε άλλη αρένα του ΝΒΑ.

Στην προσπάθειά του να πείσουν όσους δεν συμφωνούν ανακοίνωσαν πως «όλα θα βελτιωθούν στην συγκεκριμένη γειτονιά. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην περιοχή θα αναβαθμιστούν, η περιοχή θα γίνει ασφαλέστερη, ενώ θα ανοίξουν πάρα πολλές θέσεις εργασίας». Επίσης, ενημέρωσαν πως «είμαστε στη διάθεση όλων όσων θέλουν να συζητήσουν για την ανέγερση του νέου μας γηπέδου στην Market East District. 

Εν τω μεταξύ οι Σίξερς είναι η πιο πρόσφατη ομάδα που ανακοίνωσε πως θα φτιάξει νέο γήπεδο, καθώς οι Κλίπερς έχουν ξεκινήσει ήδη τα έργα για το... σπίτι τους στην γειτονιά Inglewood του Λος Άντζελες και αυτή θα είναι έτοιμη εντός του 2024. 

Στη Φιλαδέλφεια η ολοκλήρωση του έργου θα ολοκληρωθεί το 2031, έχουν ήδη παρουσιαστεί οι μακέτες, έχει υπολογιστεί το κόστος (1,3 δις), η χωρητικότητα (18.500) και έχει αποφασιστεί μέχρι και το όνομα του γηπέδου (76Place). Απομένει μόνο η οριστική συμφωνία για το... μέρος που θα ανεγερθεί και προς το παρόν οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να αλλάξουν τα δεδομένα.