Στην τελική ευθεία η ΑΕΚ ενόψει Ολυμπιακού με γεμάτο οπλοστάσιο

ΑΕΚ

i

@Intime

Στην τελική ευθεία η ΑΕΚ ενόψει Ολυμπιακού με γεμάτο οπλοστάσιο

Χρήστος Τσάλτας 21:12 - 13.10.2023

Η ΑΕΚ μετράει αντίστροφα για το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της Basket League, κόντρα στον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ (15/10, 17:15), με τον Ζοάν Πλάθα να βλέπει όλους τους παίκτες του να είναι ετοιμοπόλεμοι.

Σε ρυθμούς διαδοχικών αγώνων κινείται η ΑΕΚ, η οποία για τις επόμενες μέρες θα πορευτεί χωρίς ανάσα. Η Ένωση αντιμετωπίζει Ολυμπιακό (15/10) και Λούντβιγκσμπουργκ (17/10) σε δύο παιχνίδια με υψηλό βαθμό δυσκολίας, αλλά και μεγάλο «πρέπει» ταυτόχρονα. Ιδίως η αναμέτρηση με την γερμανική ομάδα είναι do or die παιχνίδι, από νωρίς για την ομάδα του Πλάθα, που θέλει μόνο τη νίκη.

Έτσι, ο Ισπανός προπονητής και οι παίκτες του συνεχίζουν τις προπονήσεις με την ίδια ενέργεια και την ίδια ένταση, όπως και στην προετοιμασία. Ο Πλάθα άλλωστε είναι προπονητής που εστιάζει στη λεπτομέρεια και θέλει να παίρνει κάθε φορά το μέγιστο από τους παίκτες του. Έτσι στην Ένωση ο στόχος είναι να παρουσιάσει βελτίωση η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ.

Ο Μφιόντου Καμπενγκέλε αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, καθώς δηλώθηκε στη λίστα πρωταθλήματος της ομάδας. Την ίδια ώρα και ο Μπεν ΜάκΛεμορ μετράει αντίστροφα για την πρώτη του παρουσία με την Ένωση, καθώς το letter of clearance από την Κίνα έχει έρθει και υπολογίζεται κανονικά για το παιχνίδι της Κυριακής. Μοναδική απουσία για την AEK BETSSON BC είναι ο Μάνος Χατζηδάκης, που αναμένεται να πατήσει παρκέ με την ομάδα στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής της Euroleague, κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, στο φαληρικό στάδιο.

Ο Τζόρνταν ΜακΡέι στο Sportal: «Προσεύχομαι να τελειώσει ο πόλεμος στο Ισραήλ»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

16:55 - 13.10.2023

Ο Τζόρνταν ΜακΡέι στο Sportal: «Προσεύχομαι να τελειώσει ο πόλεμος στο Ισραήλ»

Ο Τζόρνταν ΜακΡέι αφήσει για λίγο στην άκρη το μπάσκετ και μιλάει στο Sportal για τον πόλεμο στο Ισραήλ. Οι σκέψεις του γύρω από την κατάσταση, το παρασκήνιο της άφιξης Μπράουν και Μάμφορντ σπίτι του, αλλά και το μήνυμά του προς τον λαό του Ισραήλ.

Σε πρώτο πλάνο είναι η διάθεση που θέλουν να δείξουν άπαντες, αλλά και η βελτίωση που χρειάζεται η ομάδα στο αμυντικό κομμάτι. Ο τομέας της άμυνας είναι και το βασικό ζητούμενο για τον Ζοάν Πλάθα και τους παίκτες του, ώστε η Ένωση να φτάσει σταδιακά στο επίπεδο που θέλει εκείνος εντός παρκέ.

Tags: