Σταμολάμπρου: «Το κεφάλαιο Ολυμπιακός είχε κλείσει για μένα από τον Απρίλιο»

Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου

i

© intime

Σταμολάμπρου: «Το κεφάλαιο Ολυμπιακός είχε κλείσει για μένα από τον Απρίλιο»

Sportal newsroom 14:22 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:26 - 22.09.2023

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου φιλοξενήθηκε στο EOK Webradio και αφηγήθηκε τη διαδικασία της μεταγραφής της από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, ενώ μίλησε και για τη σημασία της συμμετοχής της Ελλάδας στο Eurobasket του 2025.

Οι καλοκαιρινές της περιπέτειες ακολούθησαν την ίδια διαδρομή με τον Κώστα Σλούκα. Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου αποφάσισε να φύγει από τον Ολυμπιακό και να πάει στον Παναθηναϊκό και τώρα με... καθαρό μυαλό η διεθνής γκαρντ θυμήθηκε πως «το κεφάλαιο του Ολυμπιακού είχε κλείσει για μένα απ’ τον Απρίλιο»

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο EOK WebRadio ως καλεσμένη στην εκπομπή «Άμεσο Ριμπλέι» δήλωσε πως πλέον βρίσκεται «σε μία καινούργια σελίδα. Αρχικά είχα εξετάσει την περίπτωση μεταγραφής μου σε ομάδα του εξωτερικού, αλλά ταυτόχρονα είχα επαφές και με τον Παναθηναϊκό. Η αλήθεια είναι ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μέσα σε λιγότερο από 40 ώρες υπέγραψα στον Παναθηναϊκό, ενώ ήμουν έτοιμη να υπογράψω σε ομάδα της Τουρκίας». 

Οι μέχρι τώρα εμπειρίες της με την πράσινη φανέλα είναι θετικές και όπως τόνισε «είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη απ’ την ομάδα, τις συμπαίκτριές μου, την προπονήτρια. Οι στόχοι μου συμβαδίζουν απόλυτα με του Παναθηναϊκού. Σίγουρα δεν είναι μια εύκολη μετακίνηση, ωστόσο βρίσκομαι σε ένα κομμάτι της καριέρας μου αρκετά ώριμο, μπορώντας ν’ αντιμετωπίσω μια τέτοια αλλαγή. Το είδα σαν μια πρόκληση και νομίζω ότι ήταν το κατάλληλο βήμα για τη συνέχεια της καριέρας μου».

© Intime

Η Σταμολάμπρου φυσικά δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την εθνική ομάδα, αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα θα συνδιοργανώσει το Eurobasket Γυναικών του 2025 (μαζί με την Τσεχία, τη Γερμανία και την Ιταλία). «Σημαίνει πάρα πολλά αυτή η πρωτοβουλία, ενώ είναι πάρα πολύ ιδιαίτερο και τιμητικό να συμμετέχουμε στην καλύτερη διοργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ γυναικών», είπε και πρόσθεσε πως «επειδή έχω ζήσει αρκετά Ευρωμπάσκετ πλέον, είναι πραγματικά πολύ σημαντική διοργάνωση, είναι μια γιορτή του μπάσκετ. Εγώ αισθάνομαι ευλογημένη που θα ζήσουμε κάτι τέτοιο στη χώρα μας μπροστά στους δικούς μας φιλάθλους. Ελπίζω και εύχομαι ότι οι Έλληνες και Ελληνίδες θα γεμίσουν το γήπεδο. Είναι σίγουρα κάτι για το οποίο ανυπομονούμε και νιώθουμε πολύ ευλογημένοι που θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε σε μια τέτοια διοργάνωση στη χώρα μας. Είμαι σίγουρη ότι και οι δώδεκα παίκτριες που θα επιλεχθούν για τη διοργάνωση θα ζήσουν κάτι ανεπανάληπτο».

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου στο Sportal: «Αυτή είναι η μοναδική ομοιότητα που έχουμε με τον Σλούκα - Ανυπομονώ να παίξω στη Λεωφόρο»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

21:55 - 14.09.2023

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου στο Sportal: «Αυτή είναι η μοναδική ομοιότητα που έχουμε με τον Σλούκα - Ανυπομονώ να παίξω στη Λεωφόρο»

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου μίλησε στο Sportal για τη μεταγραφή της από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, εξέφρασε την ανυπομονησία της για τη νέα σεζόν ενώ συνέκρινε τη δική της μετακίνηση με εκείνη του Κώστα Σλούκα.

Επίσης, «είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του μπάσκετ γυναικών και των υποδομών των γυναικείων τμημάτων στη χώρα μας. Για ‘μένα, η διοργάνωση αυτή καθ’ αυτή είναι το τελευταίο κομμάτι. Πρέπει να γίνει μια προεργασία που νομίζω ότι την έχουν ξεκινήσει ήδη οι άνθρωποι της ΕΟΚ».