Ο Χάρντεν σκέφτεται περισσότερο τους Σίξερς και οι Ρόκετς τον ΒανΒλίτ (Vids)

Τζέιμς Χάρντεν, Φρεντ ΒανΒλίτ

i

© photo by Tim Nwachukwu / Getty Images

Ο Χάρντεν σκέφτεται περισσότερο τους Σίξερς και οι Ρόκετς τον ΒανΒλίτ (Vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:51 - 29.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:51 - 29.06.2023

Στη Φιλαδέλφεια ετοιμάζουν πρόταση ανανέωσης συμβολαίου του Τζέιμς Χάρντεν, την ίδια ώρα που στο Χιούστον έχουν σταματήσει να τον σκέφτονται νυχθημερόν και προσανατολίζονται στην απόκτηση του ελεύθερου από τους Ράπτορς, Φρεντ Βαν Βλιτ. Μάλιστα, του προσφέρουν 85 εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια!

Στις αρχές του Ιουνίου, πριν οι Σίξερς καταλήξουν στην πρόσληψη του κόουτς Νικ Νερς, η πρόβλεψη για το μέλλον του Τζέιμς Χάρντεν αφορούσε κυρίως την απομάκρυνσή του από τη Φιλαδέλφεια. Οι φήμες επικεντρώθηκαν στην πιθανή επιστροφή του στους Χιούστον Ρόκετς, αλλά τα δεδομένα εδώ και εβδομάδες είναι διαφορετικά. 

Ο Νερς και η προπονητική λογική του έχει... ιντριγκάρει τον 34χρονο σούπερ σταρ και ο προσανατολισμός πλέον δείχνει πως η παραμονή του στην πόλη της Αδελφικής Αγάπης δεν είναι ακριβώς η προτεραιότητά του, αλλά είναι η λογική του επιλογή. Ειδικά από τη στιγμή που ο οργανισμός είναι διατεθειμένος να του προσφέρει τριετές συμβόλαιο με περισσότερα από 35 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος. 

Σε λίγες ώρες, από τα ξημερώματα του Σαββάτου (1/7) συγκεκριμένα, ο Χάρντεν θα αποκτήσει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει, να ακούσει προσφορές και να πάρει τις αποφάσεις του. Η βασική του επιλογή είναι η παραμονή στη Φιλαδέλφεια με σκοπό να διεκδικήσει παρέα με τον Τζοέλ Εμπίντ το πολυπόθητο (και για τους δύο και για την ομάδα και για την πόλη) πρωτάθλημα. 

Ο Χάρντεν αν και έχει αφήσει πίσω του τα πιο παραγωγικά χρόνια της καριέρας του, πέρσι ήταν ο πιο αποτελεσματικός πασέρ σε όλο το πρωτάθλημα και το ζευγάρωμά του με τον Καμερουνέζο σέντερ και MVP της κανονικής περιόδου θεωρείται ιδανικό. Την ίδια ώρα οι Σίξερς προσπαθούν να κάνουν και μία ανταλλαγή με τον Τομπάιας Χάρις στο επίκεντρο. Δεν είναι αρνητικοί στο να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν δεν υπάρξει κάποια δελεαστική προσφορά.

Στο μεταξύ, οι Χιούστον Ρόκετς που αντιλαμβάνονται πως ο Χάρντεν πλέον είναι πολύ πιθανό να μην μετακομίσει σε άλλη πόλη, σκέφτονται να κάνουν μία μεγάλη προσφορά στον Φρεντ ΒανΒλίτ. O 29χρονος γκαρντ και πρωταθλητής το 2019 με το Τορόντο μένει ελεύθερος από το Τορόντο και οι Ρουκέτες ετοιμάζουν μία πρόταση που δύσκολα θα μπορέσει να αρνηθεί: 85 εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια. 

Ο κόουτς των Τεξανών, Ιμέ Ουντόκα, έχει να διαχειριστεί αρκετό ακατέργαστο ταλέντο ειδικά στις θέσεις των γκαρντ (Τζέιλεν Γκριν, Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, Τζος Κρίστοφερ, Τίτι Ουάσνγκτον), αλλά το Χιούστον έχει και μεγάλο περιθώριο στο salary cup, ακόμα και για σπατάλες. O Χάρντεν επίσης, δεν ταιριάζει στο σκεπτικό του Ουντόκα, αλλά ο ΒανΒλίτ θεωρητικά τουλάχιστον είναι... ότι πρέπει για το πλάνο του.