Ο Κλέι Τόμπσον ακόμα βάζει τρίποντα και οι Ουόριορς ισοφάρισαν τους Λέικερς (vids)

Κλέι Τόμπσον

i

© photo by Τhearon W. Henderson / Getty Images / Ideal Images

Ο Κλέι Τόμπσον ακόμα βάζει τρίποντα και οι Ουόριορς ισοφάρισαν τους Λέικερς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:30 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 08:36 - 05.05.2023

Μετά την εντός έδρας ήττα στο πρώτο ματς, οι πρωταθλητές Ουόριορς επέστρεψαν με τον Κλέι Τόμπσον να βάζει 30 πόντους με 8/11 τρίποντα. Η σειρά πλέον είναι στο 1-1 και μεταφέρεται για δύο αγώνες στο Λος Άντζελες.

Είχε ενημερώσει εξ αρχής για τον πόθο και την κάψα του γι' αυτή τη σειρά. Ο Κλέι Τόμπσον μεγάλωσε βλέπονταν τον πατέρα του να αγωνίζεται με τους Λέικερς και ο ίδιος ήταν... οπαδός του και φίλαθλός τους. Τώρα είναι η πρώτη φορά στα 12 χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας που τους αντιμετωπίζει στα Play Offs. 

Η εντός έδρας ήττα στο Game 1 δεν τον έκανε να αισθανθεί άβολα, απλώς πολλαπλασίασε την αποφασιστικότητά του. Εμφανίστηκε στο δεύτερο ματς συγκεντρωμένος και... εύστοχος. Έβαλε 30 πόντους με 8 τρίποντα (σε μόλις 11 προσπάθειες!) και οδήγησε τους πρωταθλητές Ουόριορς στη νίκη με 127-100. Αυτή τη φορά δεν αντιμετώπισαν καμία δυσκολία, περιόρισαν τον Άντονι Ντέιβις, ο οποίος στο πρώτο ματς είχε κάνει... πάταγο με 30 πόντους και 23 ριμπάουντ και ισοφάρισαν τη σειρά σε 1-1.

Οι Λέικερς, που έχουν στα χέρια τους το πλεονέκτημα έδρας και επιστρέφουν στο Λ.Α. για δύο παιχνίδια, εμφανίστηκαν παντοδύναμοι στην πρώτη περίοδο, αλλά πολύ γρήγορα ο Τόμπσον τους επανατοποθέτησε στην πραγματικότητα. «Είδα τον κόσμο να το χαίρεται», είπε ο μεγάλος πρωταγωνιστής «και πήρα δύναμη. Τα σουτ έμπαιναν και όλα πήγαν όπως έπρεπε», κατέληξε. 

Σέλτικς με «σπασμένα» φρένα έκαναν το 1-1
NBA

05:53 - 04.05.2023

Σέλτικς με «σπασμένα» φρένα έκαναν το 1-1

Οι Μπόστον Σέλτικς ήταν επιβλητικοί, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και χωρίς να απειληθούν επικράτησαν με 121-87, ισοφαρίζοντας τη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής σε 1-1.

Ο Στέφεν Κάρι ήταν υποστηρικτικός. Άφησε τον συνεργάτη του να εκτελέσει, ενώ ο ίδιος είχε 20 πόντους με λίγες προσπάθειες: 7/12 σουτ, εκ των οποίων 3/5 τρίποντα. Προτίμησε να πασάρει περισσότερο και τελείωσε το ματς με 12 ασίστ. Τρίτος της παρέας; Ο Ντρέιμοντ Γκριν, ο οποίος... έχασε για μία τελική πάσα το triple-double και κατέληξε να έχει 11 πόντους, 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ. 

Για τους Λέικερς, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε 23 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Ρούι Χατσιμούρα ερχόμενος από τον πάγκο πρόσθεσε 21 πόντους με 4/6 τρίποντα, αλλά το... κενό του Άντονι Ντέιβις ήταν καταδικαστικό στο δεύτερο παιχνίδι. Είχε μόλις 11 πόντους και 7 ριμπάουντ και κυρίως δεν μπόρεσε να επηρεάσει το παιχνίδι της ομάδας του, ούτε να ανακόψει τις επιλογές των αντιπάλων.