Σπανούλης: «Δείξαμε χαρακτήρα νικητή, παίξαμε σπουδαία άμυνα»
i

Βασίλης Σπανούλης / © Intime

Σπανούλης: «Δείξαμε χαρακτήρα νικητή, παίξαμε σπουδαία άμυνα»

Sportal newsroom 22:29 - 07.01.2023 / Ανανεώθηκε: 22:32 - 07.01.2023

Ο προπονητής του Περιστερίου, Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε ευχαριστημένος από τους παίκτες του, από την άμυνά τους κόντρα στον Παναθηναϊκό και κυρίως από το γεγονός ότι έπαιξαν για τη νίκη. Αυτή τη νοοτροπία ζητάει απ' αυτούς!

Η ήττα βαθμολογικά πάντα έχει την ίδια αξία. Ο τρόπος που αυτή έρχεται ή αποφεύγεται έχει τη δική του βαρύτητα. Ο προπονητής του Περιστερίου, Βασίλης Σπανούλης, στην επίσκεψή του στο ΟΑΚΑ αισθάνθηκε άνετα, το ίδιο και οι παίκτες του. 

Κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι και παρά την ήττα που γνώρισαν (72-71) «παίξαμε πολύ καλά και δείξαμε πως μόνο τυχαία δεν βρισκόμαστε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας», δήλωσε στη συνέντευξή του ο Σπανούλης. 

Οι «Πρίγκιπες» που προέρχονταν από ευρωπαϊκή ήττα (στη Γαλλία από τη Ντιζόν) ήθελαν, όπως τόνισε ο κόουτς «να κάνουμε παίξουμε καλά απέναντι σε μία ομάδα επιπέδου Euroleague. Τα καταφέραμε υπό αυτή την έννοια, παρά την ήττα. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και τα παιδιά έδειξαν… χαρακτήρα. Έπαιξαν για τη νίκη και τους αξίζουν συγχαρητήρια». 

Όσον αφορά στο τακτικό κομμάτι, «είχαμε δουλέψει πολύ την άμυνά μας τις τελευταίες μέρες. Κρατάμε αρκετά στοιχεία και από αυτό το ματς, αλλά δεν ξεχνάμε πως πρέπει πάντα να βελτιώσουμε στοιχεία του παιχνιδιού μας». 

Τα… είδε όλα ο Παναθηναϊκός κόντρα στο Περιστέρι, νίκη (72-71) με αποδοκιμασίες στο φινάλε
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

21:25 - 07.01.2023

Τα… είδε όλα ο Παναθηναϊκός κόντρα στο Περιστέρι, νίκη (72-71) με αποδοκιμασίες στο φινάλε

Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Ντουέιν Μπέικον, προηγήθηκε ακόμα και με 22 πόντους (41-19), αλλά κατέρρευσε στην τέταρτη περίοδο και παραλίγο να χάσει από το Περιστέρι. Τελικά, το απέφυγε και επικράτησε 72-71 με τη βοήθεια και της τύχης.

Η τελευταία φάση του αγώνα, δηλαδή η προσπάθεια του Μάρκους Ντένμον, με το τρίποντο που δεν… μπήκε ήταν «σχεδιασμένη να πάει στα χέρια του Μάρκους. Είναι ο ηγέτης της ομάδας μας και αυτός που πήρε την ευθύνη». 

Μιας και ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της σεζόν ο Σπανούλης έκανε και έναν μίνι απολογισμό. «Είμαστε νέα ομάδα με νέα φιλοσοφία. Ήθελα να φέρω νοοτροπία νικητή, μαχητικότητα, αγωνιστικότητα. Δεν είναι εύκολο να συναγωνιστείς ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και δεν πετάμε στα σύννεφα ούτε πιστεύουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Πιστεύουμε όμως, στο πρόγραμμα που έχουμε δημιουργήσει. Θέλουμε το Περιστέρι να γεμίζει το γήπεδο. Ακόμα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά αυτή είναι η ευχή μου για το 2023. Αυτή τη στιγμή η δουλειά μας έχει αντίκρισμα στο γήπεδο και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την πορεία μας μέχρι στιγμής».