Στην διάθεση του Προμηθέα οι Τόμασον και Χογκ, αμφίβολος με Άρη ο Κοντίτ
i

Ντάστιν Χογκ / © Intime

Στην διάθεση του Προμηθέα οι Τόμασον και Χογκ, αμφίβολος με Άρη ο Κοντίτ

Sportal newsroom 21:06 - 05.01.2023 / Ανανεώθηκε: 21:37 - 05.01.2023

Οι Τζο Τόμασον και Ντάνστιν Χογκ βρίσκονται τις τελευταίες ώρες στην Πάτρα και δεν αποκλείεται να… ενεργοποιηθούν στο ματς του Σαββάτου (7/1) απέναντι στον Άρη. Αμφιβολη είναι η συμμετοχή του Τζορτζ Κοντίτ, λόγω διαστρέμματος.

Ο Προμηθέας κινήθηκε άμεσα στην αντικατάσταση του Τζο Γιανγκ. Ο Αμερικανός γκαρντ αποχώρησε από την Πάτρα, με προσωπικούς λόγους να μην επιτρέπουν στον παίκτη να συνεχίσει στη χώρα μας και να μετακομίζει στη γειτονική Ιταλία και τη Νάπολη, παρόλα αυτά το κενό του καλύφθηκε άμεσα. 

Οι Ντάστιν Χογκ από χθες Τετάρτη (04/01) και Τζο Τόμασον από σήμερα Πέμπτη (05/01) βρίσκονται ήδη στην Πελοπόννησο. Αμφότεροι είναι προγραμματισμένο να περάσουνε αύριο από ιατρικές εξετάσεις και πλέον θα είναι στα χέρια του κόουτς Γιάννη Χριστόπουλο για το πότε θα τους… ενεργοποιήσει. Αν δηλαδή θα το κάνει από το επόμενο ματς πρωταθλήματος με τον Αρη (07/01).

Ένα παιχνίδι από το οποίο είναι πιθανό να απουσιάσει ο Τζορτζ Κοντίτ. Κι αυτό γιατί ο Πορτορικανός σέντερ του Προμηθέα ταλαιπωρείται από διάστρεμμα. Μάλιστα σήμερα δοκίμασε να τρέξει και αύριο Παρασκευή (06/01) θα φανεί αν θα μπορέσει να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Ερωτηματικό αποτελεί και η συμμετοχή του Τράβις Σίμπσον που δεν έχει ξεπεράσει ακόμη πλήρως τη θλάση που το ταλαιπωρεί.

Όσο για τον 30χρονο Τόμασον, έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης του Τσάβι Πασκουάλ, εκεί όπου είχε 5,1 πόντους, 1,6 ριμπάουντ και 2 ασίστ στη VTB λίγκα. Ένα πρωτάθλημα που απαρτίζεται από δέκα ρωσικές ομάδες, μία της Λευκορωσίας και μία του Καζακστάν. 

Όσον αφορά στον Ντάστιν Χογκ, έρχεται από μισή χρονιά στην ουκρανική Προμετέι και επιστρέφει στην Ελλάδα, καθώς τη σεζόν 2015-16 είχε αγωνιστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Κηφισιάς υπό τις οδηγίες του Ηλία Παπαθεοδώρου.