Στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν στο ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Η κορυφαία πεντάδα της σεζόν στο ΝΒΑ

Στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν στο ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Χρήστος Τσάλτας 02:25 - 11.05.2023 / Ανανεώθηκε: 02:37 - 11.05.2023

Για ακόμα μια σεζόν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους, καθώς ο Greek Freak πήρε θέση στην κορυφαία πεντάδα του ΝΒΑ!

Η σεζόν ολοκληρώθηκε πρόωρα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μιλγουόκι Μπακς, καθώς οι Μαϊάμι Χιτ πήραν την πρόκριση στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ του ΝΒΑ με 4-1 στη σειρά του πρώτου γύρου, όμως παρά το γεγονός αυτό ο Έλληνας σταρ κατάφερε να προσθέσει ακόμα μια διάκριση στην πλούσια συλλογή του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, που ήταν τρίτος στην ψηφοφορία για το βραβείο του MVP της σεζόν, το οποίο κατέληξε στα χέρια του Τζοέλ Εμπίντ για πρώτη φορά, πήρε θέση στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν στο ΝΒΑ. Κάτι που συμβαίνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, από το 2019 έως και σήμερα, όπου ο χαρισματικός άσος έχει εδραιωθεί ως ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της λίγκας σε όλο τον πλανήτη.

Η εντυπωσιακή σεζόν που πραγματοποίησε ουδέποτε πέρασε απαρατήρητη, με τον Γιάννη να είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς των «ελαφιών» σε όλη τη διάρκεια. Η δική του παρουσία άλλωστε ήταν και ο πλέον βασικός λόγος που οι Μπακς ολοκλήρωσαν τη σεζόν με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ.

Μαζί με τον Greek Freak στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν βρίσκεται ο MVP του ΝΒΑ, Τζοέλ Εμπίντ, ο ηγέτης των Ντάλας Μάβερικς, Λούκα Ντόντσιτς, ο Τζέισον Τέιτουμ των Μπόστον Σέλτικς, αλλά και ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, με τον αστέρα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ να... εξαργυρώνει την εντυπωσιακή σεζόν του με μια παρουσία στην πρώτη ομάδα του ΝΒΑ, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Από την κορυφαία πεντάδα του ΝΒΑ απουσιάζει ο φιναλίστ του φετινού βραβείου του MVP της σεζόν, Νίκολα Γιόκιτς, που τις δύο προηγούμενες σεζόν είχε αναδειχθεί ο πολυτιμοτερος παίκτης της λίγκας. Μάλιστα ο Τέιτουμ είναι ο μόνος Αμερικανός στην κορυφαία πεντάδα του ΝΒΑ που έχει έναν εκπρόσωπο από το Καμερούν (Εμπίντ), έναν από την Ελλάδα (Αντετοκούνμπο), έναν από την Σλοβενία (Ντόντσιτς) και έναν από τον Καναδά (Γκίλτζιους Αλεξάντερ).

Αντετοκούνμπο: «Coach Bud θα είμαι για πάντα ευγνώμων»
NBA

09:39 - 09.05.2023

Αντετοκούνμπο: «Coach Bud θα είμαι για πάντα ευγνώμων»

Τέσσερις μέρες μετά την απόλυση του Μάικ Μπουντενχόλτζερ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ένοιωσε την ανάγκη να εκφραστεί για τον επί πέντε χρόνια προπονητή του με ανάρτηση στα social media: «Σε ευχαριστώ για όλα» του είπε και εξήγησε πως δεν θα τον ξεχάσει ποτέ!

Την φετινή σεζόν ο Γιάννης συνέχισε σε υψηλές πτήσεις, έχοντας 31,1 πόντους, 11,8 ριμπάουντ, 5,7 ασίστ, 55,3% στα σουτ εντός πεδιάς και 64,5% στις βολές στα 63 παιχνίδια που έδωσε στην φετινή regular season του ΝΒΑ.