Σλούκας vs Ουόκαπ: Το match-up που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της σεζόν
i

© Ιntime

Σλούκας vs Ουόκαπ: Το match-up που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 12:03 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:06 - 14.08.2024

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, πράξη πρώτη στη σεζόν και το Sportal εστιάζει στο πιο σημαντικό match up βραδιάς. Κώστας Σλούκας και Τόμας Ουόκαπ απέδειξαν με το καλημέρα πόσο κομβικοί θα είναι για τις ομάδες τους και τι διαφορά κάνουν όσο βρίσκονται στο παρκέ, αλλά και όσο μένουν στον πάγκο.

Αποστολή στη Ρόδο: Ηλίας Λαλιώτης, Χρήστος Τσάλτας

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα στο Super Cup της Ρόδου. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ξεπέρασαν τα εμπόδια των ΠΑΟΚ και Περιστερίου και έκλεισαν θέση για τον μεγάλο τελικό, διεκδικώντας τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Αυτή μάλιστα θα είναι και η πρώτη φορά στη σεζόν που θα τεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, σε μια σεζόν που προμηνύεται «καυτή» σε όλα τα επίπεδα.

Οι δύο ομάδες διαθέτουν παίκτες με προσωπικότητα, που μπορούν να βγουν μπροστά ανά πάσα στιγμή και να κάνουν τη δουλειά με τον καλύτερο τρόπο. Κάτι που θα προσπαθήσουν να κάνουν σε ακόμα ένα παιχνίδι, στο οποίο κρίνεται και τίτλος. Κάτι που κάνει το δέλεαρ ακόμα πιο μεγάλο για κάθε ομάδα.

Οι δύο «μονομάχοι» θα βασίσουν πολλά στις προσωπικότητες που διαθέτουν, ωστόσο δύο παίκτες είναι αυτοί που θα δώσυον τον ρυθμό και κα κινήσουν τα νήματα για τις ομάδες τους. Το δικό τους match up θα είναι το πιο σημαντικό, καθώς όποιος από τους δύο βρεθεί σε καλή βραδιά, τότε αυτομάτως φέρνει την ομάδα του στην pole position για τον τίτλο.

Στην μία πλευρά υπάρχει ο Κώστας Σλούκας, για τον Παναθηναϊκό, στην άλλη ο Τόμας Ουόκαπ, για τον Ολυμπιακό. Δύο παίκτες με στόφα ηγέτη, που όποτε πατάνε παρκέ, το παιχνίδι της ομάδας τους περνάει από τα χέρια τους. Κάτι που αναμένεται να συμβεί και σε λίγες ώρες από τώρα, στο κλειστό της Καλλιθέας.

O leader Σλούκας δίνει τον τόνο στον Παναθηναϊκό

Κώστας Σλούκας

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο ηγέτης του φετινού Παναθηναϊκού. Αυτό το βάρος έχει πέσει στους ώμους του Κώστα Σλούκα, που το περασμένο καλοκαίρι έγινε ο πρωταγωνιστής της πιο σπουδαίας μεταγραφικής ιστορίας των τελευταίων ετών.

Ο Έλληνας γκαρντ με το «καλημέρα» φροντίζει ν; πατάει όλο και πιο γερά στο ρόλο του ηγέτη. Εντός παρκέ είναι αυτός που θα πάρει την πρώτη πάσα, έπειτα από ριμπάουντ, ή από επαναφορά από την βασική γραμμή, προκειμένου να οργανώσει το παιχνίδι. Είναι αυτός που θα καθορίσει τον ρυθμό της ομάδας του, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θα φτιάξει το δικό του σουτ, μια συνθήκη στην οποία είναι εξαιρετικός.

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού περνάει από τα δικά του χέρια, κάτι που φάνηκε και κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το κοντέρ έγραψε 8 πόντους και 7 ασίστ, χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Μάλιστα οι 6 τελικές πάσες ήρθαν στην πρώτη περίοδο, δείγμα του πόσο καλά ένιωθε πάνω στο παρκέ.

Ο 33χρονος γκαρντ άλλωστε έχει την εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης, τα τελευταία χρόνια ξέρει όσο λίγοι τον δρόμο για το Final 4 και είναι αποφασισμένος να οδηγήσει ξανά εκεί το «τριφύλλι», έπειτα από το 2012.

Το all-around impact του Ουόκαπ

Συνεχίζει με την ίδια φόρα που από την περσινή σεζόν. Είναι παίκτης άλλωστε που μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα και να επηρεάσει τον ρυθμό όσο λίγοι με την παρουσία του. Το παιχνίδι του Τόμας Ουόκαπ ανέκαθεν ξεκινούσε από την άμυνα, όμως από την περασμένη σεζόν είδαμε πως ήταν εξίσου συνεπής και στο κομμάτι της επίθεσης.

Τόμας Ουόκαπ

Φέτος, έπειτα από την παρουσία του στην Εθνική ομάδα το φετινό καλοκαίρι, είναι ξεκάθαρο πως νιώθει πολύ καλύτερα στο μπροστά μέρος του παρκέ. Διαβάζει ακλύτερα της φάσεις, έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση, σουτάρει με μεγαλύτερη σιγουριά, θέλει τη μπάλα όταν εκείνη είναι βαριά.

Ο Ουόκαπ είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του, κάτι που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού και συνεχίζει να επηρεάζει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με πολλούς τρόπους. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο ματς με το Περιστέρι, προηγήθηκαν με 3-16, όμως από τη στιγμή που έκατσε στον πάγκο ο ρυθμός των Πειραιωτών δεν ήταν ίδιος, δίνοντας το δικαίωμα στην ομάδα του Σπανούλη ακόμα και να περάσει μπροστά.

Η παρουσία του εντός παρκέ είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, ενώ στον μεγάλο τελικό της Ρόδου αναμένεται να επωμιστεί το μαρκάρισμα του Κώστα Σλούκα. Ενός παίκτη τον οποίο ξέρει πολύ καλά από την κοινή θητεία τους στον Ολυμπιακό, την τελευταία διετία.

Τι έκαναν στο τελευταίο τους match up...

Το ρολόι γυρίζει πίσω στις 22 Ιανουαρίου του 2021. Ο Ουόκαπ αγωνιζόταν εκείνη την περίοδο στην Ζαλγκίρις Κάουνας, με την ομάδα από τη Λιθουανία να υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Και μάλιστα πήρε τη νίκη με 81-79, με τους δύο παίκτες να πρωταγωνιστούν στην τελευταία φάση.

Διότι ο Ουόκαπ έκλεψε τη μπάλα από τα χέρια του Σλούκα και έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο για να πετύχει το νικητήριο καλάθι του αγώνα!

Σε εκείνη την αναμέτρηση ο Ουόκαπ μέτρησε 5 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 25'46'' στο παρκέ, την ώρα που ο Σλούκας είχε 16 πόντους, με 4/7 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 6 λάθη σε 29'56'' στο παρκέ της Zalgirio Arena.