Συγκλονίζει η μητέρα του Στεφ Κάρι: «Μέλη της Κου Κλουξ Κλαν έρχονταν στο γήπεδο και έκαιγαν σταυρούς»

Σόνια Κάρι

i

printscreen

Συγκλονίζει η μητέρα του Στεφ Κάρι: «Μέλη της Κου Κλουξ Κλαν έρχονταν στο γήπεδο και έκαιγαν σταυρούς»

Γιώργος Γαβριλάκης 12:34 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 05.05.2023

Η Σόνια Κάρι είναι η γυναίκα που έφερε στον κόσμο τον μεγαλύτερο σουτέρ στην ιστορία (και άλλα δύο παιδιά) και στο βιβλίο της ζωής της με τίτλο «Fierce Love» αφηγείται συγκλονιστικές λεπτομέρειες της προσωπικής και οικογενειακής της διαδρομής.

Οι γιοι της γεννήθηκαν σε προστατευμένο περιβάλλον. Από εκατομμυριούχο πατέρα, σταρ του ΝΒΑ στα νιάτα του και με όλες τις ανέσεις του κόσμο στα πόδια τους. Και στα μαγικά τους χέρια, μιας και η οικογένεια έχει τεράστια παράδοση ως σουτέρ μακρινών αποστάσεων. Η ίδια όμως, δεν πέρασε εύκολες στιγμές στα νεανικά της χρόνια. 

Η Σόνια Κάρι, μητέρα του Στέφεν Κάρι των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, του Σεθ Κάρι των Μπρούκλιν Νετς και της Σίντεν Κάρι, η οποία παίζει βόλεϊ στο Κολέγιο Ίλον, τέως σύζυγος του Ντελ Κάρι, παίκτη του «μαγικού πλανήτη» από το 1986 έως το 2002 με τον οποίο χώρισαν το 2021, αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής της στο αυτοβιογραφικό της βιβλίο που κυκλοφορεί με τον τίτλο «Fierce Love: Α memoir of Family, Faith, and Purpose». 

Ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής του Γιάννη: Η λίστα με τους υποψήφιους και τα δεδομένα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού
NBA

10:36 - 05.05.2023

Ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής του Γιάννη: Η λίστα με τους υποψήφιους και τα δεδομένα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού

Ο Μάικ Μπουντενχόλτζερ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των Μπακς, που καταρτίζουν τη λίστα με τους στόχους τους: Νικ Νερς και Φρανκ Βόγκελ είναι δύο από τις επιλογές, ενώ οι σκέψεις επικεντρώνονται και σε ανερχόμενους όπως ο Τσαρλς Λι, ο Σαμ Κασέλ και ο Κρις Κουίν.

Γεννημένη το 1966 στο Ράντφορντ της Βιρτζίνια, μία εποχή και σε μία περιοχή με (παραδοσιακά) έντονο το στοιχείο του ρατσισμού, βίωσε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που μπορούν να προκύψουν αν είσαι τέκνο μίας Αϊτινής εργάτριας και ενός Αφροαμερικανού βιοπαλαιστή. Η φτώχια ήταν έντονη και πολλές φορές μεταφραζόταν με την απουσία του φαγητού από το μεσημεριανό τραπέζι. Όπως η ίδια αφηγείται στο βιβλίο της «ζούσαμε σε ένα τροχόσπιτο σε μία υποβαθμισμένη γειτονιά», ενώ προσπαθούσε να ξεχαστεί μέσω του αθλητισμού. Έπαιζε softball στα νιάτα της, αλλά το παιχνίδι και τα σπορ δεν ήταν αποκομμένα από το κλίμα της εποχής και της πόλης. «Θυμάμαι να εμφανίζονται μέλη της Κου Κλουξ Κλαν στο γήπεδο που παίζαμε ως γυμνασιόπαιδα, να καίνε σταυρούς και να απειλούν όλους τους Αφροαμερικανούς», γράφει στο βιβλίο της. 

Η ίδια αφιερώθηκε στην εκπαίδευση. Σκέφτηκε πως μόνο μέσα από τη μόρφωση θα μπορέσει να αποκτήσει έναν ισχυρό χαρακτήρα. Πήρε πτυχίο από το Virginia Tech και αργότερα ίδρυσε την Χριστιανική Μοντεσσοριανή Σχολή (που ακολουθεί το εναλλακτικό σύστημα εκπαίδευσης, Μέθοδος Μοντεσσόρι) στο Χάντερσβιλ της Βόρειας Καρολίνας. Εκεί όπου προεδρεύει και διαχειρίζεται διοικητικά ζητήματα μέχρι σήμερα. 

Στα παιδιά της -και τα τρία- προσπάθησε να περάσει από μικρή ηλικία την αξία της ενσυναίσθησης, αλλά και τις ισότητας όλων των ανθρώπων. Επίσης, «πάντα τους υπενθύμιζα πόσο τυχεροί και πόσο προνομιούχοι είναι που μεγάλωναν σε ένα προστατευμένο περιβάλλον». 

Επιπλέον, αποκάλυψε πως λίγο καιρό πριν μείνει έγκυος στο Στέφεν, ο οποίος είναι και ο πρωτότοκος γιος της, είχε μία πολύ δραματική αποβολή που της είχε στοιχήσει σε τέτοιον βαθμό που είχε σκεφτεί πολύ σοβαρά να μην κάνει παιδιά. Όταν τελικά ο Στέφεν άρχισε να διαμορφώνεται στην κοιλιά της «δεν ήμουν σίγουρη πως ήμουν έτοιμη. Είχα στο μυαλό μου το ενδεχόμενο να τερματίσω την εγκυμοσύνη», αλλά δεν το έκανε και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς την ευχαριστούν γι' αυτό. 

Διότι, αν είχε πάρει τη λάθος απόφαση, τότε δεν θα είχε γεννηθεί ο καλύτερος σουτέρ στην ιστορία του μπάσκετ και οι Πολεμιστές δεν θα είχαν πάρει κανένα από τα πρωταθλήματα του 2015, 2017, 2018, 2022.