Στα δύο Αοράκια άδειες εξέδρες, στην Ισπανία όλοι μαζί: Η μεγάλη διαφορά των Final 8 των δύο χωρών σε μια φωτογραφία

Στα δύο Αοράκια άδειες εξέδρες, στην Ισπανία όλοι μαζί: Η μεγάλη διαφορά των Final 8 των δύο χωρών σε μια φωτογραφία

Νίκος Καλαμπάκας 17:56 - 17.02.2024

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ κινείται αυτό το Σαββατοκύριακο σε ρυθμούς... κυπέλλου και μια φωτογραφία από τη διοργάνωση της Ισπανίας, έρχεται να μας θυμίσει πόσα βήματα έχουμε να κάνουμε μέχρι να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο.

Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης η διοργάνωση του Κυπέλλου έχει την τιμητική του στο μπάσκετ. Ο θεσμός του Final 8 έχει υιοθετηθεί από πολλά πρωταθλήματα και οι φίλοι του αθλήματος έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα «πακέτο» αναμετρήσεων που κρίνουν τίτλο, σε λίγα μόλις 24ωρα. 

Οι διαφορές από χώρα σε χώρα είναι πολλές, όμως κάποιες συγκρίσεις, είναι απογοητευτικές. Ειδικά όταν μιλάμε για το επίπεδο τόσο των διοργανώσεων και των γηπέδων που τις φιλοξενούν, όσο και και των φιλάθλων που δίνουν το «παρών» σε αυτά τα ματς. 

Την ώρα που στην Ελλάδα δεν μπορεί να γεμίσει ένα γήπεδο 2.000 θέσεων και φυσικά απαγορεύεται η συνύπαρξη των οπαδών, αφού μπορεί εύκολα το παρκέ να μετατραπεί σε πεδίο μάχης και να ξεκινήσουν επεισόδια από το πουθενά, στην Ισπανία οι φίλαθλοι των ομάδων γιορτάζουν όλοι μαζί

Απολαμβάνουν την ατμόσφαιρα ο ένας δίπλα στον άλλον, χωρίς να ανησυχούν αν κάποιος στην καλύτερη θα τους χτυπήσει και στη χειρότερη θα τους τραυματίσει, κάποιες φορές και θανάσιμα. 

Αυτό ονομάζεται πόλεμος και όχι γιορτή ή αθλητικό event. Οι Ίβηρες δεν έχουν συνηθίσει έτσι και ειδικά τα Final 8 που διοργανώνουν, είναι από τα καλύτερα παιχνίδια της Ευρώπης. 

Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία από το gigantesdelbasket