Ο ΠΣΑΚ απέκτησε ένα ακόμα Κ - Η Σωτηρίου έγινε το πρώτο θηλυκό του μέλος
i

© Intime

Ο ΠΣΑΚ απέκτησε ένα ακόμα Κ - Η Σωτηρίου έγινε το πρώτο θηλυκό του μέλος

Sportal newsroom 16:39 - 05.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:39 - 05.01.2023

Στην ανακοίνωσή του για την ένταξη της Κατερίνας Σωτηρίου στο Μητρώο του ο ΠΣΑΚ αναφέρει ότι έκανε την αρχή προκειμένου να αλλάξει και το ακρωνύμιο του.

Η καλαθοσφαιρίστρια του Παναθηναϊκού, Κατερίνα Σωτηρίου έγινε το πρώτο μέλος του ΠΣΑΚ που είναι γυναίκα και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καλαθοσφαιριστών πρoσθέτει και τις Καλαθοσφαιρίστριες στο ακρωνύμιό του.

Η ενημέρωση του ΠΣΑΚ αναφέρει: «Η Κατερίνα Σωτηρίου έκανε την αρχή... Το πρώτο κεφάλαιο του Συνδέσμου Καλαθοσφαιριστών-στριων άρχισε να γράφεται. Η διεθνής Κατερίνα Σωτηρίου, έστειλε την αίτηση και αποτελεί το πρώτο γυναικείο μέλος του Π.Σ.Α.Κ.Κ. Η συνέχεια αναμένεται δυναμική, καθώς πολλές κοπέλες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να ενταχθούν στον Σύνδεσμο», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ, που στο εξής θα λέγεται ΠΣΑΚΚ.

Το πλούσιο βιογραφικό της Σωτηρίου

Η Κατερίνα Σωτηρίου ξεκίνησε την καριέρα της από τον Α.Ο. Ζωγράφου (1994-2001), αγωνιζόμενη στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Σ.Κ.Α.[1] Δεύτερος σταθμός της ήταν ο Α.Σ. Ακαδημία 1975, ομάδα με την αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α1 Εθνική.[1] Στην ομάδα της Ηλιούπολης αγωνίστηκε για μία πενταετία (2001-2006), προτού λάβει μεταγραφή στον Άρη Χολαργού, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2008.[1][2]

Ακολούθησαν οι Εσπερίδες Καλλιθέας όπου αγωνίστηκε μέχρι το 2010 και μετά μεταπήδησε στον Αθηναϊκό τη φανέλα του οποίου φόρεσε για μι σεζόν πριν πάρει τον δρόμο για την Ισπανία και αγωνιστεί ατά σειρά στις Σαραγόσα, Ναβάρα και Σιουδάδ ντε Μπούργος.

Το 2015 πήρε μεταγραφή για τον Πρωτέα Βούλας, ακολούθησαν οι ιταλικές Παλακανέστρο και B63, ενώ από το 2016 έως το 2020 φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το 2021 ήταν η σειρά της Τσεγκλέντ να της δώσει μια θέση στο ρόστερ της, ενώ ακολούθησαν οι Εστουντιάντες και Σάτου Μάρε το 2022, πριν επιστρέψει στη χώρα μας για τον Παναθηναϊκό όπου ανήκει ακόμα.