Σούμποτιτς για Βεζένκοφ: «Θεωρώ πως πρέπει να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό»

Λευτέρης Σούμποτιτς

i

© Intime

Σούμποτιτς για Βεζένκοφ: «Θεωρώ πως πρέπει να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό»

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:27 - 17.03.2023 / Ανανεώθηκε: 21:30 - 17.03.2023

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς μίλησε για το μέλλον του Βεζένκοφ στην Ευρώπη και τον Ολυμπιακό, αλλά επίσης τόνισε πως δεν βλέπει να υπάρχει ελπίδα για τον Παναθηναϊκό.

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς ένας από τους ξένους που ήταν πολλά χρόνια στην Ελλάδα αρχικά σαν παίκτης (Άρης) και στη συνέχεια σαν προπονητής με πέρασμα από πολλές ελληνικές ομάδες όπως ο Πανιώνιος, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός αλλά και ο Ολυμπιακός.

Ο 66χρονος προπονητής ήταν καλεσμένος της EΡΑ ΣΠΟΡ. Εκεί δεν δίστασε να ασκήσει κριτική για την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού αυτή τη σεζόν, ενώ δεν μπορούσε να μην ερωτηθεί για την καλή πορεία του Ολυμπιακού.

Ωστόσο αναφέρθηκε και για τον Σάσα Βεζένκοφ για την καταπληκτική σεζόν που πραγματοποιεί, αλλά επίσης και για το ενδιαφέρον που υπάρχει από το NBA για τον 27χρονο φόργουορντ.

Αναλυτικά τι είπε ο Σούμποτιτς:

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού αυτή τη σεζόν: «Δεν ξέρω αν μπορεί να ανακάμψει ο Παναθηναϊκός, έχει καινούριο προπονητή αλλά σχεδόν ίδιους παίκτες. Δεν υπάρχει χημεία στην ομάδα. Για τρίτη φορά ο Σάνι (Μπετσίροβιτς) θα βρεθεί στον σύλλογο, πιο παλιά σαν παίκτης και βοηθός προπονητή, τώρα σαν GM. Πρώτα από όλα είναι φίλος μου, είναι ένας άνθρωπος που έχει μπασκετική αντίληψη και γνωρίζει ανθρώπους. Θεωρώ πως θα βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό.»

Για την ευρωπαϊκή κυριαρχία του Ολυμπιακού: «Πιστεύω ότι θα κρατήσει την πρώτη θέση στην Ευρωλίγκα. Η μεγάλη ομάδα φαίνεται από το πόσο γρήγορα ανακάμπτει από την κοιλιά που κάνει. Είναι σίγουρα έργο του προπονητή, αυτό που με ενθουσιάζει είναι η χημεία της ομάδας. Δεν μιλάω μόνο για το αγωνιστικό σκέλος. Δεν υπάρχει ζήλεια, η μπάλα πηγαίνει πάντα στον ελεύθερο παίκτη. Πιστεύω πως θα κάνει αυτό που δεν έκανε πέρυσι για ένα σουτ. Αξίζουν να το πάρουν.»

Για το τι θα έλεγε στον Σάσα Βεζένκοφ σχετικά με το ΝΒΑ: «Όταν ένας παίκτης βγαίνει σχεδόν κάθε μήνα MVP, τι να πεις για αυτόν; Θεωρώ πως πρέπει να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να πάει στο ΝΒΑ, τι να πάει να κάνει εκεί; Δεν είναι όπως ήταν παλιά, τώρα είναι περισσότερο χαβαλές εκεί πέρα. Πλέον σχεδόν δεν υπάρχουν άμυνες. Είναι φανερό πως δεν τους νοιάζει η ουσία, τους απασχολεί να κόβουν εισιτήρια και να πουλάνε τα τσίζμπεργκερ στο ημίχρονο.»